نماینده ایران در سازمان ملل: نقض تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه یمن از سوی ایران کذب است معاون رئیس‌جمهور در مشهد: ویژگی خاص شهید رئیسی، مردمی‌بودن و صمیمی‌بودن ایشان بود+ فیلم سرلشکر باقری: طرح انسداد مرزهای شرقی کشور باجدیت در حال اجراست دیدار ظفرقندی با وزیر بهداشت ایتالیا | چالش‌های مشترکی در حوزه سلامت بین دو کشور وجود دارد دولت ترامپ پناهندگی شهروندان اوکراین را لغو می‌کند استاندار خراسان رضوی: شهید رئیسی یک انقلابی واقع‌بین بود+ فیلم اتحادیه اروپا تحریم‌های سوریه را لغو می‌کند پزشکیان: امروز به اهالی علم و دانشمندان نیاز داریم لغو تحریم‌های اقتصادی سوریه از سوی اتحادیه اروپا همه مراکز نظامی و انتظامی خراسان رضوی از شبکه برق شهری خارج می‌شوند ولایتی به تناقض‌گویی‌های مقامات آمریکا در مذاکرات واکنش نشان داد بازداشت ۲۰ نفر دیگر به اتهام انتقال ۶۰ زائر غیرمجاز به مکه وزیر خارجه آمریکا: امیدواریم به توافق با ایران دست یابیم ولی آسان نیست دستگاه‌های دولتی تنها ۳ ماه برای اتصال به سامانه پنجره واحد زمین فرصت دارند حمله مسلحانه به پایگاه روسی حمیمیم در سوریه| چند نیروی روس کشته شدند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع راهی ارمنستان شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ: پول زیادی از خاورمیانه جمع کردم معاون سیاسی وزیر کشور از احتمال برگزاری هم‌زمان انتخابات ریاست‌جمهوری، مجلس و خبرگان خبرداد عارف: دولت اجازه نمی‌دهد حقی از خانواده‌های جان‌باختگان و مصدومان حادثه بندرعباس تضییع شود عراقچی: مواضع غیرمنطقی آمریکا باعث شد که زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات را تعیین نکنیم پزشکیان: سرمایه‌گذاری‌های مشترک و متقابل میان ایران و ترکمنستان راهبردی برای تامین رفاه دو ملت است آیت‌الله علم‌الهدی: مشکل جمعیت با فرهنگ‌سازی قابل حل است روسیه برای کمک به دستیابی اجماع میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد قالیباف در بزرگداشت شهدای خدمت: شهید رئیسی روح انقلاب را در فضای مدیریتی کشور زنده کرد عارف وارد بندرعباس شد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) آژانس امدادرسانی سازمان ملل در فلسطین، از گسترش سوءتغذیه در نوار غزه خبر داد قدردانی پاکستان از چین برای حمایت قاطع پکن از تمامیت ارضی این کشور ویدئو | سخنان رهبر معظم انقلاب درباره حق غنی‌سازی ایران در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و توصیه ایشان به طرف مقابل
سرخط خبرها

بهانه افغانستان برای عدم پرداخت حق‌آبه ایران از هیرمند چیست؟

  • کد خبر: ۱۲۶۷۳۲
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۵
بهانه افغانستان برای عدم پرداخت حق‌آبه ایران از هیرمند چیست؟
رئیس سازمان محیط زیست گفت: افغانستان مطرح می‌کند که شرایط موجود به‌دلیل تغییر اقلیم است، اما داده‌های ما نشان می‌دهد بر اساس داده‌های خود افغانستان سه تا چهار میلیارد مترمکعب آب وارد هیرمند شده و سپس به سمت گودزره منحرف شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی سلاجقه اظهار کرد: جمهوری اسلامی حصول حق‌آبه‌های زیست محیطی خود از کشور‌های همسایه را با جدیت دنبال می‌کند و این کار در قالب نشست‌های دو جانبه در حال انجام است. پیگیر حق‌آبه تالاب هامون هستیم تا بتوانیم از ظرفیت حق‌آبه در سال‌های بعد به نحو مطلوب بهره ببریم.

وی با بیان اینکه تالاب بین‌المللی هامون از وضعیت مناسبی برخوردار نیست، گفت: متأسفانه با توجه به اینکه کشور همسایه به تعهدات خود در قبال حق‌آبه تالاب هامون عمل نکرده، تالاب وضعیت خوبی ندارد. تالاب هامون خدمات اکوسیستمی فوق‌العاده‌ای به جوامع محلی داشته و فرهنگ و زندگی مردم مبتنی بر خصوصیات این تالاب شکل گرفته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با کارشکنی‌های طالبان در مسیر حصول حق‌آبه توضیح داد: آنچه که افغانستان مطرح می‌کند این است که شرایط موجود به‌دلیل تغییر اقلیم است، اما داده‌های ما نشان می‌دهد که بر اساس داده‌های خود کشور افغانستان سه تا چهار میلیارد متر مکعب آب وارد رودخانه هیرمند شده و سپس به سمت گودزره منحرف شده است.

سلاجقه ادامه داد: با توجه به حُسن همجواری و پیشینه فرهنگی دو ملت و اینکه ایران همیشه یار و یاور افغانستان بوده از هیئت حاکمه این کشور انتظار نداریم به تعهدات بین‌المللی خود عمل کنند.

وی با اشاره به طرح معیشت جایگزین برای بومیان تالاب هامون گفت: در سیستان یک طرح بین‌المللی در حال اجراست که موضوع توانمند سازی جوامع محلی تالاب را دنبال می‌کند که امیدواریم بتواند به نحو مطلوب با توجه به شرایط دگردیسی تالاب بین‌المللی هامون معیشت‌های متعددی را دنبال کنند. به مردم اطمینان می‌هم که اگر شرکت‌های تخصصی هم وارد منطقه شوند از ظرفیت جوامع محلی استفاده خواهد شد.

معاون رئیس جمهور در خصوص چاه‌های ژرف سیستان بیان کرد: با توجه به روش‌های ترکیبی که برای شوری‌زدایی از آب چاه‌های ژرف منطقه انجام شده، چاه‌ها بیش از ۹۰ درصد راندمان آب دارند و ۱۰ درصد پسماند حاصل از استحصال نیز در غالب حوضچه‌های تبخیری ایجاد شده مدیریت می‌شوند.

سلاجقه با اشاره به موضوع ریزگرد  در سیستان گفت: موضوع مرطوب‌سازی از راهکار‌های اصلی برای حل معضل ریزگرد‌های سیستان است که امیدوارم با حصول حق‌آبه و استفاده از ظرفیت آب‌های داخلی، برای مرطوب‌سازی اقدام کرده و موضوع ریزگرد‌ها را در استان کاهش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین لازم است تا برای حل ریزگرد‌ها از ظرفیت طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در حوضه آبریز مشرف به منطقه سیستان استفاده کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->