اسکن دیجیتالی پیشرفته جزئیات جدیدی از غرق‌شدن کشتی تایتانیک آشکار کرد خط و نشان ترامپ برای TSMC: یا در آمریکا کارخانه بسازید یا مالیات ۱۰۰ درصدی بدهید آیفون ۱۷ پرو یک قابلیت ویژه خواهد داشت: ضبط هم‌زمان با دوربین جلو و عقب نتایج بررسی‌های تلسکوپ هابل: یک روز در اورانوس طولانی‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردیم درخواست ایلان ماسک از ترامپ برای لغو تعرفه‌های جدید ChatGPT روی تصاویری که رایگان تولید می‌کند برچسب می‌زند هجوم آمریکایی‌ها برای خرید آیفون از ترس گرانی بعد از اعمال تعرفه‌های جدید ترامپ تمرکز معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در سال ۱۴۰۴ بر کوانتوم، فوتونیک و هوش مصنوعی خواهد بود احتمال قطعی گسترده خطوط مخابرات و اینترنت در تابستان امسال (۱۴۰۴) سازمان فضایی ایران کپسول زیستی حمل انسان به فضا را امسال آزمایش می‌کند زمان انتشار آپدیت One UI ۷ برای گوشی‌های سامسونگ + فهرست نتیجه پژوهشی جدید: مصرف ماریجوانا بر فعالیت مغز و حافظه تأثیر می‌گذارد کاهش مصرف اینترنت کشور در زمان پخش سریال «پایتخت»! + عکس معنای «گوگل» افشا شد| تاریخ سازی یک اشتباه تایپی گوشی هوشمند، سومین کالای عمده وارداتی در سال ۱۴۰۳ بوده است آیا طراحی آیفون ۱۷ پرو متفاوت از نسل قبل خواهد بود؟ هوش مصنوعی واتساپ و اینستاگرام معرفی شد | Llama ۴، قوی‌تر از مدل‌های گوگل و OpenAI درباره گوشی جدید اینفینیکس که در هوا عطر پخش می‌کند + مشخصات و قیمت همه‌چیز درباره Corleo، ربات چهارپای کاوازاکی که می‌توانید سوارش شوید + فیلم راهنمای افزایش سرعت اینترنت رایتل 4g
سرخط خبرها

کدام پرنده در دنیا سریع‌ترین است؟

  • کد خبر: ۱۲۸۱۷۴
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۱
کدام پرنده در دنیا سریع‌ترین است؟
در قلمرو حیوانات از چیتا با حداکثر سرعت ۱۳۰ کیلومتر در ساعت به عنوان سریع‌ترین دونده خشکی یاد می‌شود، اما دنیای متنوع حیوانات تنها محدود به خشکی نیست و شاید این سوال برای شما هم به وجود آمده باشد که کدام پرنده می‌تواند با سریع‌ترین سرعت ممکن پرواز کند؟

به گزارش شهرآرانیوز، در ادامه همراه ما باشید چرا که در کنار پاسخ دادن به این پرسش، علل و ویژگی‌های بیولوژیکی که سبب می‌شوند این پرندگان به سرعت بالایی در پرواز برسند را هم بررسی خواهیم کرد.

گفتنی است که تیز پرواز‌ترین پرنده دنیا «شاهین پرگرین» (Peregrine Falcon) یا «شاهین بحری» است. نام این پرنده شکارچی زیبا در لاتین به معنای «مسافر» است و از آنجایی که این گونه می‌تواند سفری معادل ۲۵,۰۰۰ کیلومتر داشته باشد، نام مسافر نیز برایش کاملا شایسته به نظر می‌رسد.
کدام پرنده در دنیا سریع‌ترین است؟

 

گستره زندگی این پرندگان غیر از قطب جنوب، تمامی قاره‌های زمین را در بر می‌گیرد، آن‌ها معمولا شکار خود را از ارتفاع بسیار زیاد شناسایی می‌کنند و سپس با شیرجه‌ای فوق سریع و با چنگال‌های گره کرده به سوی طعمه یورش می‌برند. شکار پس از این برخورد سهمگین اگر کشته نشود بدون شک گیج خواهد شد.

طبق مطالعات صورت گرفته در سال ۲۰۱۸، شاهین بحری حین این شیرجه‌های مرگبار می‌تواند به سرعت حیرت‌آور ۳۲۰ کیلومتر در ساعت برسد، این سرعت نه تنها نام شاهین بحری را تحت عنوان سریع‌ترین پرنده دنیا قرار می‌دهد بلکه موجب می‌شود این پرنده پر ابهت در جایگاه سریع‌ترین حیوان دنیا هم قرار بگیرد.

البته ۳۲۰ کیلومتر در ساعت سقف سرعت این پرنده نیست و شیرجه‌های آزمایشی نشان داده‌اند که شاهین بحری به سرعت ۳۸۹ کیلومتر در ساعت هم می‌رسد. این رکورد جهانی چشمگیر سال ۱۹۹۹ توسط یک شاهین بحری ماده به نام «فرایت‌فول» انجام شد.

کدام پرنده در دنیا سریع‌ترین است؟

طبق رکورد‌های جهانی گینس، فرایت‌فول یک شاهین تعلیم دیده و اهلی بود که طی آزمایش مذکور در ارتفاع ۵,۱۸۲ متری از سطح دریا رها شد. او ۶ سال سن، ۴۰.۶ سانتی‌متر طول و ۱ کیلوگرم وزن داشت و طول بال‌هایش در هنگام گشودگی کامل به ۱۰۴ سانتی‌متر می‌رسید.

در آن زمان «کن فرانکلین» که صاحب و بازدار (تعلیم‌دهنده و مربی پرندگان شکاری) فرایت‌فول محسوب می‌شد، جهت اندازه‌گیری سرعت پرنده شکاری خود، یک تراشه کامپیوتری ۱۱۳.۴ گرمی مورد استفاده در تجهیزات ارتفاع‌سنج چتربازان را به فرایت‌فول متصل کرد.

کدام ویژگی‌ها در آناتومی شاهین بحری موجب سرعت بالای آن می‌شوند؟
به گفته «اد درویت»، حیوان‌شناس و محقق شاهین‌های بحری این پرندگان مجهز به بال‌هایی نوک تیز و شبیه به جت‌های جنگنده هستند، چنین شمایلی در بال‌ها باعث می‌شود مقدار نیروی پسار وارد شده به حیوان در حین پرواز کاهش یابد و در نتیجه سرعت پرواز افزایش پیدا می‌کند.

وی در ادامه می‌افزاید که این پرندگان همچنین از بدن عضلانی و قطره شکلی برخوردارند و به واسطه این شکل آئرودینامیک می‌توانند مانند یک گلوله در آسمان پرواز کنند یا شیرجه بزنند. با این حال سرعت بالای آن‌ها تنها ناشی از فرم بدن‌شان نیست و عوامل دیگری هم در کار هستند.

یکی دیگر از عوامل مرتبط به سرعت این پرنده، پر‌های آن است که در مقایسه با سایر گونه‌های باز، قوش یا شاهین نه تنها تراکم بیشتری دارند و فواصل میان آن‌ها بسیار کم است، بلکه پر‌های این پرنده همینطور از ساختار بسیار محکم‌تر و خشک‌تری برخوردار هستند.

در سوی دیگر ساختار سوراخ‌های بینی این پرندگان به موانع خاصی مجهز است که در سرعت‌های بالا از ورود پرفشار هوا به مجرای تنفسی حیوان جلوگیری می‌کند. شاهین‌های بحری به واسطه این ویژگی قادرند در میانه سریع‌ترین شیرجه‌های خود به راحتی تنفس داشته باشند.

گفتنی است این پرندگان عموما از پرندگان دیگر مانند مرغ‌های مگس‌خوار یا درنای شن‌زار تغذیه می‌کنند، هرچند رژیم غذایی آن‌ها تنها در آمریکای شمالی حدود ۴۵۰ گونه و در سطح جهان حدود ۲,۰۰۰ گونه از پرندگان دیگر را شامل می‌شود.

کدام پرنده در دنیا سریع‌ترین است؟


با این حال در پایان جا دارد به نکته دیگری هم اشاره کنیم، شاهین‌های بحری تنها در هنگام شیرجه زدن به سریع‌ترین پرنده و حیوان دنیا تبدیل می‌شوند و رکورد بیشترین سرعت در حین پرواز عادی، در کمال تعجب متعلق به یک پستاندار است!

این پستاندار پرنده موجودی نیست جز «خفاش دم‌آزاد برزیلی» (تصویر بالا) که سرعت آن در حین پرواز عادی به ۱۶۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد، این درحالیست که میانگین سرعت عادی شاهین بحری بین ۴۰ تا ۵۵ کیلومتر در ساعت است و در هنگام تعقیب شکار نیز ۱۱۲ کیلومتر در ساعت سرعت دارد. در نتیجه می‌توان گفت شاید شاهین بحری بتواند در حین شیرجه زدن به سرعت یک خودروی سوپر اسپرت برسد، اما در زمینه پرواز عادی مقام خود را به خفاش دم‌آزاد برزیلی واگذار می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->