افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین تدوین برنامه‌ای عملیاتی برای توانمندسازی معلمان پرداخت ۹۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری توسط بیمه سلامت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم هوای گرم تا پنجشنبه ۵۰ درصد گونه‌های زیستی کشور در آستانه انقراض قرار دارند تا امروز سؤالات کنکور و امتحانات نهایی به بیرون نشر پیدا نکرده است مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها به بخش غیردولتی واگذار می‌شود حذف تومور بیمار ۳۵ ساله، بدون بیهوشی برای اولین بار در مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

روستا‌های غریب روزگار ما!

  • کد خبر: ۱۲۸۳۴۷
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۶
روستا‌های غریب روزگار ما!
این روز‌ها حال وروز روستا‌ها خوب نیست. وقتی برای فرار از زندگی عبوس شهر به روستا‌ها پناه می‌بری، تازه می‌فهمی که روستا‌های امروز هم حال وروز خوبی ندارند و صفای گذشته را ندارند.

این روز‌ها حال وروز روستا‌ها خوب نیست. وقتی برای فرار از زندگی عبوس شهر به روستا‌ها پناه می‌بری، تازه می‌فهمی که روستا‌های امروز هم حال وروز خوبی ندارند و صفای گذشته را ندارند.

امروز روستا‌ها سه مشکل بزرگ دارند. شاید مهم ترینش کم بارشی باشد که هم به سرسبزی و شادابی روستا‌ها آسیب زده است و هم از چشمه‌ها و رود‌هایی که در گذشته طرواتی به طبیعت روستا می‎داد، خبری نیست. این روز‌ها که به روستا می‌روی، از صدای گوش نواز رودخانه خبری نیست. در بسیاری از روستا‌ها باغ‌ها را به کمک چاه‌ها سر پا نگه داشته اند.

مشکل دیگر روستا‌های امروز، تخریب و ناهمگونی بافت طبیعی روستاهاست. در کنار آن بنا‌های اصیل و قدیمی، ساخت‎وساز‌های غیربومی و ناچسب به چشم نوازی روستا‌ها آسیب زده است.

کوچه‌ها و خانه‌ها در حصار بافت‌های زمخت امروزی گم شده است. در بعضی روستا‌ها ساختمان‌های چندطبقه‌ای می‌بینیم که گویا سازنده آن هیچ تفاوتی بین سازه شهری با روستایی نمی‌شناسد و باور ندارد؛ و بدتر اینکه چرا بر ساخت وساز روستا‌ها نظارتی انجام نمی‌شود تا نقشه‌های مشخص و تعریف شده منطبق با بافت فرهنگی و تاریخی و طبیعی هر روستا باشد و معماری هر روستا متناسب با اقلیم و جغرافیای آن در نظر گرفته شود؛ و سومین مشکل روستا‌های امروز تغییر بافت جمعیتی است که برخی شهرنشینان برای آسایش و تفریحشان با خرید زمین در روستاها، بدون توجه به فرهنگ و سنت و آداب آن روستا، خود را به آن تحمیل می‌کنند، به هویت روستا‌ها صدمه می‌زنند و آن‌ها را از مدار طبیعی خارج می‌کنند.

البته از این نکته هم نباید غافل شد که کوچ روستاییان به شهر‌ها (به علت خشک سالی‌های پی درپی، بیکاری یا هر دلیل دیگر) در تغییر هویت روستا‌ها بی تأثیر نبوده است.

کاش این روز‌ها هم وقتی به روستایی می‌رویم، صفا و صمیمیت و طبیعت و نشاط و سادگی گذشته آن را حس کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->