آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است
سرخط خبرها

یک دورهمی با چاشنی کارآفرینی

  • کد خبر: ۱۲۸۸۶۷
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۱
یک دورهمی با چاشنی کارآفرینی
کانون فرهنگی-کارآفرینی «سندس» این روز‌ها با حضور زنان سرپرست خانوار رونق گرفته است.

مریم دهقان | شهرآرانیوز؛ یک آشپزخانه نسبتا کوچک در خیابان امام‌رضا (ع) که هشت بانوی سرپرست خانوار با همت سوسن مددی چراغ آن را روشن کرده‌اند یک سالی است راه‌اندازی شده است. حتی اوایل کار، راننده هم خانم بود که به دلیل مشکلاتی که در بازار برای زنان وجود دارد، نتوانست ادامه بدهد و حالا کار خرید و ارسال غذا را یک راننده آقا برای این مجموعه انجام می‌دهد. هرچند ظاهرش فروش غذای خانگی است، همه ماجرا این نیست و اگر قیمت غذاهایش را با ساده‌ترین رستوران و فست‌فود مقایسه کنید، ممکن است دلتان بخواهد یک بار هم شده غذا‌هایی را که خانم‌های باتجربه می‌پزند نوش جان کنید. دلیل این همه ارزانی به قول مدیر کانون فرهنگی-کارآفرینی «سندس» نگاه تربیتی به موضوع است، نه اقتصادی و سودآوری به نفع خود. سوسن مددی مدیر این مجموعه است و با اینکه حدود سی سال دارد، پختگی کلام و نگاهش بیش از آن نشان می‌دهد.

تولدی برای کارآفرینی

سوسن مددی از جمله بانوان دغدغه‌مند در عرصه فرهنگ و تربیت دختران و نسل آینده است. متولد ۱۳۷۰ است، اما چهره و کلام و نگاهش به مسائل، به‌ویژه در حوزه کارآفرینی، بیش از این‌ها نشان می‌دهد. او با وجود سه فرزندکوچک سه، پنج و ده‌ساله سال‌هاست در حوزه فرهنگ فعالیت می‌کند و مجموعه فرهنگی ولایت را راه‌اندازی می‌کند و این کانون می‌شود بستر فعالیت‌های فرهنگی این بانو و از دل آن، کانون فرهنگی-کارآفرینی سندس متولد می‌شود. مددی تأکید می‌کند: در همه این مدت سعی کردم تعادلی بین زندگی شخصی و کاری ایجاد کنم تا هم از فرزندانم غافل نشوم هم کار‌ها به‌خوبی پیش برود. همسرم در تمام مسیر کمکم کرده است و خط مشی این مجموعه را با نظارت او پیش می‌برم. از طرفی، با تقسیم کار و مدیریت داخلی، بخشی از کار‌ها را واگذار کردم تا وقت بیشتری برای رسیدگی به امور داشته باشم.

تربیت دخترانی شایسته در پوشش لباس بهشتی

سوسن مددی معتقد است خانواده‌مداری باید در کار دیده شود؛ بنابراین صحبتش را این‌گونه آغاز می‌کند: همسر من بنیادی به نام «ولایت» دارد که زیرمجموعه آن، کار‌های فرهنگی و تربیتی انجام می‌دادیم و انجام می‌دهیم، هم برای پسران هم دختران. این موضوع به پیش از راه‌اندازی بخش غذای خانگی برمی‌گردد. ابتدا قصد داشتیم مجموعه‌ای همه‌جانبه برای بانوان ایجاد کنیم. از این رو، مجموعه‌ای فرهنگی راه‌اندازی کردیم به نام «سندس» که در قرآن به عنوان پارچه‌ای نازک از جنس ابریشم و بسیار گران‌بها برای زنان بهشتی معنا شده است که سرآمد اخلاق و رفتار انسانی و الهی هستند. هدف ما در این کانون، تربیت دخترانی است با تفکر انقلابی که شایسته پوشیدن چنین لباسی در معنا از جهت ارزشمندی وجود انسانی و اخلاق باشند. سودآوری و صرف فعالیت اقتصادی هدف ما نیست.

سندس چهار محور زنانه دارد

در سندس، چهار محور را برای زنان و دختران در نظر گرفته‌اند. یکی از طرح‌های آن‌ها جلوگیری از سقط جنین و ارتباط عاطفی با مادران باردار است. به‌ویژه برای مادران بارداری که توان مالی خوبی ندارند شرایط ویژه فراهم شده است. «برای آن‌ها بسته‌های مخصوص مادر باردار در نظر گرفته‌ایم شامل مغزها، ماهی و خوراک‌های تقویتی.

متأسفانه به دلیل نبود نیرو هنوز به آنچه می‌خواستیم نرسیده‌ایم، اما با مجموعه «نفس» که ویژه مادران باردار است ارتباط گرفتیم و گاهی برنامه‌های فرهنگی برایشان اجرا می‌کنیم.» یکی دیگر از بخش‌های سندس اجرای برنامه‌های فرهنگی-تفریحی برای دختران نوجوان مثل برگزاری همایش، اردو، مسابقات کتاب‌خوانی، تفریحات یک‌روزه و چندساعته در مراکز تفریحی شهر است.

می‌گوید: بخشی داریم به نام «بانوی زائر» که با توجه به ارتباطی که با حسینیه نخودبریز‌ها داریم توانسته‌ایم برای دختران، زنان و کاروان‌های بانوان، اسکان ارزان فراهم کنیم. طی چند روزی که گروه‌های زائر در این حسینیه مستقر هستند برنامه‌های فرهنگی، اتاق مشاوره و اجرای مراسم مذهبی برایشان برگزار می‌کنیم. در نهایت، بخش پخت غذای خانگی که ویژه زنان سرپرست خانوار است و همه کسانی که در این بخش فعالیت دارند جزو این دسته هستند. مددی می‌گوید: حتی اوایل کار، برای انجام خرید مواد اولیه و ارسال سفارش مشتری‌ها، راننده خانم داشتیم، اما به دلایل مشکلاتی که برای بانوان وجود دارد نتوانست ادامه بدهد و مجبور شدیم راننده آقا استخدام کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->