حمله پهپادی یمنی‌ها به ۲ هدف در تل‌آویو (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پیامد حمله آمریکا به ایران تا اوکراین و تایوان کشیده می‌شود بمباران در پایتخت یمن ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد: رفح به طور کامل در محاصره است پایان مذاکرات ۴.۵ ساعته پوتین و فرستاده ترامپ پیش‌بینی سیمپسون‌ها درباه ترور ترامپ تکذیب شد کاخ سفید مدعی شد: دیدار ایران و آمریکا مستقیم است رژیم صهیونیستی در یک قدمی سقوط سازمان ملل: هدایت مسایل هسته‌ای ایران را آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برعهده دارد ادعای تکراری آمریکا درباره اعمال محدودیت فروش نفت ایران آمار شهدای جنگ غزه به ۵۰ هزار و ۹۱۲ نفر رسید (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) دیدار ویتکاف، فرستاده ترامپ با پوتین افزون بر ۱۰۰ نفر در سیل اخیر هند و نپال جان باختند (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) حمله موشکی و پهپادی یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) جزئیاتی جدید از شیوه مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط عمان سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینی‌ها جنایت علیه بشریت است تماس تلفنی مسعود پزشکیان با همتای عراقی | رابطه با عراق یکی از مهمترین عرصه‌های روابط خارجی ایران است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: احتمال ادامه یافتن مذاکرات را رد نمی‌کنیم ویدئو | راهپیمایی مردم مشهد در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آیت‌الله علم‌الهدی: مذاکره با آمریکا، خلاف غرور ملی است | بدعهدی آمریکا، تجربه ۷۰ سال عمر سیاسی ملت ایران رویترز: آمریکا، اروپا را در جریان مذاکرات با ایران قرار نداده است ترامپ: نیازی به ایلان ماسک ندارم شمخانی: عراقچی با اختیارات کامل برای ⁧مذاکره غیرمستقیم⁩ با آمریکا⁩ راهی ⁧عمان است «ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه با پوتین دیدار می‌کند حملات هوایی آمریکا به پایتخت یمن (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: روز شنبه نیت و جدیت طرف آمریکایی را ارزیابی می‌کنیم آغاز مذاکرات ایران و آمریکا از عصر شنبه (۲۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بخشنامه وزارت علوم برای احیای کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها

  • کد خبر: ۱۲۸۹۹۹
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰
بخشنامه وزارت علوم برای احیای کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها
مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: با توجه به اهمیت کرسی‌های آزاداندیشی در مبحث گفتگو و تضارب اندیشه‌ها با یکدیگر، بخشنامه احیای کرسی‌های آزاداندیشی به دانشگاه‌ها ابلاغ شد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی ذوالفقار‌زاده در نشست مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های سطح یک کشور، گفت: هدفگذاری ما این است که در سه ماهه پاییز سال جاری، حداقل ۳ کرسی آزاد اندیشی در هر دانشگاه برگزار شود.

وی افزود: پس از پایان فصل جاری، نسبت به اشکالات شکل کنونی کرسی‌های آزاد اندیشی بررسی کارشناسی صورت خواهد گرفت و با استفاده از نظرات معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها برای برگزاری طولانی مدت آن تصمیم گیری خواهد شد.

ذوالفقارزاده گفتگو را یکی از ضروریات محیط دانشگاه دانست و گفت: باید اشکال محتلف گفتگوی اساتید و دانشجویان در محیط دانشگاهی وجود داشته باشد. معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها باید ارتباط جدی‌تری با بدنه دانشجویی برقرار کنند و برای موفقیت این ارتباط به تغییرات نسلی و ذائقه‌های نسل جدید توجه کنند. نیاز است برخی از اساتید دانشگاه‌ها و نخبگان که در سطح کشور قدرت جریان‌سازی فکری دارند را دعوت کرده و به آنان جهت عرصه‌های گفتمانی میدان داده شود.

در ادامه این نشست، محمدعلی اسلامی، مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: برای شناخت درست فضای فکری و اجتماعی دانشگاه امروز باید جریان مستمر رصد داشته باشیم و سپس برنامه ریزی کنیم.

وی با حمایت از آزاداندیشی در محیط دانشگاه‌ها افزود: اسناد بالادستی و فرمایشات مقام معظم رهبری، دانشگاه‌های ما مرجع آزاداندیشی در کشور هستند. تقریباً دو دهه از تصویب و ابلاغ آیین‌نامه کرسی‌های آزاد اندیشی می‌گذرد، توجه به این مهم همواره در بیانات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی همواره جاری و ساری است، اما در راه‌اندازی و اجرای آن ضعف جدی داشته‌ایم.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اپیدمی ویروس کرونا و زیست مجازی در دو سال گذشته سبب شد دانشجویان با زیست دانشجویی و فرهنگ نهاد دانشگاه فاصله داشته باشند که برای پر کردن این خلا باید برنامه‌ریزی کنیم.

اسلامی با استقبال از طرح نظرات مختلف و انتقادی در محیط دانشگاه افزود: ما طرفدار آن هستیم که در دانشگاه‌ها دیدگاه‌های مختلف بیان شود، اما دانشگاه در عین آنکه مرجع آزاداندیشی است مرجع ارائه روایت صحیح نیز است.

وی تداوم برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه را یک اصل دانست و گفت: اگر ما در حوزه فرهنگی نگاهمان آن باشد که مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی حل شود سپس کار فرهنگی کنیم، این امر خطای استراتژیک است.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها، نقش پشتیبانی و حمایتگری دارند، افزود: تلاش برای نشان دادن روایت‌های صحیح، پیشرفت‌ها و موفقیت‌ها و برنامه‌هایی که در دانشگاه اتفاق می‌افتد نیز امری مهم است.

اسلامی افزود: نقش معاونت فرهنگی در راهبری کلان فضای سیاسی و اجتماعی دانشگاه‌ها بسیار مهم است و نگاه ما آن است که اشراف حداکثری از نگاه فرهنگی در مدیریت‌های فرهنگی و اجتماعی داشته باشیم تا بتوانیم به فرایند تصمیم‌سازی کمک کنیم.

در ادامه این برنامه مهدی عباسی‌مهر مدیر سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، تحلیل جامعه شناختی و سیاسی خود را از وقایع اخیر در سطح جامعه و دانشگاه‌ها ارائه کرد و مدیران فرهنگی حاضر در نشست نیز به روش‌های حضوری و ارتباط مجازی، نظرات خود را بیان کردند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->