تصادف در محور نیشابور- مشهد پنج مصدوم برجای گذاشت + جزئیات(۱۶ دی ۱۴۰۳) شب شعر و خاطره «پهلوان قاسم» در مشهد برگزار شد مدارس کدام شهرستان‌ها فردا (دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳) غیر حضوری است؟ هزینه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی هر روز تعطیلی مدارس انتصاب محمدعلی کریمی به سمت مشاور عالی و سرپرست حوزه مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشور + سوابق توضیحات دادستان رشت در مورد گروگان‌گیری اعضای یک خانواده به مدت ۲ سال رئیس کل دادگستری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم ساماندهی برنامه‌ها و اقدامات حول خدمت بهتر به مردم تأکید وزیر دادگستری بر توسعه مناسبات حقوقی‌قضایی با عربستان سالانه چه تعداد کودک وارد بهزیستی می‌شوند؟ رشد صعودی شاخص تعداد سالمندان کشور، بعد از سال ۱۴۲۰ رتبه‌بندی معلمان فاقد رتبه پایان یافت | بررسی پرونده معلمان باقی‌مانده تا یک ماه آینده نسل مضطرب یادی از دکتر محمداسماعیل تشید، پدر بیهوشی نوین ایران | اعتبار بیهوشی که جان گرفت پیام پزشکیان به مراسم گرامیداشت صدمین سال تأسیس مؤسسه رازی فرصت طلایی فرزندآوری را از دست ندهید سازمان جهانی بهداشت اطلاعیه‌ای درباره همه‌گیری ویروس جدید نداشته است زندگی در سرزمین قصه‌ها | آموزش مهارت‌های مهم زندگی به کودکان در قالب قصه‌گویی ماجرای گروگان‌گیری یک خانواده ۹ نفره در رشت چه بود؟ + عکس امکان ادامه تحصیل دانشجویان ایرانی دانشگاه‌های سوریه و لبنان در کشور فراهم شد تمایل ۱۰ درصدی ایرانی‌ها به اهدای عضو راه‌اندازی ۱۵ رشته ویژه بانوان در دانشگاه‌های خواهران همه چیز در مورد سال نو ۱۴۰۴ + حیوان، رنگ، زمان تحویل سال و مناسبت‌ها درمان سریع خشکی پوست دست پذیرش بیمار خارجی در نیمه اول ۱۴۰۳، فقط به اندازه ۱۰ درصد ظرفیت گردشگری سلامت مشهد زنگ خطر شیوع اعتیاد در بین زنان و نوجوانان خراسان رضوی مدت‌هاست به صدا درآمده است گروه‌های در معرض خطر، واکسیناسیون آنفلوانزا را انجام دهند  چگونه می‌توان نام همسر سابق را از شناسنامه حذف کرد؟ ملکه جیب بر‌ها دستگیر شد | بازداشت باند جیب بری زیر نظر زن ۲۲ ساله توسط پلیس آگاهی مشهد کاهش سهم آموزش در سبد هزینه خانوار‌های کم‌درآمد | وقتی رتبه‌ها نابرابری را فریاد می‌زنند چند درصد مردم کشور درگیر فقر هستند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳) | آغاز روند کاهش دما از سه‌شنبه دستور وزیر علوم برای حذف محتوای آموزشی مخالف فرزندآوری در دانشگاه‌ها 
سرخط خبرها

ورود ۴۰ هزار معلم جدید به آموزش و پرورش

  • کد خبر: ۱۲۹۷۷۴
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۷
ورود ۴۰ هزار معلم جدید به آموزش و پرورش
رئیس دانشگاه فرهنگیان از افزایش ۲۵۰ هزار مترمربعی فضا‌های دانشگاه فرهنگیان خبر داده و گفته است که این دانشگاه امسال ۴۰ هزار معلم تحویل آموزش و پرورش داده و در حال حاضر تربیت بیش از ۹۵ هزار دانشجومعلم را برعهده دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، معلم به عنوان محوری‌ترین و مؤثرترین عنصر در آموزش‌وپرورش، نقش اساسی در کیفیت و عدالت آموزشی دارد و تأمین معلمان توانمند و با انگیزه متناسب در یک محدوده کیفی از جمله شاخص‌های عدالت محوری نظام آموزشی محسوب می‌شود.

در حال حاضر و بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، جذب نیرو برای آموزش‌و پرورش باید از مسیر دو دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی انجام شود. جهت تأمین و تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان، از دو روش دوره چهارساله با پذیرش از دیپلم و دوره مهارت آموزی یک ساله با پذیرش از کارشناسی و از طریق آزمون استخدامی استفاده می‌شود و هر دو گروه پذیرفته‌شده، دوره‌های معلمی در دانشگاه فرهنگیان را می‌گذرانند.

دانشگاه فرهنگیان در سال ۱۳۹۱ با ظرفیت پذیرش ۲۵ هزار دانشجو آغاز به کار کرد. در ابتدای تأسیس دانشگاه فرهنگیان امید زیادی وجود داشت که این دانشگاه بتواند با ارتقای توانمندی، مدارج تحصیلی و تربیت معلم مورد نیاز، تحول عظیمی در شأن و جایگاه علمی و منزلت معلمان ایجاد کند؛ اما این دانشگاه طی چند سال فعالیت، نه گام مؤثری در ارتقای مدارج علمی معلمان برداشت و نه حتی توانست معلمان مورد نیاز را به طور تخصصی تربیت کند.

بر اساس آمار‌ها در سال ۱۴۰۰، از حدود ۴۰۰ هزار معلم جذب شده طی ۱۰ سال اخیر، حدود ۳۰ درصد آن‌ها (کمتر ۱۳۰ هزار نفر) از طریق دوره چهارساله تربیت شدند و مابقی آن‌ها (بیش از ۷۰ درصد) از طریق جذب و تبدیل وضعیت آموزشیاران، معلم حق‌التدریس و آزمون استخدامی جذب شده‌اند.

چندی پیش وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگویی با ایسنا، خبر از برنامه وزارت آموزش و پرورش برای احیای دانشگاه فرهنگیان داد و در ترسیم وضعیت این دانشگاه در زمان ورودش به این وزارتخانه گفت که «دانشگاه فرهنگیان را در شرایطی تحویل گرفتیم که حدود ۵۰ هزار دانشجو را جذب کرده بودند و برایش جا نداشتند؛ دوسال در شرایط کرونایی بودیم و آموزش‌ها غیرحضوری بودند. کار خوبی برای جذب دانشجو انجام داده بودند، اما فضا و ظرفیت دانشگاه برای پذیرش هم مهم است.»

یوسف نوری از در اختیار قرار دادن بیش از ۱۰۰ هزار مترمربع از فضا‌های آموزش‌وپرورش در اختیار دانشگاه فرهنگیان برای حل مشکل خوابگاه و کلاس‌های آموزشی دانشجویان خبر داده و گفته بود که «امسال هم ۲۵ هزار دانشجوی جدید جذب کردیم و روند پذیرش دانشجو را متوقف نکردیم.»

۲۵۰ هزار مترمربع فضا به دانشگاه فرهنگیان افزوده شد

رضا مراد صحرایی، رئیس دانشگاه فرهنگیان در مراسم افتتاحیه ساختمان شماره ۲ ورامین پردیس زینبیه دانشگاه فرهنگیان استان تهران اخبار خوبی در این زمینه داشت و اعلام کرد که در مدت پنج ماه با همت تمامی ارکان آموزش و پرورش ۲۵۰ هزار مترمربع فضا به این دانشگاه افزوده شد، خرسندم که با این افتتاح، فضایی برای تربیت معلم ایجاد شد که لحظه لحظه کارکردن درآن خیر برای فرد و آینده کشور است.

وی افزود: اگر کشور بخواهد در امر تربیت معلم به حدی برسد که مدنظر رهبر معظم انقلاب است ظرفیت دانشگاه فرهنگیان باید سالی۵۰ هزار دانشجو بوده و همزمان ۲۰۰ هزار دانشجو داشته باشد. این در حالی است که با سطحی نگری قریب ۱۰ سال، مراکز تربیت معلم تعطیل شد به هر دلیلی از امر تربیت معلم، تربیت معلم الخیر که امری تخصصی است، غفلت کردیم و سال‌ها انجامید تا درک کنیم عالم با معلم متفاوت است.

بیش از ۹۵ هزار دانشجومعلم مشغول به تحصیل‌اند

طبق اعلام رئیس دانشگاه فرهنگیان، این دانشگاه امسال ۴۰ هزار معلم تحویل آموزش و پرورش داده است و در حال حاضر بیش از ۹۵ هزار دانشجومعلم در حال تربیت دارد.

سیاست جاری وزارت آموزش و پرورش طبق اظهارات یوسف نوری، حرکت به سمت تبدیل شدن از سطح یک دانشگاه معمولی به یک دانشگاه جامع تربیت معلم است. وی در این باره گفته «پیش‌بینی کرده‌ایم که از این پس اگر کسی بخواهد از دانشگاه فرهنگیان فارغ‌التحصیل شود، شش مهارت را کسب کرده باشد که در حیطه ساحت‌های تربیتی شش‌گانه ما قرار می‌گیرد.»

صحرایی نیز در این باره گفت: ویژگی‌‎های معلم تربیت شده در دانشگاه فرهنگیان متفاوت از دانش آموختگان دیگر دانشگاه‌‎ها است. معلم این دانشگاه باید دست‌کم شش مهارت ویژه، متناسب با شش ساحت تحول بنیادین را کسب کند. کسب مهارت‌‎های نرم، اهل ارتباط، گفتگو، مناظره و نقد بودن از صفات مورد نیاز معلم شایسته است. در دانشگاه فرهنگیان و به‌ویژه برای دانشجومعلمان مهارت‎‌های نرم همانند سخنرانی، مناظره، نقد و نظریه پردازی به طور ویژه مورد توجه خواهد بود.

وی معلم را تولید کننده قدرت نرم و دانشگاه فرهنگیان را محل تولید قدرت نرم جمهوری اسلامی دانست و گفت: ساخت آینده کشور در گروی ساخت مراکز تربیت معلمان است. تربیت معلمی که فرزندان به عنوان بزرگترین سرمایه زندگی را بدون هیچ دغدغه‌ای به او بسپارید، در این دانشگاه اتفاق می‌‎افتد و چه سرمایه بالاتر از دانشگاه فرهنگیان. مراکز تربیت معلم محلی است که می‎‌توان از امروز آن، آینده ایران را فهمید. مراکز تربیت معلم را جدی بگیریم، هر کشوری این کار را کرده، ثمره آن را نیز دیده است.

واکنش رئیس دانشگاه فرهنگیان به اتفاقات اخیر

وی با تاکید بر اینکه تربیت معلم باید از مسیر دانشگاه فرهنگیان صورت گیرد، اظهار کرد: معلمِ تربیت معلمی، اکنون یک برند است، چون مراکز تربیت معلم، در این راستا سرمایه گذاری شده و معلم را برای این کسب مهارت تربیت می‎‌کند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اتفاقات اخیر با بیان اینکه این روز‌ها بیش از هر زمان دیگری به اهمیت تعلیم و تربیت پی می‌‎بریم تصریح کرد: اهمیت تعلیم و تربیت اجتماعی باید در دانشگاه فرهنگیان به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->