معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

هدر رفت سالیانه ۲ میلیارد تن غذا در جهان

  • کد خبر: ۱۲۹۸۵۷
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۳
هدر رفت سالیانه ۲ میلیارد تن غذا در جهان
استاد دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه مساله سوء تغذیه و گرسنگی دارای ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، علمی و فنی است گفت: «امروز ۸۰۰ میلیون نفر در جهان از فقر مطلق غذایی رنج برده و روزانه ۵۰ نفر ابر اثر گرسنگی تلف می‌شوند.»

به گزارش شهرآرانیوز؛ سید علی مرتضوی امروز ۲۴ مهرماه در نشست هم اندیشی نقش تولید دانش بنیان در امنیت غذایی که به مناسب روز جهانی غذا در سالن هروی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: نکته مثبتی که امروز رخ داده این است که هم صدایی مراکز مختلف صنایع غذایی در کنار هم ایجاد شده است. همگرایی و هم افزایی، همگرایی افقی و عمودی، هم اندیشی تخصصی و تبدیل دانش به تکنولوژی هدف نهایی است که باید به آن برسیم. مساله سوء تغذیه و گرسنگی دارای ابعاد مختلف  سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، علمی ، فنی و... است. بررسی تمام منابع امنیت غذایی در ده سال گذشته و بر اساس پژوهش‌ها ۲ میلیارد نفر در جهان در فقر غذایی بوده و این در حالی است که ۲ میلیارد نفر دیگر در جهان از چاقی رنج می‌برند. همچنین ۸۰۰ میلیون نفر در جهان از فقر مطلق غذایی رنج برده و روزانه ۵۰ نفر ابر اثر گرسنگی تلف می‌شوند. بنابراین بر اساس مطالب تئوری به هدف نهایی نمی‌رسیم.

وی افزود: سالیانه در جهان ۴ میلیارد تن غذا تولید که از این میزان حدود ۵۰ درصد آن هدر می‌رود. روند فساد غذا در کشورهای صنعتی با  کشورهای در حال توسعه متفاوت است. در کشورهای صنعتی به دلیل مصرف بالا، اضافه خرید و ... غذا هدررفته و در کشورهای جهان سوم و در حال توسعه فقدان دانش و  نبود امکانات نگهداری موجب هدر رفت غذا می‌شود.

عضو سابق هیات علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: بر اساس چشم انداز در نظر گرفته شده برای سال ۱۴۰۰ برای کشورمان پیش‌بینی شده بود که تولید در کشور از ۶۵ میلیون تن به ۲۰۰ میلیون تن، تولید ناخالص ملی به ۷۵ میلیون دلار، تولید در بخش کشاورزی از ۶۵ میلیون تن به ۱۸۵ میلیون تن و جمعیت کشور به ۹۷ تا ۱۰۵ میلیون نفر خواهد رسید.

مرتضوی با اشاره به اینکه در امنیت غذایی به میان وعده های غذایی کمتر توجه می‌شود، گفت: این میان وعده‌ها برای دانش آموزان، نوجوانان و برای سالمندان است. پژوهش‌ها نشان داده است که در نوجوانان هورمون استرس بین ساعات ۶ تا ۷ صبح افزایش یافته و این مورد میل به خوردن صبحانه را در این افراد کاهش می‌دهد، به همین دلیل توصیه می‌شود این افراد میان وعده‌های غذایی سودمند مصرف و از مصرف میان وعده‌های کاذب مانند غذاهای صنعتی خودداری شود. برای سالمندان نیز این اعتقاد وجود دارد که این افراد در سنین بالا به بیماری‍‌های شدیدتری دچار شده و قاعدتا در این سنین با مصرف داروها اشتها کمتر و طمع غذا ملموس نبوده و این افراد به میان وعده‌های کاذب روی می‌آورند به همین دلیل در رژیم جدید به سالمندان یک وعده غذایی کامل و ۵ میان وعده توصیه می‌شود که میزان انرژی مورد نیاز سالمندان را تامین می‌کند.

گزارش خطا
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->