در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند زنگ خطر سوختگی در زمستان چگونگی تامین انواع شیرخشک در داروخانه‌ها رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد
سرخط خبرها

کمبود داروهای آنتی بیوتیک در روزهای اوج آنفلوانزا

  • کد خبر: ۱۳۰۲۳۶
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۷
کمبود داروهای آنتی بیوتیک در روزهای اوج آنفلوانزا
درحالی‌که وزیر بهداشت از حل یک‌هفته‌ای مشکل کمبود دارو‌های آنتی بیوتیک خبر داده است، تأمین کسری به‌موقع این دارو‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ چند وقتی است که کمبود دارو‌هایی از دسته آنتی‌بیوتیک‌ها در کشور خبرساز شده و این درحالی است که با آغاز فصل پاییز و نسیم‌های سرد آن، بیماری‌های تنفسی از قبیل سرماخوردگی و آنفلوانزا اوج گرفته است. کمتر کسی است که این روز‌ها خودش، خانواده یا اطرافیانش را در گیرودار این بیماری‌ها ندیده باشد. اما کمبود دارو از مشکلات این روز‌های مردم در ارتباط با داروخانه‌هاست. شاید تحمل بیماری برای بزرگ‌تر‌ها آسان‌تر باشد، اما تحمل تب برای کودکانی که هنگام بیماری بی‌قرارتر از هر زمان دیگری هستند، دشوار است.

جدا از اینکه مصرف‌نکردن دارو ممکن است عوارضی جدی‌تر برایشان به‌همراه داشته باشد. حالا خدا نکند که این روز‌ها کسی بیمار شود، زیرا در این صورت باید با بی‌حالی ناشی از بیماری، همه داروخانه‌های شهر را در جست‌وجوی چند قلم داروی تجویز پزشک زیر پا بگذارد تا بلکه فرجی شود. این روز‌ها مشهد نیز با وجود فعالیت حدود نهصد داروخانه شبانه‌روزی و غیرشبانه‌روزی، پیرو کشور، درگیر کمبود دارو‌های آنتی‌بیوتیک به‌ویژه آزیترومایسین است.

به‌گفته وزیر بهداشت و درمان، کمبود سرم در فصل تابستان و کمبود آنتی‌بیوتیک در فصول پاییز و زمستان ارتباطی مستقیم با مصرف زیاد دارد. برخی متخصصان و پزشکان الگوی تجویز دارو و مصرف آن را در کشور نادرست می‌دانند و همین موضوع را سبب ایجاد مشکل در تأمین آن‌ها می‌دانند.

بهرام عین‌اللهی همچنین ۲۵ مهرماه گفته بود که «پیش‌بینی‌های لازم برای رفع این کمبود‌ها انجام شده است و حدود یک هفته آینده کمبود سرم و آنتی‌بیوتیک در داروخانه‌ها رفع می‌شود.» این درحالی است که حسین شمالی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، حل مشکل کمبود این دارو‌ها را تا پانزده روز آینده میسر دانسته است.

رفع کمبود با تولید دوبرابری دارو

«معلوم نیست تا یک‌هفته دیگر مشکل کمبود دارو حل شود؛ نمی‌توانیم به مردم دروغ بگوییم.» این بخشی از صحبت‌های رئیس انجمن داروسازان خراسان‌رضوی در پاسخ به شهرآراست. دکتر علیرضا شهریاری با بیان اینکه باید پزشکان برای بیماران از دارو‌های معادل به‌صورت پودری یا خوراکی تجویز کنند تا این مشکل برطرف شود، افزود: معمولا وقتی کمبودی در جامعه ایجاد می‌شود، باید دوسه برابر آن تولید شود تا آن کمبود رفع شود.

وی تأمین دارو را موضوعی حیاتی برای مردم دانست و بیان کرد: زمانی که قیمت ارز تغییر کرد، هم باید به کارخانه‌ها ارز دولتی می‌دادند تا با آن قیمت، دارو تولید کنند و هم باید تکلیف شرکت‌های تولیدکننده را روشن می‌کردند، اما این کار را انجام ندادند. این برنامه‌ریزی‌ها باید از یک‌سال قبل‌تر صورت می‌گرفت.

تحمیل دارو به داروخانه‌ها از سوی شرکت‌های تولیدکننده

شهریاری از ظهور «دارو‌های تحمیلی» به داروخانه‌ها در بحبوحه کمبود دارو‌های آنتی‌بیوتیک خبر داد و اظهار کرد: متأسفانه اکنون شرکت‌های تولیدکننده به داروخانه‌ها داروی تحمیلی می‌دهند و به‌عنوان نمونه در ازای خرید دارو‌هایی که یک داروخانه به آن نیاز دارد، ۱۰ شربت آنتی‌بیوتیک نیز به آن تحویل می‌دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->