گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ؛ آب یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش ۳۰ درصدی تامین آنتی‌بیوتیک‌ها در نیمه اول ۱۴۰۱

  • کد خبر: ۱۳۰۲۴۴
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۹
افزایش ۳۰ درصدی تامین آنتی‌بیوتیک‌ها در نیمه اول ۱۴۰۱
مشاور رییس سازمان غذا و دارو درباره کمبود آنتی‌بیوتیک‌ها، با تاکید بر اینکه مقدار عرضه و تقاضا در آنتی‌بیوتیک‌های اطفال متناسب نیست، گفت: سازمان غذا و دارو در حال برنامه‌ریزی است که مجددا تناسب عرضه و تقاضا را برقرار کند و تا ۱۵ روز آینده بتوانیم دسترسی پایداری را برای بیماران ایجاد کنیم.

افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ در کشور / دسترسی پایدار به آنتی‌بیوتیک‌های اطفال تا ۱۵ روز آتی
افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ در کشور / دسترسی پایدار به آنتی‌بیوتیک‌های اطفال تا ۱۵ روز آتی
مشاور رییس سازمان غذا و دارو درباره کمبود آنتی‌بیوتیک‌ها، با تاکید بر اینکه مقدار عرضه و تقاضا در آنتی‌بیوتیک‌های اطفال متناسب نیست، گفت: سازمان غذا و دارو در حال برنامه‌ریزی است که مجددا تناسب عرضه و تقاضا را برقرار کند و تا ۱۵ روز آینده بتوانیم دسترسی پایداری را برای بیماران ایجاد کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر سجاد اسماعیلی درباره چرایی کمبود برخی آنتی‌بیوتیک‌های اطفال در کشور، گفت: اخیرا طبق گزارش‌هایی که از معاونت‌های غذا و دارو در استان‌های مختلف رسیده است، دچار یکسری کمبودهایی در بحث آنتی‌بیوتیک‌های مورد نیاز برای اطفال هستیم که عمدتا در زمینه سوسپانسیون و شربت‌های مورد نیاز آنهاست. از زمان اعلام این کمبودها، هماهنگی‌های لازم برای تامین سریع این آنتی‌بیوتیک‌ها در دستور کار قرار گرفت و این برنامه‌ریزی در حال انجام است.

لزوم تعهد تولیدکنندگان برای تولید آنتی‌بیوتیک اطفال

وی افزود: جلسات متعددی با شرکت‌های تولیدکننده آنتی‌بیوتیک‌ها برگزار شده و طی هفته آینده تعهدات لازم برای تامین آنتی‌بیوتیک از آن‌ها دریافت خواهد شد. در صورتی هم که تا پایان سال تولید داخلی کفاف تامین آنتی‌بیوتیک‌های اطفال مورد نیاز کشور را ندهد، سازمان غذا و دارو به سرعت برای واردات مابقی نیاز کشور در این حوزه، برنامه‌ریزی می‌کند. این واردات، هم در زمینه مواد اولیه مورد نیاز تولید آنتی‌بیوتیک خواهد بود و هم در زمینه محصول نهایی. به طوری که اگر تولیدکنندگان مواد اولیه، نتوانند مواد اولیه مورد نیاز تولید آنتی‌بیوتیک‌ها را به میزان کافی تامین کنند، در زمینه ماده اولیه واردات انجام می‌شود و همچنین اگر تولید محصول نهایی آنتی‌بیوتیک‌ هم کفاف بازار را ندهد، در زمینه محصول نهایی هم واردات را انجام خواهیم داد.

اسماعیلی با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای واردات در حوزه آنتی‌بیوتیک‌های اطفال و مواد اولیه آن، به تعهدات تولیدکنندگان و تامین به موقع آن بستگی دارد و اینکه بتوانند نیاز بازار کشور را پاسخ دهند، گفت: زیرا وظیفه ما این است که با تامین دارو به نیاز بازار پاسخ دهیم؛ حال چه از طریق تولید داخل و چه از طریق واردات. البته محوریت ما تولید داخلی است، اما اگر تولید داخل به هر دلیلی نتواند این نیاز را برای ما برآورده کند، مجبوریم که از طریق واردات داروی مورد نیاز کشور را تامین کنیم و برنامه‌ریزی‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: در عین حال برنامه‌ریزی‌هایی هم در زمینه سازماندهی توزیع آنتی‌بیوتیک‌ها در حال انجام است تا بتوانیم بازار آن را ساماندهی کنیم تا بتوانیم این نوید را بدهیم که تا ۱۵ روز آینده بتوانیم دسترسی پایداری را در زمینه آنتی‌بیوتیک‌های اطفال برای بیماران و کودکانی که به این داروها نیاز دارند، ایجاد کنیم. سازماندهی توزیع آنتی‌بیوتیک‌های اطفال در حال انجام است. البته اکنون هم توزیع می‌شود، اما از آنجایی که مقدار عرضه و تقاضا متناسب نیست و بعضا الگوی تجویز نادرست است و مصرف افزایش یافته است، برای سازماندهی برنامه‌ریزی می‌کنیم.

مشاور رییس سازمان غذا و دارو، گفت: ما در نیمه اول ۱۴۰۰ شاهد بودیم که پیک‌های کرونا سنگین بود و بیماران عمدتا بستری می‌شدند و در نتیجه رژیمِ درمانی بستری متفاوت بود. در حالی که در سال ۱۴۰۱ با واکسیناسیون گسترده‌ای که انجام شد، عمده بیمارانی که به کرونا مبتلا شدند، به صورت سرپایی مداوا شدند و در درمان سرپایی هم شاهد این هستیم که به صورت گسترده آنتی‌بیوتیک برای بیماران تجویز شده که این موضوع مصرف را هم در زمینه آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی و هم در شربت‌های آنتی‌بیوتیک اطفال افزایش داده است. طبیعتا تناسب این عرضه و تقاضا جابجا شده است. حال سازمان غذا و دارو در حال برنامه‌ریزی است که مجددا تناسب عرضه و تقاضا را برقرار کند تا طی ۱۵ روز آینده بتوانیم دسترسی پایداری را برای بیماران ایجاد کنیم.

افزایش ۳۰ درصدی تامین آنتی‌بیوتیک‌ها در نیمه اول ۱۴۰۱

اسماعیلی تاکید کرد: در نیمه اول سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۳۰ درصد بیش از نیمه دوم ۱۴۰۰ آنتی‌بیوتیک برای اطفال تامین کردیم؛ در واقع از حدود ۱۳ میلیون عدد در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ به حدود ۱۷ میلیون عدد در نیمه اول ۱۴۰۱ رسیده‌ایم. اما از آنجایی که مصرف اصطلاحا overload شده و افزایش یافته و تجویز هم بعضا در برخی مواقع نادرست بوده است، باعث شده که این تناسب از بین برود، اما در حال مدیریت این موضوع هستیم و رایزنی‌های لازم با معاونت درمان وزارت بهداشت هم انجام شده که آنها هم در بحث الگوی تجویز و مصرف نظارت لازم را داشته باشند. بنابراین با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، آنتی‌بیوتیک مورد نیاز مردم را برای فصل سرما تامین می‌کنیم و اگر هم تولید داخلی نتواند نیاز کشور را تامین کند، به سرعت از طریق واردات اقدام می‌شود. زیرا اولویت ما تامین دارو است.

وی درباره درخواست تولیدکنندگان آنتی‌بیوتیک برای اصلاح قیمت این داروها، گفت: اصلاح قیمت‌ها هم انجام شده است. هر تولیدکننده‌ای اعم از آنتی‌بیوتیک یا سایر داروها که درخواست اصلاح قیمت داشت، درخواستش بررسی شد و اگر نیاز بود اصلاح قیمت برایشان انجام و ابلاغ شده و دیگر هیچ بهانه‌ای در این زمینه وجود ندارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->