افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه معدن طبس به ۵۲ نفر دستگیری ۵ جوان شرور در شهرک رجائی مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) مسمومیت الکلی در مازندران ۱۳ فوتی برجای گذاشت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: خودکفایی در تأمین مواد اولیه دارویی نیازمند سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است کمبود نیروی متخصص بیهوشی، از بزرگ‌ترین چالش‌های حوزه بیهوشی کشور است تیم دانش‌آموزان مخترع ایران در مسابقات جهانی علوم و اختراعات انگلستان ۲ مدال نقره کسب کردند ترافیک نیمه‌سنگین در بولوار سجاد، میدان قائم(عج) و تقاطع خسروی در مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) حدود ۷۰ درصد سهم مالیات مودیان مالیاتی به مدرسه‌سازی اختصاص داده شده است تذکر دوباره قالیباف: دولت باید قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند + فیلم (۱۱ مهر ۱۴۰۳) درباره مهم‌ترین پیامد‌ منفی استفاده زیاد از گوشی تلفن همراه | همراه آزار چرا مردم از دسترسی به نان سالم و استاندارد، محروم هستند؟ چرا در فصل پاییز پوستمان خشک می شود؟ انتقاد وزیر سابق بهداشت از مصوبه افزایش ظرفیت رشته های پزشکی دست کوتاه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی از متناسب‌سازی حقوق | بازنشستگان کشوری ۶ بر ۳ از بازنشستگان کارگری جلو افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۱۱ مهر ۱۴۰۳) | کاهش محسوس دما از بعدازظهر جمعه مصوبه کنکوری شورای انقلاب فرهنگی بدون تغییر تا سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود صدور اجرائیه مهریه الزاماً به معنای طلاق نیست | کاهش ۱۳ درصدی درخواست ثبت اجرای مهریه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته تأکید دوباره مجلس بر لزوم اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) نمونه‌برداری دامپزشکی از گوشت‌های ارزان یک فروشگاه در مشهد | دست‌های لرزان برای خرید گوشت ارزان سرانه فضای آموزشی در خراسان رضوی ۳۰ درصد افزایش یافته است راهکارهای جلوگیری از جعل گذرنامه‌های بین‌المللی از زبان رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا پرداخت یک میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری تا زمان صدور احکام پیش‌بینی بارش باران، همراه با رعد و برق و وزش باد برای استان‌های ساحلی خزر و شمال شرق در روز شنبه (۱۴ مهر ماه ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

افزایش ۳۰ درصدی تامین آنتی‌بیوتیک‌ها در نیمه اول ۱۴۰۱

  • کد خبر: ۱۳۰۲۴۴
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۹
افزایش ۳۰ درصدی تامین آنتی‌بیوتیک‌ها در نیمه اول ۱۴۰۱
مشاور رییس سازمان غذا و دارو درباره کمبود آنتی‌بیوتیک‌ها، با تاکید بر اینکه مقدار عرضه و تقاضا در آنتی‌بیوتیک‌های اطفال متناسب نیست، گفت: سازمان غذا و دارو در حال برنامه‌ریزی است که مجددا تناسب عرضه و تقاضا را برقرار کند و تا ۱۵ روز آینده بتوانیم دسترسی پایداری را برای بیماران ایجاد کنیم.

افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ در کشور / دسترسی پایدار به آنتی‌بیوتیک‌های اطفال تا ۱۵ روز آتی
افزایش مصرف آنتی‌بیوتیک‌ در کشور / دسترسی پایدار به آنتی‌بیوتیک‌های اطفال تا ۱۵ روز آتی
مشاور رییس سازمان غذا و دارو درباره کمبود آنتی‌بیوتیک‌ها، با تاکید بر اینکه مقدار عرضه و تقاضا در آنتی‌بیوتیک‌های اطفال متناسب نیست، گفت: سازمان غذا و دارو در حال برنامه‌ریزی است که مجددا تناسب عرضه و تقاضا را برقرار کند و تا ۱۵ روز آینده بتوانیم دسترسی پایداری را برای بیماران ایجاد کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر سجاد اسماعیلی درباره چرایی کمبود برخی آنتی‌بیوتیک‌های اطفال در کشور، گفت: اخیرا طبق گزارش‌هایی که از معاونت‌های غذا و دارو در استان‌های مختلف رسیده است، دچار یکسری کمبودهایی در بحث آنتی‌بیوتیک‌های مورد نیاز برای اطفال هستیم که عمدتا در زمینه سوسپانسیون و شربت‌های مورد نیاز آنهاست. از زمان اعلام این کمبودها، هماهنگی‌های لازم برای تامین سریع این آنتی‌بیوتیک‌ها در دستور کار قرار گرفت و این برنامه‌ریزی در حال انجام است.

لزوم تعهد تولیدکنندگان برای تولید آنتی‌بیوتیک اطفال

وی افزود: جلسات متعددی با شرکت‌های تولیدکننده آنتی‌بیوتیک‌ها برگزار شده و طی هفته آینده تعهدات لازم برای تامین آنتی‌بیوتیک از آن‌ها دریافت خواهد شد. در صورتی هم که تا پایان سال تولید داخلی کفاف تامین آنتی‌بیوتیک‌های اطفال مورد نیاز کشور را ندهد، سازمان غذا و دارو به سرعت برای واردات مابقی نیاز کشور در این حوزه، برنامه‌ریزی می‌کند. این واردات، هم در زمینه مواد اولیه مورد نیاز تولید آنتی‌بیوتیک خواهد بود و هم در زمینه محصول نهایی. به طوری که اگر تولیدکنندگان مواد اولیه، نتوانند مواد اولیه مورد نیاز تولید آنتی‌بیوتیک‌ها را به میزان کافی تامین کنند، در زمینه ماده اولیه واردات انجام می‌شود و همچنین اگر تولید محصول نهایی آنتی‌بیوتیک‌ هم کفاف بازار را ندهد، در زمینه محصول نهایی هم واردات را انجام خواهیم داد.

اسماعیلی با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای واردات در حوزه آنتی‌بیوتیک‌های اطفال و مواد اولیه آن، به تعهدات تولیدکنندگان و تامین به موقع آن بستگی دارد و اینکه بتوانند نیاز بازار کشور را پاسخ دهند، گفت: زیرا وظیفه ما این است که با تامین دارو به نیاز بازار پاسخ دهیم؛ حال چه از طریق تولید داخل و چه از طریق واردات. البته محوریت ما تولید داخلی است، اما اگر تولید داخل به هر دلیلی نتواند این نیاز را برای ما برآورده کند، مجبوریم که از طریق واردات داروی مورد نیاز کشور را تامین کنیم و برنامه‌ریزی‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: در عین حال برنامه‌ریزی‌هایی هم در زمینه سازماندهی توزیع آنتی‌بیوتیک‌ها در حال انجام است تا بتوانیم بازار آن را ساماندهی کنیم تا بتوانیم این نوید را بدهیم که تا ۱۵ روز آینده بتوانیم دسترسی پایداری را در زمینه آنتی‌بیوتیک‌های اطفال برای بیماران و کودکانی که به این داروها نیاز دارند، ایجاد کنیم. سازماندهی توزیع آنتی‌بیوتیک‌های اطفال در حال انجام است. البته اکنون هم توزیع می‌شود، اما از آنجایی که مقدار عرضه و تقاضا متناسب نیست و بعضا الگوی تجویز نادرست است و مصرف افزایش یافته است، برای سازماندهی برنامه‌ریزی می‌کنیم.

مشاور رییس سازمان غذا و دارو، گفت: ما در نیمه اول ۱۴۰۰ شاهد بودیم که پیک‌های کرونا سنگین بود و بیماران عمدتا بستری می‌شدند و در نتیجه رژیمِ درمانی بستری متفاوت بود. در حالی که در سال ۱۴۰۱ با واکسیناسیون گسترده‌ای که انجام شد، عمده بیمارانی که به کرونا مبتلا شدند، به صورت سرپایی مداوا شدند و در درمان سرپایی هم شاهد این هستیم که به صورت گسترده آنتی‌بیوتیک برای بیماران تجویز شده که این موضوع مصرف را هم در زمینه آنتی‌بیوتیک‌های تزریقی و هم در شربت‌های آنتی‌بیوتیک اطفال افزایش داده است. طبیعتا تناسب این عرضه و تقاضا جابجا شده است. حال سازمان غذا و دارو در حال برنامه‌ریزی است که مجددا تناسب عرضه و تقاضا را برقرار کند تا طی ۱۵ روز آینده بتوانیم دسترسی پایداری را برای بیماران ایجاد کنیم.

افزایش ۳۰ درصدی تامین آنتی‌بیوتیک‌ها در نیمه اول ۱۴۰۱

اسماعیلی تاکید کرد: در نیمه اول سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۳۰ درصد بیش از نیمه دوم ۱۴۰۰ آنتی‌بیوتیک برای اطفال تامین کردیم؛ در واقع از حدود ۱۳ میلیون عدد در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ به حدود ۱۷ میلیون عدد در نیمه اول ۱۴۰۱ رسیده‌ایم. اما از آنجایی که مصرف اصطلاحا overload شده و افزایش یافته و تجویز هم بعضا در برخی مواقع نادرست بوده است، باعث شده که این تناسب از بین برود، اما در حال مدیریت این موضوع هستیم و رایزنی‌های لازم با معاونت درمان وزارت بهداشت هم انجام شده که آنها هم در بحث الگوی تجویز و مصرف نظارت لازم را داشته باشند. بنابراین با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، آنتی‌بیوتیک مورد نیاز مردم را برای فصل سرما تامین می‌کنیم و اگر هم تولید داخلی نتواند نیاز کشور را تامین کند، به سرعت از طریق واردات اقدام می‌شود. زیرا اولویت ما تامین دارو است.

وی درباره درخواست تولیدکنندگان آنتی‌بیوتیک برای اصلاح قیمت این داروها، گفت: اصلاح قیمت‌ها هم انجام شده است. هر تولیدکننده‌ای اعم از آنتی‌بیوتیک یا سایر داروها که درخواست اصلاح قیمت داشت، درخواستش بررسی شد و اگر نیاز بود اصلاح قیمت برایشان انجام و ابلاغ شده و دیگر هیچ بهانه‌ای در این زمینه وجود ندارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->