قتل فقط با  یک ضربه | جنایتی که مقتول ۴۸ ساعت بعد از حادثه جان باخته بود، بازسازی شد سوخت و ساز بدن با این مواد غذایی بالا می‌رود در بیانیه کانون شورا‌های اسلامی کار استان تهران مطرح شد: محکومیت رفتار گزینشیِ تأمین اجتماعی در اجرای ضریب ۱.۵ مشاغل سخت و زیان‌آور قصاص فرد حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار نهایی شمار جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی توسط پلیس قندخون بالای دوران کودکی را جدی بگیرید پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۵ استان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرکز پیوند بافت در آرامستان بهشت‌رضا(ع) مشهد، اول خرداد ۱۴۰۴ آغازبه‌کار می‌کند ۸۰۰ بیمار دچار نارسایی کلیه در شرق کشور چشم به راه اهدای عضو هستند اصلاح آیین‌نامه بازنشستگی سخت و زیان‌آور در دستور کار تأمین اجتماعی ۲ فاکتور مهم سبک زندگی که بر آلزایمر اثرگذارند راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان ویپ‌ها «ریه پاپ‌کورنی» هدیه می‌آورند! قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ طرح تدریس زبان‌های آلمانی و فرانسوی در مدارس به کجا رسید؟ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل
سرخط خبرها

علت کمبود دارو چیست؟

  • کد خبر: ۱۳۰۹۸۹
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۶
علت کمبود دارو چیست؟
با افزایش هزینه‌های تولید، تولیدکنندگان دارو نیز با مشکل روبه‌رو شده‌اند و تولید برای آنان صرفه اقتصادی ندارد. همچنین، برخی کارخانه‌های تولید دارو هم از نقدینگی لازم برای تولید برخوردار نیستند و به همین دلیل میزان تولیداتشان کم شده است.

سعید کریم‌پور | شهرآرانیوز؛ بازار نابسامان دارو گویا بنای بسامان‌شدن ندارد و قرار نیست ماجرای کمبود برخی دارو‌ها در داروخانه‌های شهر پایانی داشته باشد؛ هرازگاهی یکی از کمبود دارو‌های جانبازان می‌گوید و دیگری از نایاب‌شدن آنتی‌بیوتیک‌های کودکان، گاهی هم کمبود سرم سوژه رسانه‌ها می‌شود.

موضوعی که به‌گفته رئیس انجمن داروسازان خراسان‌رضوی ریشه‌هایش را باید در تغییر قیمت ارز و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی جست. با تغییر قیمت ارز و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، تفاوت قیمت‌ها سبب شد نرخ دارو به وضعیت کنونی برسد. البته باید توجه کرد به‌دلیل مشکلات اقتصادی بین‌المللی قیمت جهانی دارو نیز افزایش داشته و مشکلات جهانی نیز بر این مسئله اثرگذار بوده است.

علیرضا شهریاری در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز ادامه داد: از دیگر سو، با افزایش هزینه‌های تولید، تولیدکنندگان دارو نیز با مشکل روبه‌رو شده‌اند و تولید برای آنان صرفه اقتصادی ندارد. همچنین، برخی کارخانه‌های تولید دارو هم از نقدینگی لازم برای تولید برخوردار نیستند و به همین دلیل میزان تولیداتشان کم شده است.

شهریاری مشکلات مربوط به سازمان تأمین اجتماعی و تصویه‌نکردن بدهی آن با داروخانه‌ها را دلیل دیگر نابسامانی بازار دارو دانست و اضافه کرد: نمونه دیگر، بیمه دی است که هفت‌ماهی می‌شود مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت نکرده است و درپی آن، جانبازان نیز گرفتار کمبود دارو شده‌اند.

وی در بخش دیگری از این گفتگو با تأیید کمبود برخی دارو‌ها برای کودکان بیان کرد: این موضوع نیز دلایلی متعدد دارد که توزیع تحمیلی دارو به‌وسیله شرکت‌های توزیع‌کننده یکی از این دلایل است. درواقع این شرکت‌ها در ازای یک دارو، خرید چند قلم داروی دیگر را نیز به داروخانه‌ها تحمیل می‌کنند.

رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی ادامه داد: افزایش قیمت مواد اولیه، خواب مواد اولیه در گمرکات و مابه‌التفاوت قیمت ارز از دیگر مشکلاتی است که به این مسئله دامن زده است و پیش‌تر درباره آن گفته شد. اکنون ۲ میلیون دلار مواد اولیه تولید دارو در گمرک متوقف مانده است.

شهریاری تصریح کرد: البته مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفته است عوارض گمرکی ناشی از مابه‌التفاوت ارزش‌افزوده را بکاهد و آن را برای دارو نیز به یک‌درصد برساند. این عوارض برای کالا‌های اساسی یک‌درصد تعیین شده است.

او درباره کمبود سرم نیز گفت: جایگاه عرضه سرم در داروخانه نیست، اما عرضه آن به‌شکل کنونی سبب مصرف بی‌رویه آن شده است. کرونا نیز سبب افزایش مصرف آن و کمبود سرم شده بود، اما به‌نظر می‌رسد میزان مصرف سرم درحال کاهش است.

افزایش تقاضا برای دارو

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد نیز در گفتگو با شهرآرانیوز، کمبود دارو در شهر را تأیید کرد و با اشاره به افزایش بیماری‌های فصلی اظهار کرد: تقاضا برای دارو افزایش یافته است و موجودی‌های فعلی پاسخگوی ما نیست. از سوی دیگر، تولید برخی دارو‌ها در داخل کشور کاسته شده است و این مسئله باید از سوی سازمان غذا و داروی کشور پاسخ داده شود.

ناصر وحدتی ادامه داد: در هفت ماه گذشته کمبود‌هایی در تأمین بسیاری از دارو‌ها به‌ویژه دارو‌های تولید داخل داشتیم، اما دلیل کاهش تولید بر ما هم پوشیده است. گفته می‌شود برخی مشکلات دارویی تا هفته آینده برطرف خواهد شد.

او با اشاره به طرح «دارویار» درباره احتمال کمبود دارو به‌دلیل اجرای این طرح بیان کرد: اصلاح قیمت‌ها براساس طرح دارویار انجام شده و سازمان برنامه و بودجه، پول این طرح را پرداخت کرده است و بنابراین مشکلی در این طرح نیست.
وحدتی خاطرنشان کرد: اکنون سازمان تأمین اجتماعی به‌علت طلب ۴۰۰هزار میلیارد تومانی‌ای که از دولت‌های پیشین تاکنون دارد، مشکلاتی را در پرداخت بموقع حق بیمه به حوزه دارو به وجود آورده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->