قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی همچنان در مسیر سقوط سرنوشت صادرات نفت ایران بدون مذاکرات چه می‌شود؟ محدوده جدید نوسان بازار طلا و ارز آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | قیمت بیت کوین در ساعات گذشته به زیر ۸۰ هزار دلار رسید قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | پیاز کیلویی ۸ تا ۱۵ هزار تومان آیا یارانه ثروتمندان امسال حذف می‌شود؟ ساعت معاملات صندوق‌های طلا از امروز تغییر می‌کند (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول زمان واریز اعتبار کالابرگ دهک‌های یک تا سه درآمدی مشخص شد | حساب دهک‌های چهارم تا هفتم، ۲۷ فروردین شارژ می‌شود پیش بینی قیمت ارز و دلار (۱۸ دوشنبه ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در برخی پیامک‌های بانکی پیش بینی بورس (دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۵۰ ماینر از یک واحد نیروگاهی در خراسان‌رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) ۱۰ شهرستان خراسان‌رضوی «سبز» و عاری از شبکه سیم مسی هستند پرده‌برداری گمرک چین از صادرات ۲ تن طلا به ایران بیش از سه هزار و ۵۷۰ بازرسی از عرصه کالا‌های اساسی خراسان رضوی انجام شد افت چشمگیر قیمت خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) + جدول کاهش قیمت برخی خودرو‌های داخلی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | پراید از ۴۰۰ میلیون فراتر رفت لشکر یک نفره سازندگی آغاز پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ اما و اگر‌های تأمین قطعات یدکی خودرو‌های وارداتی کوچکتر‌ها برنده امروز بورس شدند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) زمان اولین حراج شمش طلا در سال جدید مشخص شد روند کاهش نرخ طلا کوتاه مدت است | احتمال کاهش بیشتر اونس طلا وجود دارد قیمت خودرو‌های وارداتی در سال جدید گران می‌شود؟ مرحله دوم کالابرگ الکترونیک برای سرپرستان خانواده‌ها شارژ شد قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | طلا افزایشی شد قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۱۰۳ هزار تومان ابلاغ نرخ تازه مالیات بر ارزش افزوده طلا برای سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

کدام خودرو‌ها را می‌توان قسطی خرید؟

  • کد خبر: ۱۳۱۲۰۳
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸
کدام خودرو‌ها را می‌توان قسطی خرید؟
اگرچه مدت‌هاست فروش اقساطی خودرو در ایران متوقف شده است، اما فروش لیزینگی خودرو‌های داخلی با فروش خودروی شاهین کلید خورد. آیا فروش اقساطی به دیگر خودرو‌ها هم می‌رسد؟

به گزارش شهرآرانیوز، از هفته گذشته سایپا تصمیم به فروش اقساطی خودروی شاهین گرفته است. بر اساس طرح جدیدی که این خودروساز اعلام کرده این خودرو به صورت اقساطی و با تسهیلات ۱۰۰ و۷۰ میلیون تومانی (شامل شش چک چهارماهه یا سه چک چهارماهه با سود ۲۱درصد) عرضه شده است.

خریداران می‌توانند این خودرو را دی و یا بهمن ماه امسال تحویل بگیرند.

فروش قسطی، شاهین را گران کرد؟

نکته قابل توجه درباره فروش شاهین این است که با آغاز فروش اقساطی، قیمت شاهین در بازار افزایش یافته است. قیمت خودروی شاهین در بازار آزاد تا قبل از آغاز فروش اقساطی ۳۳۸ میلیون تومان بود که حالا به ۳۴۱ میلیون تومان رسیده است. البته قیمت کارخانه شاهین ۲۹۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.

این مساله نشان می‌دهد که عرضه این خودرو به صورت اقساطی علی‌رغم سود ۲۱ درصدی آن، باز هم برای خریداران و مردم جذاب است. چراکه تورم اقتصاد ایران همچنان بالای ۴۰ درصد است و سودی که خریداران باید برای خرید این خودرو پرداخت کنند، ۲۱ درصد است. یعنی نصف تورم فعلی.

فروش اقساطی به خودرو‌های دیگر هم می‌رسد؟

این مساله بستگی به بازار خودرو دارد. تا پیش از این با توجه به کاهش تولید و افزایش تقاضا، خریداران برای خرید خودرو مدت‌ها در صف می‌ماندند و جایی برای عرضه قسطی خودرو باقی نمی‌ماند. مگر خودرو‌هایی که تقاضای زیادی برای آن‌ها در بازار وجود نداشت.

البته عبدالله‌توکلی لاهیجانی، مدیر کل دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت وعده داده که شرایط فروش اقساطی به چند سال قبل برگردد و دیگر خودرو‌ها هم به صورت لیزینگ واگذار شوند.

این مقام مسئول وعده داده که «در قدم نخست فروش ایران خودرو از فرآیند قرعه‌کشی حذف خواهد شد؛ سپس بعد از دنبال کردن سیاست افزایش تولید به سمت فروش لیزینگی خواهند رفت به نحوی که سال آینده زمینه‌های فروش لیزینگی بیشتر تولیدات ۲ خودروساز داخلی فراهم خواهد شد.».

اما مساله مهمی که وجود دارد این است که در چند سال گذشته به واسطه تحریم‌ها و کمبود قطعه (نکاتی که خودروسازان اعلام می‌کنند) تولید خودرو به شدت کاهش پیدا کرده است.

وزیر صمت وعده داده بود که در سال جاری تولید خودرو را افزایش می‌دهد و با این افزایش حدود ۱۵ درصد از هزینه‌های تولید کم می‌شود. وعده‌ای که بر اساس آن هم باید منتظر کاهش قیمت خودرو در بازار بودیم و هم افزایش تولید. اما بررسی‌های آماری نشان می‌دهد خودروسازان از برنامه تولید خود عقب مانده‌اند و نتوانسته‌اند تولید خودرو را به میزان موعود برسانند.

ناتوانی در افزایش تولید و مهار قیمت خودرو همان عاملی است که سبب شده مساله استیضاح فاطمی امین مطرح شود و قرار باشد سه هفته هفته آینده ۱۰ آبان او به مجلس برود تا درباره ماندن یا رفتن او از این وزارتخانه تصمیم‌گیری شود.

با توجه به شرایط کنونی تولید خودرو، بعید است که تولید خودروسازان به سطحی برسد که خودرو‌های پرتقاضا به فروش اقساطی برسند. بسیاری از فعالان این صنعت معتقدند فروش اقساطی ممکن است تنها شامل حال خودرو‌هایی شود که به هر دلیلی متقاضی چندانی در بازار ندارد و عرضه اقساطی آن، عامل جذابیت خرید شود.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->