احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور
سرخط خبرها

سرعت شیوع آنفلوآنزا در مشهد

  • کد خبر: ۱۳۱۲۴۰
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۳
سرعت شیوع آنفلوآنزا در مشهد
یک فوق تخصص اطفال گفت: سال‌های قبل شیوع بیماری آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز می‌شد و امسال این بیماری با یک سرعت فراگیر از اوسط مهرماه در سطح شهر مشهد و شهرستان‌های اطراف شیوع پیدا کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احمد شاه‌فرهت درخصوص دلایل زودرس شیوع ویروس آنفلوآنزا اظهارکرد:سال‌های قبل به دلیل شیوع ویروس کرونا، استفاده بیشتر مردم از ماسک و تعطیلی تجمع‌ها، مراسم و مدارس ویروس آنفولانزا کمتر دیده می‌شد و امسال با توجه به اینکه این عوامل کمتر شده این بیماری مقداری سریعتر شیوع پیدا کرده است.

وی با اشاره به علائم بیماری آنفلوآنزا افزود: علائم این بیماری در گروه بزرگسالان و کودکان یکسان است که در گروهی تب شدید همراه با اسهال و درد شکم و در گروه دیگر علائم تنفسی همراه با گرفتگی بینی و سرفه است.

شاه‌فرهت بیان کرد: معمولا در این بیماری تب شدید بین سه تا پنج روز طول می‌کشد و به مرور استفراغ و تب کاهش پیدا می‌کند، اما در گروهی که درگیری تنفسی دارند سرفه مدتی طولانی‌تر است.

وی خاطرنشان کرد: این بیماری ویروسی است و با سرفه، اسهال و استفراغ همراه است که نیاز به آنتی‌بیوتیک ندارد. این دارو‌ها نه تنها مفید نیست بلکه در برخی موارد مضر بوده و میکروب‌های مفید کودکان را از بین می‌برد و میکروب‌های مقاوم را جایگزین می‌کند که کودک در برابر بیماری‌های ساده با عفونت مواجه خواهد شد.

شاه‌فرهت ادامه داد: بهتر است خانواده‌ها در صورت تشخیص آنفلوآنزا اصرار به دریافت آنتی‌بیوتیک نداشته باشند؛ زیرا بیمارانی که آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنند، در بیماری‌های ویروسی مانند سینه پهلو، علائم و سرفه شدیدتر خواهد بود.

این فوق تخصص اطفال وجه تمایز کرونا با بیماری ویروسی آنفلوآنزا را اینچنین توضیح داد: درحال حاضر بیماری‌ای که شیوع دارد بیشتر آنفولانزا است و کرونا کمتر دیده می‌شود. در این بیماری تب و سرفه نسبت به کرونا شدیدتر بوده، ولی بهتر است برای تشخیص دقیق‌تر از طریق آزمایش به نتیجه رسید.

وی ادامه داد: به صورت میانگین حدود یک ماه طول می‌کشد تا بیمار بهبودی کامل یابد. در برخی موارد حمله دوم در بیماری وجود دارد که کمتر دیده شده است؛ انتقال آن نسبت به کرونا کمتر بوده، ولی به این معنا نیست که کسی مبتلا نشود همچنان باید فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و شست‌وشوی مرتب دست‌ها رعایت شود.

او با اعلام اینکه آنفلوآنزا ممکن است بدون علامت باشد، اظهار کرد: در برخی موارد این ویروس علائمی ندارد از این رو بهتر است در گروه سنی پرخطر که بیماری‌های پپیش زمینه‌ای دارند و کودکان از واکسن استفاده شود؛ افراد می‌توانند واکسن آنفلوآنزا را از اواخر شهریور تا اواخر اردیبهشت دریافت کنند، کودکان نیز از ۶ ماهگی به بعد می‌توانند واکسینه شوند.

این فوق تخصص اطفال در مورد چگونگی دریافت واکسن آنفلوآنزا بیان کرد: واکسن در دو نوبت دریافت می‌شود و فاصله آن حداقل یک ماه است. افرادی که سال قبل واکسینه شده‌اند می‌توانند تنها یک نوبت واکسن بگیرند.

وی مطرح کرد: با توجه به بازگشایی مدارس و شیوع زودرس بیماری اگر چنانچه دانش‌آموزی علایم ویروسی آنفلوآنزا را داشت بهتر است تا یک هفته مدرسه نرود و در منزل استراحت کند.

شاه‌فرهت درخصوص استفاده‌های دارویی و غذایی در مدت درگیری این بیماری تشریح کرد: در طول بیماری داروی استامینوفون به صورت ساعتی مصرف شود. بهتر است برای بیمار به دلیل تب شدید از پاشویه و گذاشتن پارچه خیس روی شکم و پیشانی و نیز حمام دادن استفاده کرد. همچنین استفاده از مایعات فراوان مانند شیر، دوغ، ماست، آبمیوه طبیعی، سوپ، آش، آبگوشت، میوه تازه و... کمک می‌کند بیماری زودتر بهبود یابد.

وی گفت: در طول مدت این بیماری هیچگونه ممنوعیت غذایی وجود ندارد، ولی بهتر است والدین خوراکی‌هایی که کودکان دوست دارند را بیشتر استفاده کنند. در کودکانی که همراه با اسهال و استفراغ هستند، یا اشتهای آن‌ها کم است باید مقدار کالری و غذای بیشتری مصرف شود. خوراکی‌های چرب میزان کالری که تولید می‌کنند بیشتر است و انرژی بیمار را افزایش می‌دهد.

منبع:ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->