پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران: اهمال وزارت بهداشت منجر به کمبود دارو شد

  • کد خبر: ۱۳۱۴۰۰
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۱
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران: اهمال وزارت بهداشت منجر به کمبود دارو شد
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران عدم برنامه‌ریزی صحیح وزارت بهداشت را عامل کمبود آنتی‌بیوتیک در کشور دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدعلی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران درباره آخرین وضعیت کمبود‌های دارویی در کشور توضیح داد: سازمان برنامه و بودجچه همکاری لازم را برای اجرای طرح دارویار و تامین منابع داشته است. طرح دارویار تیرماه اجرایی شد و بارمالی در ماه‌های شهریور، مرداد و مهر بود. سازمان بیمه سلامت بدهی خود به داروخانه‌ها را پرداخت کرده است، اما تامین اجتماعی حتی یک ریال به داروخانه‌ها پرداخت نکرده است.
وی با بیان اینکه عملا بار یارانه دارو‌ها بر دوش داروخانه‌ها خصوصا داروخانه‌های بخش خصوصی قرار گرفته است عنوان کرد: سازمان بیمه سلامت پولی که از سازمان برنامه و بودجه دریافت کرد را به داروخانه‌ها پرداخت کرد، اما تامین اجتماعی مشخص نیست این پول را کجا هزینه کرده است. برخی از بیمارستان‌های خصوصی یا دولتی اعلام کرده‌اند که به بیمه‌شدگان تامین اجتماعی خدمات ارایه نمی‌کنند و اگر ۱۴هزار داروخانه اعلام کنند که با بیمه‌ها قطع ارتباط می‌کنند مردم می‌توانند دارو تهیه کنند؟ درحال حاضر مردم ۵ الی ۱۰ درصد هزینه دارو‌ها را می‌پردازند و در صورت قطع همکاری داروخانه‌ها با بیمه فشار مضتعفی به مردم وارد می‌شود.
فاطمی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی بودجه را از سازمان برنامه و بودجه دریافت کرده است و به داروخانه‌ها اعلام می‌کند پول پرداخت شده است در صورتی که یک ریال هم به داروخانه‌ها پرداخت نشده است!
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران عدم برنامه‌ریزی صحیح وزارت بهداشت را عامل کمبود آنتی‌بیوتیک در کشور دانست و گفت: به محض اینکه طرح دارویار اجرایی شد کارخانه‌های تولید آنتی‌بیوتیک نسبت به قیمت‌های اعلامی سازمان غذا و دارو اعتراض کردند و گفتند که این قیمت‌ها را نمی‌پذیرند و برخی نیز تولید خود را کم کردند یا متوقف کردند و دو ماه تولید آنتی‌بیوتیک کم شد و نتیجه آن این شد که امروز با افزایش شیوع بیماری آنفلوآنزا نیازمند شدید آنتی‌بیوتیک هستم و امروز سازمان غذا و دارو قیمت آنتی‌بیوتیک‌ها را درحالی بالا برده است که کشور با چالش تامین دارو مواجه است و این یعنی نوش دارو پس از مرگ سهراب!
وی با اشاره به اینکه عادی شدن شرایط دارویی کشور نیازمند زمان چندماهه است گفت: فاصله تولید دارو تا توزیع به داروخانه‌ها یکی دو روزه نیست و تحمل کمبود دارو برای مردم دشوار است. دیر رسیدن آنتی‌بیوتیک می‌تواند مشکلات جدی برای بیماران ایجاد کند.
فاطمی با بیان اینکه رئیس جمهور نیز به موضوع کمبود دارو ورود کرده است توضیح داد: وی خواستار برخورد با اهمال‌کاران شده است، دیر اعلام کردن افزایش قیمت دلیل این مشکلات است. تولیدکنندگان آنتی‌بیوتیک‌ها بار‌ها اعلام کردند که با این قیمت‌ها نمی‌توانیم تولید کنیم و مسوولان وزارت بهداشت به این موضوع بی‌توجه بودند.
این داروساز با بیان اینکه در زمان اجرای طرح دارویار پیش‌بینی می‌شد کمبود‌های دارویی ظرف دو ماه رفع شود تصریح کرد: متاسفانه امروز این اتفاق رخ نداد و می‌بینیم که به دلیل عدم برنامه‌ریزی با مشکل کمبود دارو مواجه هستیم هرچند ممکن است عده‌ای از شرکت‌های پخش به بهانه انتظار برای بالا رفتن قیمت دارو، دست به احتکار زده باشند.
رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: وزارت بهداشت باید به این موضوع توجه کند که وقتی قیمت ارز از ۴۲۰۰ تومان به بیش از ۲۷ هزار تومان افزایش می‌یابد سهم مالیات ارزش افزوده ۹ درصد فشار زیادی به شرکت‌ها تحمیل می‌کند، درحال حاضر حدود ۶۰۰ میلیون دلار مواد اولیه در گمرکات موجود است که شرکت‌ها نمی‌توانند آن را ترخیص کنند به دلیل اینکه نقدینگی کافی ندارند. برخی از کارخانه‌ها مواد اولیه کافی دارند، اما به دلیل قیمت پایین تولید انجام نمی‌دهند، از سوی دیگر مالیات ۹ درصدی صنعت دارو ۱۶ درصد بر قیمت دارو اثر می‌گذارد که مجلس تلاش دارد مالیات ارزش افزوده مواد اولیه دارو از ۹ درصد به یک درصد برسد. از سوی دیگر دولت تلاش می‌کند با واردات کمبود دارو را مرتفع کند که می‌توانست این اقدامات را از دو ماه قبل انجام دهد.
برخی از شرکت‌های پخش دارو‌ها را نگه داشتند که پس از گرانی دارو اقدام به توزیع دارو کنند، رییس جمهور اظهار داشتند که در این قضیه اهمال صورت گرفته است و باید سازمان بازرسی و قوه قضاییه تلاش کنند تا برخورد لازم با افراد خاطی صورت گیرد.
منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->