درگیری اشرار مسلح با مرزبانان در راسک سیستان و بلوچستان| یک سرباز شهید شد (یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳) ترور ناجوانمردانه پلیس در خاش (یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳) واژگونی پژو ۴۰۵ در جاده گوارشک با دو مصدوم + فیلم و عکس(۸ مهر ۱۴۰۳) حکم اعدام متجاوز به عنف در همدان صادر شد (۸ مهر ۱۴۰۳) به‌کارگیری نیروی کار ناشنوا در صنعت حمل‌ونقل‌ هوایی کشور اعلام آمادگی ۱۲۰۰ نفر از پزشکان و اساتید برای ارائه خدمات درمانی به مردم لبنان (۸ مهر ۱۴۰۳) تجلیل شخصیت‌های دانشگاهی سوریه از تمدن کهن ایرانیان هشدار رگبار باران و وزش باد شدید در خراسان رضوی و دیگر نقاط کشور رمزگشایی ۳۱ فقره سرقت دوچرخه در مشهد کشف بیش از ۴۰ کیلو موادمخدر از یک خانه مسکونی در مشهد  وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: لزوم ارتقای صلاحیت‌های حرفه‌ای معلمان و نقش راهبری آنان در آموزش دانش‌آموزان سفر به سریلانکا بهتره یا تایلند؟ پدیده گرد و غبار درهوای کلانشهر مشهد تا پایان امشب روند افزایش است شهروندان مشهد توصیه‌های خودمراقبتی دربرابر گردوغبار را رعایت کنند (۸ مهر ۱۴۰۳) فلسفه دادگاه صلح کمک به تسریع سازش در پرونده است با اسفناج و خواص بی نظیرش آشنا شوید شیوع اختلال‌های روانی در زنان و مردان به ترتیب حدود ۲۵ و ۱۴ درصد است بارش باران و لغزندگی سطح معابر در جاده‌های احمدآباد و گناباد (۸ مهر ۱۴۰۳) شرایط عمومی متقاضیان فرزندخواندگی چیست؟ برای داشتن قلبی سالم چه‌کار باید کرد؟ تکمیل فرآیند اینترنتی تسویه حساب افراد دارای بیمه تکمیلیِ تامین اجتماعی دستور رئیس‌جمهور برای بازنگری و ساماندهی سهمیه‌های کنکور نخستین گروه زائران عمره به کشور بازگشتند (۸ مهر ۱۴۰۳) راز قتل هولناک مرد جوان توسط همسرش در مشهد فاش شد + عکس
سرخط خبرها

مصرف بی رویه مردم یکی ازعلل کمبود آنتی‌بیوتیک‌ها در بازار است

  • کد خبر: ۱۳۱۴۵۵
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۷
مصرف بی رویه مردم یکی ازعلل کمبود آنتی‌بیوتیک‌ها در بازار است
با شیوع آنفولانزا کمبود برخی دارو‌ها در بازار کم شده است که مصرف بی رویه مردم یکی از علل کمبود بعضی از دارو‌ها در داروخانه‌ها است.

به گزارش شهرآرانیوز، متاسفانه با شیوع سرماخوردگی، مصرف برخی آنتی‌بیوتیک‌ها افزایش چشمگیری پیدا کرده است؛ و به گفته دکتر سارا رحیم زاده اسکویی،مسئول فنی یکی از داروخانه‌های مشهد مصرف بی رویه مردم یکی از علل کمبود آنتی بیوتیک‌ها دربازار و دارو خانه می‌باشد.

وی گفت: مسلما کمبود دارو به خصوص دارو‌های بیماران خاص پا برجاست و نمی‌شود انکار کرد، اما مصرف خودسرانه دارو در کشور هم بی علت نیست و اینکه برخی از پزشکان در هر نسخه تجویز دارو‌های زیادی می‌کنند. مسلما این نوع تجویز‌ها توسط پزشک و ارائه بدون نسخه دارو از سوی داروخانه‌ها در کنار سوء مدیریت ارگان‌های مربوط به کمبود دارو کمک کرده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه آنفولانزا زیاد شده و دارو هم کم است. دسترسی راحت مردم به این دسته از دارو‌ها حتی بدون تجویز پزشک باعث شده در زمانیکه شاهد شیوع بیماری آنفولانزا باشیم کم شود. شربت چرک خشک کن و آنتی بیوتیک از آن دسته دارو‌هایی است که فقط باید با نظارت و تجویزپزشک ارائه شود. اما متاسفانه بعضی از افراد به تشخیص خودشان در بیماری و بدون مراجعه پزشک و درنظر نگرفتن عوارض آن دارو‌ها را دریافت می‌کنند. همچنین بعضی وقت‌ها خلط موجود در حلق دلیل آلودگی هوا است و ربطی به چرک گلو ندارد و همین خود درمانی مردم تاثیرات منفی به همراه دارد. در بیماری آنفولانزا مگر اینکه بیماری همراه با عفونت باکتریال باشد که نیاز به آنتی بیوتیک باشد.

این داروساز بابیان اینکه مهمترین مسئله‌ای که این روز‌ها باید دوباره رعایت شود زدن ماسک است. تصریح کرد: در دو سالی که کرونا شیوع پیدا کرد مردم استفاده بیشتری از ماسک داشتند که از شیوع آنفولانزا هم جلوگیری می‌کرد. اما به دلیل اینکه بیماری نسبتا فروکش کرده است مردم استفاده از ماسک را هم کاهش داده اند و همین دلیل اصلی شیوع گسترده آنفولانزا می‌باشد.

دکتر اسکویی در ادامه گفت: تنها راه پیشگیری آنفولانزا که شیوع آن گسترده شده است استفاده از ماسک و مصرف روزانه ویتامین ث است. بزرگسالان هم اگر علائم آنفولانزا داشتند تا سه روز اول می‌توانند با قرص سرماخوردگی، ویتامین ث و قرقره آب نمک که ترشحات حلق و بینی را پاکسازی می‌کند استفاده کنند. اگر پس از سه روز و رعایت این موارد هنوز علائم بیماری برقرار بود آن موقع می‌توانند به پزشک مراجعه کنند. برای کودکان هم که دچار آنفولانزا هستند از شربت‌های سرماخوردگی و اسپری‌های سدیم کلراید استفاده شود. اگر بعد از دو روز این بیماری همچنان پا برجا بود می‌توانند به دکتر مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->