پارلمان رسما آلمان منحل شد شمار شهدای خبرنگار در نوار غزه به ۱۹۷ نفر از آغاز جنگ رسید گروه‌های جدید معارضان مسلح سوریه وارد دمشق شدند (۱۹ آذر ۱۴۰۳) زلزله ۷ ریشتری در ایالت کالیفرنیا آمریکا+ویدئو «محمد» محبوب ترین نام پسر در انگلیس شد ایتالیا و فرانسه پروازهای خود را به مقصد سرزمین‌های اشغالی لغو کردند افزایش شمار کشته‌شدگان سیل اسپانیا به ۱۵۸ نفر رهاشدن مارها و کروکودیل‌ها از باغ‌وحش، در پی جاری‌شدن سیل در شمال نیجریه اعمال‌قانون ۱۸۴۶ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۵۷ خودروی متخلف توقیف شدند (۷ شهریور ۱۴۰۳) وال استریت ژورنال: اسرائیل و حزب‌الله در آینده نزدیک وارد جنگی تمام عیار نخواهند شد دولت فرانسه، مریم رجوی را ممنوع‌الخروج کرد (۸ تیر ۱۴۰۳) رسانه‌های فلسطینی: تنها ایران می‌تواند در چند دقیقه معادله را عوض کند سلوان مومیکا، فرد عامل اهانت به قرآن در نروژ کشته شد (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معامله گران بورس رژِیم صهیونیستی از عملیات طوفان الاقصی با خبر بودند؟ دانمارک ممنوعیت قرآن سوزی را تصویب کرد مقاومت لبنان چندین پایگاه اشغالگران را هدف حمله موشکی قرار داد وزیر خارجه قطر: نابودی حماس با ادامه جنگ هرگز اتفاق نخواهد افتاد ترکیه تعدادی از اعضای پ.ک.ک. را کشت ویدئو| اثبات کذب بودن ادعای رژیم صهیونیستی درباره بیمارستان الشفاء
سرخط خبرها

رزمایش مشترک مهم ایران، روسیه، چین

  • کد خبر: ۱۳۲۰۴
  • ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۴
رزمایش مشترک مهم ایران، روسیه، چین
حجت الاسلام محمد علی ابطحی فعال سیاسی
رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه اتفاق مهمی است که باید به آن توجه ویژه کرد.
بنای سیاست خارجی ایران از دوران پیش از انقلاب گرایش به غرب بود. بر این اساس با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران که خط مقدم بلوک غربی در مقابل اتحاد جماهیر شوروی قرار داشت، سیاست خارجی کشور و اصل راهبردی نظام پادشاهی متکی به آمریکا و انگلیس و با محوریت این ۲ کشور بود.
بعد انقلاب، اما همه‌چیز دگرگون و شعار اصلی انقلاب اسلامی «نه شرقی و نه غربی» شد، ولی به دلیل ماهیت انقلاب ضدامپریالیستی گرایش‌های چپ و نزدیک شدن به اقمار اتحاد جماهیر شوروی اجتناب‌ناپذیر بود. نمونه بارز آن ملحق شدن ایران به عضویت در کشور‌های غیرمتعهد بود.
با همه این احوالات و باوجود آنکه شعار محوری در سیاست خارجی «مرگ بر آمریکا» بود و حتی سفارت آن کشور در ایران برای مدت طولانی اشغال شد، همچنان جوهر سیاست ایران نگاه به غرب داشت. یکی به دلیل ساخت و بافت فرهنگی و هویتی وزارت خارجه و جامعه و دیگری به دلیل کیفیت در تبادلات اقتصادی و رفت‌وآمد فراوان و علاقه تجار ایرانی به غرب و البته به دلیل قدرت انکارناپذیر غرب، در عمل نگاه سیاست خارجی از غرب برنگشت.
دولت‌های اول و دوم آقای روحانی بهای فراوانی به سیاست خارجی دادند. خود روحانی نیز بیش از هرچیز دیپلمات بود. کشور هم رئیس دیپلماسی قدرتمندی داشت. مسئله انرژی هسته‌ای هم پرونده اصلی بود که وقت اصلی هشت‌ساله دولت را به خود اختصاص داد و برجام هم حاصل آن است.
برجام واقعا اتفاق مهمی بود. شاید به همین دلیل که فهمیدند برجام بیش از اندازه در ایران مهم شده است، از اذیت کردن ایران به‌وسیله نقطه فشار برجام بهره می‌بردند.
آمدن رئیس‌جمهور بی‌منطق و کم‌سابقه‌ای در آمریکا در اوج قوت‌گیری و بهره‌دهی برجام همه بافته‌های دولت روحانی را در هم ریخت و تحریم‌های حداکثری شکل گرفت. همه دنیا یا برای مخالفت با ایران یا برای خوش‌رقصی با آمریکا بازار ایران را بستند. اروپا اینستکس را مثل شکلاتی بی‌مزه که شیرینی‌هایش را هم لیس زده بود، بدون اینکه پول نفت را در آن قرار دهد، پیشنهاد کرد و همان را هم اجرا نکرد.‌
می‌شد صدای قهقهه ترامپ را پس از اعمال فشار حداکثری شنید. در این میان، اما مانور مشترک ایران، روسیه و چین بسیار مهم است. چرا که این کشور‌ها تقریبا قدرتی برابر با بقیه دنیا دارند.
همیشه شرقی‌ها به‌خصوص چینی‌ها از سیاست خارجی ایران گلایه داشتند که فقط نگاهش به غرب است. این اتفاق نشان داد که نه‌تن‌ها ما، بلکه آن‌ها هم فهمیده‌اند ایران در این نقطه مهم جهان نباید تنهایی در برابر آمریکا قرار گیرد.
من در سیاست خارجی به ایثار اعتقاد ندارم. در دیپلماسی فقط باید به منافع کشور‌ها توجه شود، با همین نگاه معتقدم این رزمایش مشترک خیلی بیش از اینکه به نفع روسیه و چین باشد، به نفع ایران است. همکاری با قدرت‌های بزرگ شرقی در غیاب و تحریم غربی‌ها قدرت‌نمایی است و باید از آن تجلیل کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->