باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

بحران نیروی انسانی در صنعت گردشگری ایران

  • کد خبر: ۱۳۲۱۹۷
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۶
بحران نیروی انسانی در صنعت گردشگری ایران
مدیرعامل یک هلدینگ گردشگری گفت: در حال حاضر نیرو‌های حرفه‌ای که بخواهد خدمات خوب و استانداردی را به مسافران و زائران ارائه دهند، نداریم. اکثر نیرو‌های کیفی واحد‌های اقامتی و دفاتر خدمات مسافرتی به‌دلیل تعطیلی ۲ ساله از کار خارج شده و جذب سایر شغل‌ها شده‌اند.

گروه جامعه | شهرآرانیوز، زراعتی در گفتگو با شهرآرانیوز درباره فاصله واحد‌های گردشگری ایران با استاندار‌های جهانی بیان کرد: هتل‌ها در دنیا ۲ بخش هستند. برخی هتل‌ها استاندار‌های بین‌المللی دارند. هتل‌های زنجیره‌ای مانند کنتیننتال‌ها یا گروه هتل‌های رادیسون در هر نقطه‌ای از دنیا ساخته شوند، قیمت، تجهیزات، امکانات و خدمات آنان یکسان است.

وی ادامه داد: برند‌های غذایی مانند کی‌اف‌سی در هر نقطه از دنیا کیفیت، وزن، قیمت، مقدار و زمان پخت آن نیز یکسان است. این بخش از گروه‌های هتلی متأسفانه در ایران نداریم و جا دارد اجازه دهند به ایران ورود کنند. اگر می‌خواهیم صنعت هتلداری ایران پویا باشد، ارتقا پیدا و رقابت کند، تا زمانی که هتل‌های زنجیره‌ای دنیا در ایران وارد نشوند، این امکان وجود ندارد.

زراعتی گفت: استانداردی که در ایران داریم، یک استاندارد ایرانیزه شده و بومی است؛ بنابراین نباید هتل‌های ایران را با سایر هتل‌های دنیا مقایسه کنیم. خدمات هتلینگ مشهد در ایران مقام نخست را دارد و فقط در بحث نیروی انسانی ضعف‌هایی وجود دارد که در آینده باید این ضعف برطرف شود.

وی در‌خصوص وضعیت هتل‌سازی در مشهد اظهار کرد: ۳۰ سال تجربه کار در بخش دولتی دارم. از روزی که وارد این صنعت شده‌ام، دوستان و افرادی که بزرگان این رشته در ایران محسوب می‌شوند، معقتد بودند که مشهد از لحاظ احداث هتل اشباع شده و دیگر نباید هتل جدیدی احداث شود. در آن زمان که یک تا ۲ میلیون زائر وارد مشهد می‌شد و تاکنون که بیش از ۳۰ میلیون مسافر وارد مشهد می‌شود، همچنان این صحبت‎‌ها وجود دارد.

مدیرعامل یک هلدینگ گردشگری تصریح کرد: واقعیت این است که اگر بر اساس نیاز جامعه مسافر در مشهد، اقدام به ساخت و ساز کنیم، قطعا دچار این مشکل نخواهیم بود. متأسفانه تاکنون هیچ تحقیقی ندیده‌ام که مورد تأیید دستگاه‌های دولتی باشد که نیاز زائر و مسافر ما در مشهد چیست و مسافران مشهد به چه درجاتی از هتل نیاز دارند.

وی افزود: قاعدتا مسافرانی داریم که به‌دنبال هتل‌های با گرید بالا و لاکچری هستند که در مشهد به‌خوبی موجود است. عده‌ای دیگر از مسافران نیز به دنبال واحد‌های اقامتی ارزان‌قیمت هستند که در این بخش نیز کمبودی وجود ندارد، اما اینکه در حال حاضر بر اساس نیاز شهر ما چه نوع و تعداد واحدی را باید احداث کنیم، هیچ کار پژوهشی نداشته‌ایم.

زراعتی گفت: در نخستین گام باید دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های حوزه گردشگری و هتلداری این مهم را انجام دهند. این تعداد پایان‌نامه که در این رشته خروجی داریم، به‌دلیل اینکه هیچ رابطه‌ای میان دانشگاه‌ها و بازار کار ما وجود ندارد، حتی یکی از آن‌ها به کمک صنعت و بازار کار گردشگری و هتلداری نیامده است. اگر این ۲ گروه در کنار یکدیگر قرار بگیرند، قطعا می‌توانند در این مقوله کمک‌کننده باشند و می‌توان یک نظر علمی و کاربردی ارائه داد.

وی در خصوص مهم‌ترین مشکلات واحد‌های گردشگری نوپا تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که واحد‌های گردشگری در دوران پساکرونا با آن مواجه هستند، بحران نیروی انسانی است. در حال حاضر نیرو‌های حرفه‌ای که بخواهد خدمات خوب و استانداردی را به مسافران و زائران ارائه دهند، نداریم. اکثر نیرو‌های کیفی واحد‌های اقامتی و دفاتر خدمات مسافرتی به دلیل تعطیلی ۲ ساله از کار خارج شده و جذب سایر شغل‌ها شده‌اند.

زراعتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در صنعت گردشگری ایران بحران نیروی انسانی ماهر و حرفه‌ای داریم و می‌طلبد برنامه‌ریزی‌های دقیقی داشته و نیرو‌های جدیدی آموزش دهیم. فارغ‌التحصیلان رشته‌های گردشگری و هلتداری به‌دلیل عدم سنخیت و هماهنگی سرفصل‌های خود با نیاز روز صنعت و بازار کار، نیرو‌های باکیفیتی به شمار نمی‌روند و معمولا به‌دلیل عدم تجربه کار در این صنعت استخدام نمی‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->