فاطمه رافع | شهرآرانیوز؛ آنطور که حجتالاسلاموالمسلمین نصرا... پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، به خبرنگار شهرآرا گفته، رئیس سازمان برنامه و بودجه هم در این زمینه «قول مساعد» داده است.زمزمههای بودجه زیارت به سال ۱۳۸۸ و سفر استانی دولت وقت به مشهد برمیگردد؛ بودجهای که درنهایت قرار بود از سال ۱۳۹۰ همزمان با شروع برنامه پنجم عملیاتی، صرف توسعه و تقویت زیرساختهای مشهدالرضا (ع) شود و با عملیاتیشدن آن هزارمیلیارد تومان به خراسانرضوی تخصیص یابد، اما با سهمخواهی دیگر شهرهای زیارتی و اصرار نمایندگان مجلس، این بودجه به همه استانها اختصاص یافت و در پی انتقاد و تلاش بیحاصل مسئولان وقت استان، درمجموع فقط ۹۹ میلیارد تومان به خزانه خراسانرضوی واریز شد.
کشوقوسهای بودجه زیارت در این سالها کم نبوده است. رقم این بودجه در سالهای ۱۳۹۷و ۱۳۹۸ فقط ۱۵میلیارد تومان، آن هم روی کاغذ بود که هیچ آوردهای برای مشهد نداشت. سال ۱۳۹۹ هم این ردیف از آلبوم بودجه حذف شد. پارسال این ردیف در سقف دوم بودجه وارد شد؛ به این معنا که اگر درآمد دولت محقق شد، این بودجه تخصیص یابد. امسال هم انتشار لایحه بودجه از حذف این ردیف حکایت داشت، اما بعدتر ذیل جدول ۱۰-ج قانون بودجه لحاظ شد.
حجتالاسلاموالمسلمین پژمانفر هم در اینباره تأکید کرد که بودجه زیارت باید ردیف اصلی داشته باشد و از ردیفهای فرعی به ردیفهای اصلی منتقل شود.
او از رایزنی با مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، درباره احیای بودجه زیارت خبر داد: ایشان قول مساعد دادهاند که بودجه زیارت به ردیف اصلی منتقل شود و امیدواریم محقق شود.
رضا جمشیدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسانرضوی، تلفن خبرنگار ما را بیپاسخ گذاشت، اما یکشنبهشب همین هفته در نشست شورای اداری استان گفت که با پیگیری استاندار و همکاری رئیسجمهور، امسال ٢٠٠میلیارد تومان برای بودجه زیارت استان اختصاص یافت که تاکنون ١٥درصد از این مبلغ تخصیص یافته است.
حجتالاسلاموالمسلمین حجت گنابادینژاد، معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسانرضوی، هم پیشتر با تأکید بر لزوم تخصیص بودجه زیارت به مشهد و افزایش رقم آن گفته بود: با این ۲۰۰ میلیارد تومان (بودجه امسال) اتفاق خاصی رقم نمیخورد. کوچکترین پروژههای عمرانی استان این هزینه را نیاز دارد. تأمین سرویسهای بهداشتی، پارکینگهای اطراف حرم، ارتقای ناوگان حملونقل درونشهری، نوسازی ناوگان حملونقل برونشهری و تأمین دیگر زیرساختهای زیارت با این رقم امکانپذیر نیست.
مشهد جهانشهری است که سالانه از بیش از ۳۰ میلیون زائر پذیرایی میکند و یعقوبعلی نظری، استاندار خراسانرضوی، بهتازگی از هدفگذاری میزبانی از ۵۰ میلیون زائر در سال گفته که بیشک تحقق آن نیازمند فراهمکردن زیرساختهاست و حالا باید منتظر ماند و دید دولت در لایحه بودجه سال آینده چه برنامهای برای بودجه زیارت در نظر دارد و چقدر وعدههایش را برای زیارت ارزان و آسان محقق میکند.