رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

پیشگیری‌ کنید؛ فعلا از داروی سرماخوردگی خبری نیست

  • کد خبر: ۱۳۳۰۵۷
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۷
پیشگیری‌ کنید؛ فعلا از داروی سرماخوردگی خبری نیست
موج شیوع آنفلوانزا در نیمه دوم سال با کمبود دارو‌های پر‌مصرف سرماخوردگی در کشور هم‌زمان شد و این کمبود در داروخانه‌های شهر به چشم می‌خورد.

به گزارش شهرآرانیوز، موج شیوع آنفلوانزا در نیمه دوم سال با کمبود دارو‌های پر‌مصرف سرماخوردگی در کشور هم‌زمان شد و این کمبود در داروخانه‌های شهر به چشم می‌خورد. به‌طوری‌که حتی دارو‌های خیلی ساده مانند قطره نمکی شست‌وشوی بینی نیز که برای کودکان استفاده می‌شد هم در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شود.

نایب‌رئیس انجمن داروسازان ایران همچنین گفته است: علاوه بر کمبودی که در حوزه آنتی‌بیوتیک‌ها وجود دارد، کمبود‌هایی در سایر اقلام دارویی هم داریم و حتی برخی دارو‌های خیلی ساده نیز به‌ویژه در حوزه کودکان در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شود. در حال حاضر عمدتا در دارو‌هایی که به‌صورت شربت هستند و عمدتا برای مصرف کودکان‌اند، کمبود داریم که اصلا هم وارد نشده است. اکنون در زمینه شربت سرماخوردگی کمبود داریم. کمبود شربت دیفن‌هیدرامین هم وجود دارد. برای تب بچه‌ها نه شربت استامینوفن و نه بروفن به اندازه کافی پیدا نمی‌شود. شیاف استامینوفن برای کودکانی که خیلی کوچک هستند و باید استامینوفن را به‌صورت شیافت استفاده کنند نیز در داروخانه‌ها جزو اقلام خیلی کمیاب به حساب می‌آید یا برای سرفه کودکان هم دارو‌ها کمبود دارند.

به‌گزارش شهرآرانیوز، بررسی‌های اکوایران از داروخانه‌های شهر نشان می‌دهد مشکلاتی از جمله سهمیه‌بندی سرم تزریقی، کمبود شدید آنتی‌بیوتیک کودکان، کمبود آنتی‌بیوتیک و سرم شایع است. این در حالی است که تعدادی از داروخانه‌داران افزایش قیمت دارو در هفته‌های اخیر را چشمگیر می‌دانند که بسیاری از آن‌ها آنتی‌بیوتیک هستند.
۲۲ تیر امسال ارز ۴۲۰۰ تومانی از دارو حذف و ارز نیمایی جایگزین آن شد. در این میان سازمان غذاودارو وعده داد که تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد قیمت دارو افزایش پیدا می‌کند و دولت زیان ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را با کالابرگ‌های الکترونیکی برای مصرف‌کنندگان جبران خواهد کرد. پس از اجرای این طرح، قیمت مواد اولیه دارو تا ۵ برابر افزایش یافت که بر قیمت نهایی آن نیز تأثیرگذار بود.

به گفته کارشناسان علی‌رغم اینکه اجرای درست طرح دارویار را اقدامی بجا و درست می‌دانند، اما به این موضوع اشاره می‌کنند که شرکت‌های دارویی نسبت به قبل شش تا هفت برابر نقدینگی بیشتری نیاز دارند. شرکتی که A ریال برای خرید مواد اولیه کنار گذاشته، اکنون باید A ضربدر هفت ریال کنار بگذارد. در نتیجه شرکت‌ها دچار کمبود نقدینگی شدند.

کمبود دارو در استان همچنان پابرجاست

دکتر ناصر وحدتی، سرپرست معاونت غذا و داروی علوم پزشکی مشهد، در گفت‌وگو با شهرآرانیوز درباره کمبود دارو در استان و تمهیدات در نظر گرفته شده اظهار کرد: وضعیت دارو تغییر نکرده است و کمبود دارو در استان همچنان پابرجاست. به گفته دکتر وحدتی کمبود دارو به‌دلیل کمبود تولید و واردات آن است. گفته شده یک محموله به ایران وارد شده که هنوز به استان نرسیده است. همچنین گفته شده کارخانجات با حداکثر توان در حال تولید دارو هستند که امیدواریم در آینده نزدیک حداقل مشکل در این بخش به‌طور اساسی حل شود.
وی درباره اجرای طرح دارویار در پی آزاد‌سازی یارانه در بخش دارو گفت: طرح دارویار اگر به‌درستی اجرا شود، باید کمبود دارو برطرف شود. یکی از دلایل نادرست اجرای این طرح این است که پرداختی‌های بیمه تأمین اجتماعی به بخش خصوصی با تأخیر همراه بوده است.

وی تأکید کرد: امیدواریم با انتصاب جدید مسئولان در این بخش تغییراتی ایجاد شود که البته نمود بارز آن در یکی‌دو ماه آینده دیده می‌شود. اما اینکه طی روز‌های آینده مشکل تأمین دارو به‌خصوص برای دارو‌های بیماری مزمن برطرف شود، غیرممکن است. اگر تولیدات و واردات به‌خصوص دارو‌های سرماخوردگی کودکان و بزرگ‌سالان تأمین شود، مشکل کمبود دارو تا حدودی برطرف می‌شود، اما چیزی که ملموس است، اینکه کمبود دارو در بازار همچنان پابرجاست.

سرپرست معاونت غذا و داروی علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: با توجه به شیوع آنفلوانزا توصیه می‌شود ماسک به‌خصوص برای کودکان استفاده شود و تماس لمسی با هم‌سن‌وسالانشان به حداقل برسد تا از گسترش بیماری جلوگیری شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->