حاجی‌بگلو: تصمیم‌گیری درباره تمدید دوره شوراها در انتظار مجلس است | هفت ساله شدن شوراها، در دولت نیز موافقانی دارد مشروح سیاست‌های شورای شهر مشهد در حوزه حمل‌ونقل شهری برگزاری دهمین دوره انتخابات هیئت‌مدیره سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی (۶ دی ۱۴۰۳) کاسب قدیمی محله سرشور: ما وسط تاریخ مشهدیم شهردار مشهد مقدس: ۴۵ کلان‌پروژه در‌حال‌اجرا تا پایان دوره ششم مدیریت شهری، به بهره‌برداری می‌رسد + فیلم هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد
سرخط خبرها

روش‌های پیشگیری از ابتلا به دیابت چیست؟

  • کد خبر: ۱۳۴۷۰۱
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۶
روش‌های پیشگیری از ابتلا به دیابت چیست؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص تغذیه یه روش پیشگیری از ابتلا به دیابت را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن نعمتی در نشست خبری که به مناسبت هفته دیابت در مرکز بهداشت استان برگزار شد، در خصوص نقش تغذیه در بیماری دیابت، اظهار کرد: بیماری دیابت مشکل متابولیک است که در بدن و لوزالمعده اختلال ایجاد می‌کند. آخرین تحقیقات نشان داده است ٨٠ تا ٩٠ درصد روش زندگی، تغذیه مناسب و فعالیت فیزیکی می‌توانند از ابتلا به دیابت که جنبه غیر ارثی داشته باشد، جلوگیری کند.

فوق تخصص تغذیه با اشاره به اینکه ابتلا به دیابت به روش زندگی ما بستگی دارد، گفت: اگر در ابتلا به دیابت ارث داشته باشیم، می‌توانیم با رعایت رژیم غذایی درست و وزن مناسب تا ۴۵ سالگی از ابتلا به دیابت نوع دو جلوگیری کنیم. اما اگر چاق باشیم سن ابتلا به ٢۵یا ٣٠ سالگی می‌رسد.

نعمتی با بیان اینکه به سه روش می‌توانیم از ابتلا به دیابت پیشگیری کنیم، ادامه داد: پیشگیری اولیه مهمترین نوع پیشگیری است. افرادی که سندروم متابولیک دارند؛ یعنی پیش دیابتی هستند، افرادی با وزن ١٢٠ کیلوگرم، دور کمتر ١٠٠ سانتی‌متر، چربی خون پایین و قند خون بالای ١٠٠ گفته می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: افراد پیش دیابتی در جامعه و در هر استان متفاوت هستند، در برخی استان‌ها ٢٠ تا ۴٠ درصد پیش دیابتی وجود دارد مانند شهرستان یزد یا در برخی استان‌ها ١۵ تا ٢٠ درصد پیش دیابتی وجود دارد. مهمترین وظیفه ما این است که از ابتلا این افراد به دیابت جلوگیری کنیم. حدود ۴٠ سال پیش افراد مبتلا به دیابت ۴ درصد بودند، اما اکنون به ١۴ درصد رسیده است.

نعمتی با اشاره به دومین روش پیشگیری، گفت: افرادی که دچار دیابتی می‌شوند را با باید علم تغذیه و رژیم غذایی مناسب کنترل کنیم تا دچار عوارض خطرناک دیابت نشود که ما به آن پیشگیری ثانویه می‌گوییم. عوارض دیابت باعث قطعی اندام، نابینایی، از دست دادن کلیه، سکته قلبی و مغزی می‌شود. مهمترین خدمت ما به افراد مبتلا به دیابت این است نگذاریم دچار عوارض دیابتی شوند، ما از دیابت نمی‌ترسیم، بلکه از عوارض آن می‌ترسیم.

فوق تخصص تغذیه به پیشگیری از نوع سوم اشاره کرد و گفت: اگر بیمار دیابتی دچار عوارض شد باید تلاش کنیم تا با تغذیه مناسب از مرگ او جلوگیری کنیم. زیرا با طراحی تغذیه مناسب می‌توان به افراد دیابتی کمک شایانی کرد. تغذیه درست یعنی مصرف غذا در حجم کم و وعده‌های زیادتر (حداقل ۳ وعده غذا و ۲ میان وعده در روز)، هیچ وعده غذایی نباید حذف شود، مصرف چربی‌ها و شیرینی‌ها کاهش یابد، مصرف مواد غذایی فیبردار نظیر غلات سبوس دار، سبزیجات و میوه‌ها افزایش داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین ورزش مقاومت بدن را نسبت به انسولین کم می‌کند و قند راحت‌تر پایین می‌آید؛ بنابراین باید در هفته ۴ تا ۶ بار و در هر بار ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش کنید. حفظ وزن متناسب از دو راه به فرد دیابتی کمک می‌کند مقاومت به انسولین و فشار خون را کم می‌کند و احتمال بیماری قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. همچنین فرد دیابتی باید به طور مرتب قند خون خود را کنترل کند در صورت عدم کنترل قند ممکن است عوارض زوردرس در بیمار ایجاد شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->