جزئیات حمله رژیم صهیونیستی به یک خودرو در لبنان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) هفته خدمت در تقویم رسمی کشور ثبت شد آمار تکان‌دهنده از سقط جنین و مرگ بر اثر گرسنگی در غزه اعتراض نماینده مجلس به نقش بابک زنجانی در پیمانکاری های دولت + فیلم پاسخ سخنگوی مجمع تشخیص درباره تصویب پالرمو و پاسخ به کوچک‌زاده سفیر ایران حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد اعتراف دیپلمات صهیونیست: کابینه نتانیاهو اسرائیل را به سمت هلاکت می‌کشاند امامِ روایت رئیس دانشگاه کلمبیا به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی، هو شد اعتصاب غذای سرآشپز آمریکایی برای حمایت از غزه | راه‌اندازی کمپین تحریم خرید محصولات اسرائیلی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: از هر گونه تعامل علمی و عملی با مراکز آموزشی در راستای تحقق عدالت در جامعه استقبال می‌کنیم عراقچی: حضور یا عدم حضور در دور پنجم مذاکرات با آمریکا در حال بررسی است اصرار مجلس بر تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت اداری کارکنان دولت رئیس جمهور در حکمی، اعضای شورای‌عالی مدیریت بحران کشور را مشخص کرد جو بایدن از سوی همسرش مورد سالمندآزاری قرار گرفته است عبدالرضا رحمانی فضلی سفیر جمهوری اسلامی در چین شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) استرالیا هم به جمع کشور‌های محکوم‌کننده رژیم صهیونیستی پیوست (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق پکن، اسلام‌آباد و کابل بر تقویت همکاری‌های ضد تروریستی قالیباف قانون الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو را ابلاغ کرد ۲۰۲۴، سال رکورد آتش‌سوزی جنگل‌ها در جهان | یک ایتالیا جنگل ناپدید شد! کارگروه زنان اتاق اندیشه‌ورزی وارد مرحله تصمیم‌سازی شد بررسی ایرادات شورای نگهبان درباره لایحه تعطیلی پنجشنبه‌ها در صحن علنی مجلس (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) پزشکیان: شهدای خدمت خستگی‌ناپذیر بودند و تلاشی صادقانه داشتند قالیباف: از خسارت فقدان «رئیسی عزیز» فرصت بسازیم سرباز گمنام امام‌زمان(عج) | گزارش خبرنگار شهرآرانیوز از ناگفته‌های زندگی سردار شهید «سیدمهدی موسوی»، سرتیم حفاظت از شهیدجمهور نماینده ایران در سازمان ملل: نقض تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه یمن از سوی ایران کذب است معاون رئیس‌جمهور در مشهد: ویژگی خاص شهید رئیسی، مردمی‌بودن و صمیمی‌بودن ایشان بود+ فیلم سرلشکر باقری: طرح انسداد مرزهای شرقی کشور باجدیت در حال اجراست
سرخط خبرها

طالبان احتمالا به ده‌ها میلیون دلار متعلق به دولت پیشین افغانستان دسترسی پیدا کرده است

  • کد خبر: ۱۳۵۱۸۰
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۷
طالبان احتمالا به ده‌ها میلیون دلار متعلق به دولت پیشین افغانستان دسترسی پیدا کرده است
اداره بازرسی ویژه ایالات متحدۀ امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در تازه‌ترین گزارش خود گفت: احتمالا گروه طالبان به ده‌ها میلیون دلاری که آمریکا پیش از سقوط حکومت افغانستان به دولت پیشین این کشور منتقل کرده بود، دسترسی پیدا کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اداره بازرسی ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان که از پروژه‌ها و هزینه‌های آمریکا در افغانستان نظارت می‌کرد، گفت آمریکا ده ها میلیون دلار پول پیش از فروپاشی نظام جمهوری افغانستان در ۲۴ اسد ۱۴۰۰ به افغانستان منتقل کرده بود که احتمالا اکنون طالبان به این پول ها دسترسی پیدا کرده است.

سیگار با بیان اینکه این مقدار پول ۵۷.۶ میلیون دلار است؛ اظهار کرد وزارت دفاع آمریکا ۴۵.۶ میلیون دلار، وزارت امور خارجه ۲ میلیون و ادارۀ توسعۀ بین‌المللی آمریکا (یو اس ای آی دی) نیز ۱۰ میلیون دلار را به حساب نظام جمهوری افغانستان انتقال داده بودند.

سیگار گفت احتمال می‌رود زمانی که گروه طالبان به قدرت بازگشتند و کنترل وزارت‌خانه‌های افغانستان از جمله وزارت مالیه را در دست گرفتند، بخشی از ۵۷.۶ میلیون دلار در حساب‌های تحت کنترل دولت افغانستان باقی مانده باشد.

بربنیاد گزارش سیگار از سال ۲۰۰۲ تا ۱۵ آگست سال ۲۰۲۱، وزارت‌های دفاع و امور خارجۀ آمریکا و ادارۀ توسعه بین‌المللی آمریکا حدود ۱۷.۳ میلیارد دلار به افغانستان کمک کرده اند که این پول یا مستقیماً در اختیار دولت افغانستان قرار گرفت و یا از طریق نهادهای خارجی که به گونۀ مشترک با دولت افغانستان کار می‌کردند، هزینه شده است.

این در حالی است، که پژوهشگران در دانشگاه براون(Brown University) با انجام یک بررسی همه‌جانبه، برآورد کرده اند که ایالات متحده در ۲۰ سال گذشته که از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی آغاز شده، در مجموع ۲.۲۶ تریلیون دلار برای جنگ در افغانستان هزینه کرده است. این بدان معناست که این جنگ روزانه ۳۰۰ میلیون دلار برای آمریکا هزینه برداشته و سرانه آن به ازای هر افغانستانی معادل ۵۰ هزار دلار بوده است.

به عبارت دیگر، ایالات متحده بیش از جمع دارایی خالص ثروتمندترین افراد آمریکا از جمله جف بزوس، ایلان ماسک، بیل گیتس و ۳۰ میلیاردر دیگر برای دور نگه داشتن شبه‌نظامیان طالبان از کابل، هزینه کرده است.

۲.۲۶ هزار میلیارد دلار هزینه شده در افغانستان شامل بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار هزینه‌های مستقیم جنگ و افزون بر ۸۵ میلیارد دلار صرف شده برای آموزش ارتش مغلوب افغانستان بوده است.

اما از نظر جانی نیز جنگ افغانستان موجب جان باختن دو هزار و ۵۰۰ سرباز آمریکایی و نزدیک به چهار هزار پیمانکار غیرنظامی آمریکایی شده است. همزمان ۶۹ هزار نظامی افغانستان، ۴۷ هزار غیرنظامی و ۵۱ هزار نفر دیگر نیز کشته شده‌‌اند.

هزینه مراقبت از ۲۰ هزار زخمی و معلولِ آمریکایی به جا مانده از جنگ افغانستان تا کنون ۳۰۰ میلیارد دلار برای دولت‌های ایالات متحده هزینه در بر داشته و مطابق برآورد دانشگاه براون، باید به این هزینه ۵۰۰ میلیارد دلار دیگر افزوده شود.

بر پایه این بررسی، بخشی از مخارج جنگ افغانستان با خروج نیروهای آمریکایی در دوره ریاست جمهوری جو بایدن به پایان نرسید زیرا دولت‌‌های پیشین برای تامین این هزینه‌ها ناگزیر به استقراض شده بودند که تا کنون به ازای آن ۵۰۰ میلیارد دلار بهره پرداخت کرده‌اند؛ رقمی که بخشی از هزینه ۲.۲۶ میلیارد دلاری جنگ افغانستان به شمار می‌رود.

پژوهشگران دانشگاه براون تخمین می‌زنند، که هزینه بهره بدهی جنگی افغانستان برای دولت آمریکا می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ میلادی به ۶.۵ تریلیون دلار برسد؛ رقمی که سرانه آن به ازای هر شهروند آمریکایی ۲۰ هزار دلار خواهد شد.

در ماه مارچ سال ۲۰۲۲، وزارت دفاع آمریکا به کانگرس این کشور گزارش داد، که مقدار وسایل و تجهیزات دفاعی انتقال یافته افغانستان به ارزش حدود ۷.۱ میلیارد دلار پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در اگوست ۲۰۲۱ در این کشور باقی مانده است.

از سوی دیگر باید دانست این همه هزینه گزاف را آمریکا و متحدانش برای بدست آوردن چه مقصدی و از چه منبعی هزینه کرده اند.

بخش اعظمی از این منابع را معادن و مخازن عظیم و دست نخورده افغانستان داده اند و بخش کوچکی نیز مورد دستیابی سیاست های خصمانه و استعماری آمریکا متحمل شده است.

منبع:yjc

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->