پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است
سرخط خبرها

گرمایش قطب شمال و مقصر احتمالی آن

  • کد خبر: ۱۳۵۷۱۹
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۸
گرمایش قطب شمال و مقصر احتمالی آن
گروهی بین‌المللی از دانشمندان برای اولین‌ بار نقش اصلی پوشش گیاهی در گرم‌ شدن قطب شمال را ثبت کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، قطب شمال سه برابر سریع‌تر از میانگین جهانی گرم می‌شود. جایی که برف و یخ زمانی نور خورشید را به جو منعکس می‌کرد، اکنون گرما را در زمین حبس می‌کند. مدتهاست فرضیه‌هایی ارائه شده در این مورد که چگونه پوشش گیاهی ناشی از ذوب برف بر گرم‌ شدن آب‌ و هوای قطب شمال تاثیر می‌گذارد.

این گروه با استفاده از داده‌های اندازه‌گیری شده در ۶۴ سایت قطب شمال از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۲۱، اهمیت بسیار زیاد پوشش گیاهی را در گرم‌ شدن قطب شمال ثبت کرد.

مدت‌هاست که دریافتیم از نظر تئوری، پوشش گیاهی سطحی به گرم‌ شدن منطقه کمک می‌کند زیرا گیاهان تابش خورشید را جذب می‌کنند.

پروفسور توماس فریبورگ از دانشگاه کپنهاگ گفت: در مطالعه جدید خود این نظریه را از طریق اندازه‌گیری‌های واقعی تایید می‌کنیم و ارتباط بین مقدار انرژی جذب شده در سطح و انواع پوشش گیاهی موجود در آن را نشان می‌دهیم.

فریبورگ داده‌های آب‌وهوایی شمال سوئد، شمال روسیه و گرینلند را بیش از ۲۰ سال اندازه‌گیری کرده و این داده‌ها برای مطالعه مورد استفاده قرار گرفت.

نتایج نشان داد که برخی از بزرگترین تفاوت‌ها در تبدیل انرژی بین مناطق خشک با پوشش گیاهی اندک مانند علف‌ها و مناطق مرطوب مانند باتلاق‌های ذغال سنگ نارس که غنی از خزه و درختان کوچک هستند، یافت می‌شود. سطوح خشک خاک، گرمای بیشتری ایجاد می‌کند زیرا انرژی حاصل از مناطق مرطوب به تبخیر تبدیل می‌شود.

این مطالعه نشان می‌دهد نوع پوشش گیاهی در سطح قطب شمال تاثیر عمده‌ای بر چگونگی گرم‌ شدن مستقیم آن دارد. همچنین وجود بوته‌ها، علف‌ها، خزه‌ها یا تالاب‌ها به میزان قابل‌ توجهی برای میزان جذب انرژی خورشیدی و نحوه تبدیل آن اهمیت دارد. در حقیقت نوع پوشش گیاهی در برخی موارد تقریبا به اندازه وجود برف تعیین‌کننده است.

منطقه قطب شمال با افزایش دما در حال سبز شدن است و دانستن اینکه چگونه پوشش گیاهی بر گرم شدن تاثیر می‌گذارد، برای پیش‌بینی آب‌ و هوا بسیار مهم است و این نتایج می‌تواند بر چگونگی پیش‌بینی تغییرات آب‌ و هوایی در مقیاس جهانی تاثیر بگذارد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->