ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا آیا مصرف تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز برای سلامتی مفید است؟ پایان خوش ماجرای نانوایی کوی عمار یاسر مشهد بازسازی صحنه قتل از سوی مرد ضایعاتی | قتل ضایع مرد ضایعاتی! بحران خاموش جمعیت تأمین اجتماعی: حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان در دو مرحله واریز می‌شود، بازنشستگان صبوری کنند چرمشهر بزرگ ترین تهدید برای سلامت کشف رود | تشدید آلایندگی از  گذر دباغ خانه پارک موزه علوم زمین مشهد موزه برتر کشوری شد چرا حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بدون افزایش واریز شد؟ + اطلاعیه کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی درباره نحوه پرداخت حقوق اردیبهشت ۱۴۰۴ تبلیغات محصولات ضد پوسیدگی دندان تا چه میزان واقعی است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ورود ۲ موج خنک بارشی به کشور در هفته جاری ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهداکننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از ۷ هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟ توضیحاتی در رابطه با ترمیم حقوق و مراحل پرداخت فوق‌العاده خاص بازنشستگان جدید نیرو‌های مسلح
سرخط خبرها

دلال‌بازی در داروخانه‌های مجازی

  • کد خبر: ۱۳۶۱۹۸
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۴
دلال‌بازی در داروخانه‌های مجازی
درباره عرضه اینترنتی دارو در مشهد که رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی آن را تأیید کرد، اما معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد تکذیبش می‌کند.

زنگنه-رافع | شهرآرانیوز؛ بیش از سه سال می‌گذرد از زمانی که سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران، از اجرای نخستین مرحله از طرح برخورد با دلالان و فروشندگان غیرمجاز دارو خبر داده بود. اکنون، اما فروش دارو در فضای مجازی نه‌تنها متوقف نشده، بلکه علیرضا شهریاری، رئیس انجمن داروسازان خراسان‌رضوی، در گفتگو با شهرآرا می‌گوید که به‌تازگی شاهد فروش دارو توسط فروشگاه‌های مجازی بوده‌ایم و این موضوع را به معاونت غذا و دارو و وزارت بهداشت اعلام کرده‌ایم؛ موضوعی که البته ناصر وحدتی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد درباره‌اش این‌طور پاسخ می‌دهد: تاکنون مواردی به‌صورت شفاهی به ما گزارش شده است، اما گزارش مکتوبی در این‌باره نداشتیم تا برای برخود اقدامی انجام دهیم. ما داروخانه آنلاین یا فروش دارو در فضای مجازی نداریم و این موضوع مورد تأیید ما نیست که بخواهیم برخورد کنیم. از طرفی برخورد با فروشندگان غیرمجاز دارو در فضای مجازی برعهده پلیس فتاست. درصورتی‌که گزارشی از فعالیت داروخانه‌های آنلاین به ما ارائه شود، آن را به سازمان غذا و دارو منتقل خواهیم کرد تا تعیین‌تکلیف شود.

در ادامه از شهریاری می‌خواهیم جزئیات بیشتری درباره فروش دارو در فضای مجازی بگوید و او درباره تشریح روند جابه‌جایی دارو بین داروخانه‌ها اظهار می‌کند: برای هرگونه تبادل دارو باید از معاونت غذا مجوز گرفته شود و هرکس چنین مجوزی ندارد، خلاف قانون عمل می‌کند.

او با تأکید بر اینکه داروخانه‌ها حق تهیه دارو از جایی به‌جز شرکت‌های دارای مجوز وزارت بهداشت را ندارند، بیان می‌کند: دارو‌ها باید از کانال مشخص و با نظارت پزشک و داروساز به مردم برسد؛ بنابراین منشأ تهیه دارو همواره باید مشخص باشد و بررسی‌کردن مواردی مانند داشتن تأییدیه وزارت بهداشت، کد ثبت‌شده، تاریخ انقضا، شرایط نگهداری و... الزامی است، اما در فروشگاه‌های مجازی منبع تأمین دارو مشخص نیست.

شهریاری با اشاره به سوگند داروسازان مبنی بر ارجحیت منافع بیمار برای آن‌ها، بیان می‌کند: نباید اعتماد بیمار به پزشک و داروخانه خدشه‌دار شود. اقلام باید طبق نسخه در داروخانه توسط داروساز کنترل و پیچیده شود و داروساز حتی برای تغییر شرایط استفاده یا دز دارو باید با پزشک مشورت کند، اما هیچ‌یک از این موارد در فروش مجازی دارو رعایت نمی‌شود.

جای خالی یک قانون

رئیس انجمن داروسازان استان دلیل حضور برخی دلالان دارو در قالب فروشگاه‌های مجازی دارو را ناآگاهی مردم می‌داند و می‌گوید: دارو پس از اسلحه رتبه دوم اجناس قاچاق در جهان را دارد. این موضوع سبب شده است که فضای درمان از حضور دلالان خالی نباشد. در این اوضاع سودجویانی هستند که از ناآگاهی مردم استفاده می‌کنند و سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازند. متأسفانه گاهی به مواردی برمی‌خوریم که دارو در همه موارد ظاهری مانند داروی اصلی بوده، اما بدون ماده مؤثره است؛ بنابراین توصیه می‌کنم مردم همواره دارویشان را از داروخانه‌های مجوزدار تهیه و از خرید دارو از دلالان و مراکز غیرقانونی توزیع خودداری کنند.

شهریاری به یک خلأ قانونی در فروش مجازی دارو اشاره می‌کند و می‌افزاید: تاکنون قانون‌گذار مجوزی برای فعالیت داروخانه‌های آنلاین صادر نکرده است و چنانچه قانون اصلاح شود و وزارت بهداشت مجوز لازم را بدهد، این امکان در آینده وجود خواهد داشت که این مجموعه‌ها با نظارت درست و در چارچوب قانون کار کنند.

فقط برخی دارو‌های خاص

«داروخانه‌ها به‌هیچ‌وجه حق فروش مجازی دارو را ندارند و فقط می‌توانند لوازم مرتبط با سلامت را به‌صورت اینترنتی بفروشند. همچنین وبگاه‌های تبادل دارو توسط این معاونت به رسمیت شناخته نمی‌شوند و هرگونه تبادل دارو بین داروخانه‌ها شامل دارو‌های تاریخ نزدیک، اضافه و... نیز با ثبت و اطلاع معاونت غذا و داروی دانشگاه، قانونی قلمداد می‌شود.

شرکت‌های توزیع‌کننده هم به‌جز داروخانه حق فروش دارو به هیچ جایی را ندارند. این ممنوعیت حتی شامل مطب پزشکان هم می‌شود.» این هم خط‌ونشان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد برای فعالان فروش دارو در فضای مجازی است.
وحدتی البته در ادامه به یک استثنا در این زمینه هم اشاره و بیان می‌کند: برای رفاه حال برخی بیماران خاص مانند ام‌اس، امکانی فراهم شده است تا این افراد بتوانند دارو‌های لازم را از اندک‌داروخانه‌های تعیین‌شده به‌صورت مجازی تهیه کنند.

او با تأکید بر غیرقانونی‌بودن فروش دارو به‌صورت مجازی، اظهار می‌کند: عوارض مصرف این دارو‌ها ممکن است در کوتاه‌مدت در بدن بیمار بروز نکند و در بازه زمانی طولانی نمایان شود و بیمار حتی متوجه آن نباشد. به همین دلیل در بسیاری موارد عارضه مصرف این دارو‌ها به ما گزارش نمی‌شود. با این حال، شهروندان می‌توانند برای ثبت شکایت در این‌باره به معاونت غذا و دارو واقع در شهرک دانش و سلامت مراجعه کنند. این شکایات در بخش نظارت و بازرسی معاونت پیگیری خواهندشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->