درگیری دو مربی بدنسازی به جنایت انجامید| قاتل بخشیده شد! آیا ادارات اراک و استان مرکزی فردا دوشنبه (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تهیه بسته‌های آموزشی وزارت بهداشت برای پیاده‌روی اربعین امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی در کنکور ۱۴۰۳ وجود دارد؟ تصادف دو دستگاه خودرو پراید، سه مصدوم برجای گذاشت دستگیری عاملان قتل جوان شرور پس از سه هفته آیا ادارات استان قم فردا دوشنبه (۱۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ آیا قاتلان استخدام شده، ‌قاتلان سریالی هستند؟ حکم قصاص برای مامور پلیس صادر شد | شلیک مرگبار به متهم فراری نمک دریا دارای ناخالصی‌های سرطان‌زاست| آلودگی نمک‌های رنگی و سنتی به فلزات سنگین جنایت تکان‌دهنده با رویای مهاجرت از کشور ربودن زن جوان به بهانه ازدواج در تهران پلمب دو سالن زیبایی بدلیل تداخل پزشکی در مشهد(۱۷تیر ۱۴۰۳) مجازات حبس برای قاچاقچیان عروس دشت‌های ایران آیا ادارات استان یزد پنجشنبه‌ها تعطیل است؟ ۸۳ فقره سرقت از مجتمع‌های مسکونی در غرب مشهد رمزگشایی شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) کشف ۳۵۰۰ عدد قرص غیرمجاز از یک واحد صنفی متخلف در مشهد نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۳ چه زمانی اعلام می‌شود؟ اسامی پذیرفته‌شدگان آزمون آموزگار ابتدایی و استثنایی ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات دستگیری اعضای باند لیلا در لانه سیاه توسط پلیس مشهد + عکس
سرخط خبرها

«اعتماد»؛ کلید زندگی بهتر

  • کد خبر: ۱۳۶۸۷۲
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۶
«اعتماد»؛ کلید زندگی بهتر
جامعه بدون اعتماد ازهم می‌پاشد و شالوده هنجار‌ها به هم می‌ریزد، بنابراین ترمیم این آسیب و زدودن آفت «بی اعتمادی» برای جامعه ضروری است.

حتما بار‌ها شنیده اید که می‌گویند «در این دوره وزمونه نباید این چشم به اون چشم اعتماد کنه»، اینکه چرا «اعتماد» که کلید یک زندگی آرام و مطمئن و بهتر است، به همین راحتی آسیب می‌بیند، دلایل مختلفی دارد. هرچه به گذشته برگردیم، مفهوم اعتماد را بیشتر در زندگی فردی و اجتماعی سراغ می‌گیریم، درحالی که امروزه این نیاز اجتماعی کم رنگ‌تر شده است.

تکرار بی اعتمادی‌ها نیز به این موضوع دامن می‌زند. جامعه بدون اعتماد ازهم می‌پاشد و شالوده هنجار‌ها به هم می‌ریزد، بنابراین ترمیم این آسیب و زدودن آفت «بی اعتمادی» برای جامعه ضروری است. امروز اعتماد اجتماعی بیش از گذشته پیش نیاز زندگی ماست؛ زیرا شکل زندگی امروز تاحدودی روابط سنتی و چهره به چهره را از بین برده است.

گسترش استفاده از اینترنت و فضای مجازی، هم بیش از همیشه نیاز ما را به اعتماد، به عنوان پیش نیاز روابط انسانی و اجتماعی، گسترش داده است. این اعتماد در کوچه و خیابان و مناسبات روزمره باید دیده شود. وقتی کالایی می‌خریم، باید به کیفیت جنس اعتماد کنیم. وقتی وسیله‌ای را برای تعمیر می‌بریم، باید به تعمیرکار و کارش اعتماد کنیم. وقتی خبری را می‌شنویم، باید به درستی آن اعتماد کنیم و وقتی امانتی می‌گیریم یا می‌دهیم، باید در این میانه اعتمادی وجود داشته باشد.

تردیدی نیست که سلسله جنبان این اعتمادزایی، باید کسانی باشند که اعتبار اجتماعی دارند. اعتبار اجتماعی افراد به درست و نادرست بودن یک گفتار و کردار وزن می‌دهد و گاه معیار می‌شود. وقتی بی اعتمادی از این ناحیه صادر شود، اصلاح آن بسیار دشوار است، بنابراین طبق آموزه‌های دینی، این تکلیف بیش از همه متوجه خواص است تا با دقت در گفتار و کردار خود، بستر‌های اعتمادزایی را فراهم کنند.

راست گویی، راه را بر اعتمادزایی هموار می‌کند. به نظر می‌رسد در فرهنگ عمومی به این مهم کمتر توجه شده است، تاجایی که حتی کودکان ما از خانواده با این ناهنجاری روبه رو می‌شوند. راست گویی را باید از کودکی به فرزندان آموخت تا زمینه اعتماد آن‌ها را گسترش داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->