آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است
سرخط خبرها

«اعتماد»؛ کلید زندگی بهتر

  • کد خبر: ۱۳۶۸۷۲
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۶
«اعتماد»؛ کلید زندگی بهتر
جامعه بدون اعتماد ازهم می‌پاشد و شالوده هنجار‌ها به هم می‌ریزد، بنابراین ترمیم این آسیب و زدودن آفت «بی اعتمادی» برای جامعه ضروری است.

حتما بار‌ها شنیده اید که می‌گویند «در این دوره وزمونه نباید این چشم به اون چشم اعتماد کنه»، اینکه چرا «اعتماد» که کلید یک زندگی آرام و مطمئن و بهتر است، به همین راحتی آسیب می‌بیند، دلایل مختلفی دارد. هرچه به گذشته برگردیم، مفهوم اعتماد را بیشتر در زندگی فردی و اجتماعی سراغ می‌گیریم، درحالی که امروزه این نیاز اجتماعی کم رنگ‌تر شده است.

تکرار بی اعتمادی‌ها نیز به این موضوع دامن می‌زند. جامعه بدون اعتماد ازهم می‌پاشد و شالوده هنجار‌ها به هم می‌ریزد، بنابراین ترمیم این آسیب و زدودن آفت «بی اعتمادی» برای جامعه ضروری است. امروز اعتماد اجتماعی بیش از گذشته پیش نیاز زندگی ماست؛ زیرا شکل زندگی امروز تاحدودی روابط سنتی و چهره به چهره را از بین برده است.

گسترش استفاده از اینترنت و فضای مجازی، هم بیش از همیشه نیاز ما را به اعتماد، به عنوان پیش نیاز روابط انسانی و اجتماعی، گسترش داده است. این اعتماد در کوچه و خیابان و مناسبات روزمره باید دیده شود. وقتی کالایی می‌خریم، باید به کیفیت جنس اعتماد کنیم. وقتی وسیله‌ای را برای تعمیر می‌بریم، باید به تعمیرکار و کارش اعتماد کنیم. وقتی خبری را می‌شنویم، باید به درستی آن اعتماد کنیم و وقتی امانتی می‌گیریم یا می‌دهیم، باید در این میانه اعتمادی وجود داشته باشد.

تردیدی نیست که سلسله جنبان این اعتمادزایی، باید کسانی باشند که اعتبار اجتماعی دارند. اعتبار اجتماعی افراد به درست و نادرست بودن یک گفتار و کردار وزن می‌دهد و گاه معیار می‌شود. وقتی بی اعتمادی از این ناحیه صادر شود، اصلاح آن بسیار دشوار است، بنابراین طبق آموزه‌های دینی، این تکلیف بیش از همه متوجه خواص است تا با دقت در گفتار و کردار خود، بستر‌های اعتمادزایی را فراهم کنند.

راست گویی، راه را بر اعتمادزایی هموار می‌کند. به نظر می‌رسد در فرهنگ عمومی به این مهم کمتر توجه شده است، تاجایی که حتی کودکان ما از خانواده با این ناهنجاری روبه رو می‌شوند. راست گویی را باید از کودکی به فرزندان آموخت تا زمینه اعتماد آن‌ها را گسترش داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->