سردار فیض‌اللهی: یگان ویژه صابرین آمادگی مقابله با هرگونه تهدید را دارد پزشکیان: تعلل و عقب‌ماندگی در حوزه هوش مصنوعی غیر قابل جبران است مسئول مصالحه ملی سوریه ترور شد پاسخ‌های وزیر اقتصاد نمایندگان را قانع کرد دیدار استاندار خراسان رضوی با معاون رئیس جمهور+ عکس (۱۸ دی ۱۴۰۳) اردوغان: جایی برای گروه‌های تروریستی در سوریه جدید نیست تخت‌روانچی: حاضر به گفت‌و‌گو در چارچوب برجام هستیم| موضع ما نسبت به سوریه کاملا روشن است سردار سلامی: در ماه‌های گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی در عرصه پدافند هوایی داشتیم پزشکیان به چابهار و زابل سفر می‌کند (۱۸ دی ۱۴۰۳) چهار نظامی ارشد صهیونیستی در شمال غزه کشته شدند (۱۸ دی ۱۴۰۳) دبیر شورای‌عالی نوجوانان و جوانان کشور منصوب شد (۱۸ دی ۱۴۰۳) تمرین هلی‌برن و اسپای نیروهای ویژه صابرین در رزمایش پیامبراعظم(ص) ۱۹ اجرا شد دیدار و گفت‌وگوی عارف و رادان | معاون‌اول رئیس‌جمهور: حقوق شهروندی و امنیت حریم خصوصی حفظ شود فرستاده ویژه دولت هلند به سوریه: آمستردام فعلاً برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت خود در دمشق ندارد سازمان هواپیمایی کشور برای برقراری پرواز‌ها به سوریه اعلام آمادگی کرد درخواست سؤال از وزیر نفت در مجلس، اعلام وصول شد (۱۸ دی ۱۴۰۳) دیدار مردم قم با مقام معظم رهبری به مناسبت سالگرد قیام ۱۹ دی عراقچی: میدان با قدرت خود برای دیپلماسی راهگشایی می‌کند موافقت نمایندگان با یک‌فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی قالیباف: امروز موضوع جمع‌آوری زباله در شهر‌ها توسط اتباع بیگانه تبدیل به بحران شده است + فیلم مهاجرانی در نشست خبری دولت: ارز به کانال زیر ۸۰ هزار تومان وارد شده است | پایتخت جدید قطعا مکران است(۱۸ دی ۱۴۰۳) نماینده حماس: در مذاکرات تبادل اسرا، موارد اختلاف طرفین حل شد زلزله شدید در تبت چین (۱۸ دی ۱۴۰۳) | ۵۳ کشته و ۵۲ زخمی تاکنون + فیلم رزمایش مشترک اقتدار هوایی ۱۴۰۳ پدافند کشور آغاز شد (۱۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم ورود مجلس به موضوع فروش دارو‌های بیماران سرطانی در بازار آزاد رئیس جمهور: دانشگاه مسئله‌محور یکی از مهمترین مراکز برای حل مشکلات و معضلات کشور است چراغ سبز آمریکا به الجولانی: مجوز انجام معاملات با نهادهای دولتی سوریه صادر شد حمله موشکی و پهپادی یمنی‌ها به ناو هواپیمابر آمریکا
سرخط خبرها

معاون وزیر خارجه پاکستان برای دیدار با نخست‌وزیر طالبان به کابل می‌رود

  • کد خبر: ۱۳۷۱۷۰
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۲
معاون وزیر خارجه پاکستان برای دیدار با نخست‌وزیر طالبان به کابل می‌رود
یک هیئت دیپماتیک پاکستانی قرار است فردا سه‌شنبه برای دیدار با رهبران طالبان به کابل سفر کند. بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستانی، این هیئت را حنا ربانی‌کهر، معاون وزیر خارجه پاکستان رهبری می‌کند. این نخستین هیئت سیاسی اعزامی یک دولت مسلمان برای دیدار با طالبان است که یک زن آن را سرپرستی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ربانی‌کهر از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ وزیر خارجه پاکستان و پیش از آن، وزیر دارایی و مدتی هم نماینده مجلس عوام پاکستان بود. او آوریل ۲۰۲۲، پس از برکناری عمران خان از نخست‌وزیری و در دولت شهباز شریف، معاون وزیر خارجه شد.

رسانه پاکستانی د نیوز در گزارشی، نوشت که حنا ربانی‌کهر قرار است با ملا محمدحسن آخوند، نخست‌وزیر طالبان، مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، و برخی دیگر از رهبران این گروه ملاقات کند. محمد صادق، فرستاده ویژه دولت پاکستان در امور افغانستان و وزیر دارایی پاکستان، نیز از جمله اعضای این هیئت اعزامی به کابل است.

حنا ربانی‌کهر در سال ۲۰۱۲ که سکان وزارت خارجه پاکستان را در دست داشت، نیز به کابل سفر کرده بود. او در آن زمان، با حامد کرزای و مقام‌های دولت وقت افغانستان دیدار کرد و کوشید روابط پرتنش افغانستان و پاکستان را بهبود دهد.

هرچند پاکستان در افغانستان به عنوان یکی از دولت‌های همسو و حامی طالبان مطرح است، پس از بازگشت طالبان به قدرت، هیچ یک از مقام‌های زن حکومت عمران خان و شهباز شریف، به کابل سفر نکرده‌اند. همچنین در یک ‎‌سال گذشته، شماری از مقام‌های پاکستانی به طالبان توصیه کردند ممنوعیت‌های وضع‌شده بر کار، تحصیل و زندگی زنان در افغانستان را لغو کنند.

هرچند از جزئیات موضوع‌هایی که قرار است در ملاقات میان حنا ربانی‌کهر و ملا محمدحسن آخوند مطرح شود، اطلاعی در دست نیست، به نظر می‌رسد این سفر به قصد تلاش برای بهبود روابط طالبان و دولت پاکستان که اخیرا پس از درگیری‌های مرزی آسیب دید، انجام می‌شود.

در یک ماه اخیر، طالبان و مرزبانان پاکستانی، دست‌کم چهار بار در مناطق مرزی میان دو کشور در استان‌های پکتیا و قندهار، با هم درگیر شدند. در یک مورد، یک عضو طالبان در تاریخ ۲۳ آبان، به مرزبانان پاکستانی تیراندازی کرد که به کشته شدن یک مرزبان و زخمی شدن یک تن منجر شد. در درگیری‌های مرزی در شهرستان دندپتان استان پکتیا، نیز شماری از مرزبانان پاکستانی و اعضای طالبان کشته و زخمی شدند؛ اما دو طرف درگیری تاکنون از اعلام جزئیات این درگیری‌ها خودداری کرده‌اند.

کابینه طالبان که اوایل سپتامبر ۲۰۲۱، دو هفته پس از فروپاشی دولت اشرف غنی، و با حضور ژنرال فیض حمید، رئیس سابق سازمان اطلاعات نظامی پاکستان (آی.اس.آی) در کابل اعلام شد، تاکنون از طرف هیچ‌یک از دولت‌های جهان به عنوان حکومت رسمی افغانستان به رسمیت شناخته نشده است.

مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، هفته گذشته در هرات، مدعی شد که کشورهای دنیا «بالاخره امارت اسلامی را به رسمیت خواهند شناخت».

پس از بازگشت طالبان به قدرت، بسیاری از دولت‌های جهان برای به رسمیت شناختن حکومت جدید در افغانستان پیش‌شرط‎‌هایی را مطرح کردند؛ از جمله شکل‌گیری دولتی فراگیر، رعایت حقوق بشر، اجازه ندادن به سازمان‌های تروریستی برای حمله به کشورهای جهان و تامین حقوق زنان و اقوام در افغانستان؛ اما در ۱۵ ماهی که از سلطه طالبان بر افغانستان می‌گذرد، ضمن اینکه حقوق بشر در این کشور به‌صورت گسترده نقض شده، دولتی فراگیر هم شکل نگرفته است و طالبان به گفت‌وگو با بقیه جناح‌های سیاسی افغانستان هیچ تمایلی نشان نداده‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->