حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری واکنش رؤسای جمهور کشورهای جهان به جنگ تعرفه‌های ترامپ شمار شهدای غزه به ۵۰ هزار و ۵۲۳ تن رسید (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: مسیر دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را رد نمی‌کنیم ایران حمله رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های غیرنظامی و دفاعی سوریه را محکوم کرد روسیه برای میانجیگری میان آمریکا و ایران اعلام آمادگی کرد بهبود زندگی مردم، پیشرفت کشور و حفظ منافع ملی اولویت دولت خواهد بود تخت‌روانچی در نشست سازمان همکاری شانگهای خواستار محکومیت تهدیدات آمریکا علیه ایران شد یمن از سرنگونی هفدهمین پهپاد آمریکایی خبرداد ابراز رضایت جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش از روند انسداد مرزهای کشور ادامه وضع تعرفه‌ از سوی ترامپ | رهبران جهان چه می‌گویند؟ نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای در مسکو آغاز شد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) بیانیه‌ی سپاه پاسداران به مناسبت اولین سالگرد شهادت پاسدار محمدرضا زاهدی و سرتیپ پاسدار محمد هادی حاجی رحیمی وزارت خارجه کشورمان ادامه جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی را محکوم کرد عملیات اچ-۳ نیروی هوایی ارتش؛ سند اقتدار تاریخ دفاعی ایران معاصر + فیلم اعلام رضایت ترامپ از همکاری خوب روسیه و اوکراین در موضوع آتش‌بس عزم چین برای مقابله با تعرفه‌های جدید آمریکا دولت آمریکا مدعی شد: فشار اقتصادی علیه ایران را افزایش می‌دهیم «ایلان ماسک» از دولت ترامپ خارج خواهد شد
سرخط خبرها

تکرار جواب تکرار!

  • کد خبر: ۱۳۷۶۵۱
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
تکرار جواب تکرار!
در دعوا‌ها وقتی حرف خود را تکرار می‌کنید، انتظار نداشته باشید طرف مقابل شما حرف خود را تکرار نکند؛ طبیعت هر دعوایی همین است.

در دعوا‌ها وقتی حرف خود را تکرار می‌کنید، انتظار نداشته باشید طرف مقابل شما حرف خود را تکرار نکند؛ طبیعت هر دعوایی همین است. شاید عقلانی‌ترین عکس‌العمل هم همین است. چرا باید در مقابل کسی که حرف تکراری می‌زند و لج کرده است، کوتاه آمد؟ کسی که تو را نمی‌شنود و نمی‌بیند، نباید توقع داشته باشد که دیده و شنیده شود. هر گفت‌وگوی جدی، نتیجه کوتاه‌آمدن است. ما ناچار به انتخاب هستیم. در نبرد زندگی هم تا اولویت‌های خود را انتخاب نکنید، نمی‌توانید به نتیجه‌ای برسید. هر کسی که همه‌چیز را می‌خواهد، به‌طور‌طبیعی رأی به محرومیت خود از همه‌چیز داده است.

موفقیت گفت‌وگوی ما با زندگی در توان انتخاب ما نهفته است. وقتی که چیزی را بر چیزی ترجیح می‌دهیم، به زندگی و به قواعد عالم احترام می‌گذاریم و این احترام، راز محترم شدن ما هم هست. انتخابگری نشان می‌دهد که ما عقل گفتگو را داریم. اما پاسخ کسی که همه‌چیز را طبق میل خودش می‌خواهد و همه‌چیز دیگران را انکار می‌کند، بنابر قواعد بقا، انکار است. باید به کسی که به همه‌چیز نه می‌گوید، نه گفت؛ اما اگر کسی به دیگران احترام بگذارد، می‌تواند به‌مرور خود را در کنار دیگران تعریف کرده و سهم بیشتری دریافت کند.

هر جمعی همین است. در یک خانه وقتی یک نفر از چند خواسته خود می‌گذرد، می‌تواند برخی خواسته‌هایش را به خانواده‌اش بقبولاند. هیچ راهی جز این نیست. در وقایع اخیر ایران همه کسانی که به‌نحوی حرفی داشتند، به تکرار حرفشان با توجه به وضعیت پیش‌آمده پرداختند و تکرار را پاسخی جز تکرار، شایسته نیست.

هر واقعه جدیدی، واقعه جدیدی است و وقتی شما تحلیل‌های کهنه خود را سوار این محمل تازه می‌کنید، نشان می‌دهید که از ماجرا بی‌خبر هستید و به‌دنبال اثبات خود هستید؛ به‌طور‌طبیعی در این وضعیت طیف مقابل هم چاره‌ای جز تکرار ندارد. بسیاری از کسانی که سال‌هاست دم از فروپاشی ایران می‌زنند، به هر بهانه‌ای ارشمیدس‌وار برهنه بیرون می‌آیند و فریاد می‌زنند که دیدید گفتیم!

اما هر ناظر دقیقی می‌داند که این گروه مثلا در بحران فلان‌سال، دم از وضعیت قرمز زدند و هشدار‌های عجیب‌و‌غریب دادند؛ اما زمان ثابت کرد که حرفشان اشتباه بوده است، ولی باز هم با اعتماد‌به‌نفسی عجیب دوباره بعد از سا‌ل‌ها به میدان می‌آیند و بدون پذیرش خطا‌های قبلی خود باز هم همان حرف قبلی را مطرح می‌کنند.

قاعدتا هیچ عقلی این شیوه گفتگو را نمی‌پذیرد. عقل آن است که در درگیری جدید هر تحلیلگری خطا‌های قبلی خود را بپذیرد و بخشی از گفتمان طرف مقابل خود را تأیید کرده و سعی کند به درک و دریافت تازه‌ای از صحنه برسد و آن را طرح کند؛ البته از این سنخ آدم‌ها هم در طیف‌های مختلف اجتماع ما هستند، ولی متأسفانه صدای این آدم‌ها صدای غالب میدان گفتگو‌های ملی نیست. همه ما باید بکوشیم تا با قدری تغییرنگرش طیف‌های دیگر اجتماع را بهتر درک کنیم تا بتوانیم با آن‌ها به‌درستی حرف بزنیم.

طبعا سرزمین ما هم مثل هر دیار دیگری مشکلات بسیاری دارد و می‌شود درباره این مشکلات گفت‌وگوی جدی کرد؛ به‌شرطی‌که گفتگو از دنده لج و با اصرار بر تکرار حرف‌های سوخته نباشد!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->