آیا تراشه‌های الکترونیکی هم شامل تعرفه‌های سنگین ترامپ می‌شوند؟ هوش مصنوعی Runway Gen-4 رونمایی شد | تولید پیشرفته ویدئو + فیلم افزایش قابل‌‌توجه زباله‌های فضایی در سال ۲۰۲۴ عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر + روش فعال‌سازی هدیه ویژه ایرانسل به مناسبت عید سعید فطر + روش فعالسازی چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک‌ انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ اولین اشتباه آمریکا، آخرین اشتباه آن‌هاست | هر نوع ماجراجویی، آغازی بر سقوط یک امپراتوری استکباری خواهد بود ویژگی جدید اینستاگرام معرفی شد: تماشای سریع‌تر ریلزها تاریخ جدید لیست‌شدن توکن پاوز مشخص شد | آیا پاوز در بایننس هم لیست می‌شود؟ طرح استفاده از هوش مصنوعی در درمان برای اولین بار در کشور در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود آیفون ۱۷ به قابلیت فیلم‌برداری 8K مجهز می‌شود مقایسه ضخامت گلکسی S۲۵ اج و S۲۵ اولترا + ویدئو ایرانسل در برخی شهر‌های مازندران قطع شد + علت (۶ فروردین ۱۴۰۴) شمار مسافران اتوبوس‌های بین‌شهری به مقصد مشهد از نیم‌میلیون‌نفر فراتر رفت | زائران بلیت رفت و برگشت را همزمان تهیه کنند ویدئو | حرکات شگفت‌آور ربات انسان‌نمای Unitree ویدئو | حالا راه‌رفتن ربات انسان‌نمای Figure بیشتر شبیه انسان است شهرداری مشهد برای تسهیل اسکان زائرین، ۴۲ مرکز اضطراری راه‌اندازی کرده است نقش سرمایه‌گذاری در دانش‌بنیان‌ها در افزایش تولید و رشد اقتصادی سامسونگ، مدیرعامل خود را از دست داد + علت اولین کسوف ۲۰۲۵ | خورشیدگرفتگی در ایران قابل مشاهده است؟ ارتقای شبکه مخابرات خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴
سرخط خبرها

دانشمندان سرانجام دلیل افزایش سرماخوردگی و آنفولانزا در زمستان را یافتند

  • کد خبر: ۱۳۸۷۱۹
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۵
دانشمندان سرانجام دلیل افزایش سرماخوردگی و آنفولانزا در زمستان را یافتند
تیمی از محققان ممکن است سرانجام متوجه شده باشند که چرا هنگام کاهش دما در زمستان، احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار بیشتر است.
کاظم کلانتری
خبرنگار کاظم کلانتری
شهرآرانیوز - مطالعه‌ای جدید که دانشمندان آن را یک پیشرفت مهم می‌نامند، ارتباطی بین دمای پایین و سیستم ایمنی ضعیف یافته‌اند.

زارا پاتل، متخصص راینولوژی در دانشگاه استنفورد که در این تحقیق شرکت نداشت، به سی‌ان‌ان گفته است: «این اولین‌بار است که توضیح بیولوژیکی و مولکولی درباره یکی از دلایل پاسخ محدود سیستم ایمنی‌مان در دمای سردتر داریم.

پس از چند سال همه‌گیری کرونا، امسال فصل سرما و آنفولانزا، برای انتقام بازگشته است، زیرا در این مدت بدن افراد درمعرض تعداد معمول عوامل بیماری‌زا قرار نگرفته است.

در این مطالعه که امروز در مجله «آلرژی و ایمونولوژی بالینی» منتشر شد، محققان دریافتند که تنها ۹ درجه فارنهایت (۱۲ درجه سانتی‌گراد) کاهش دما می‌تواند تقریباً ۵۰ درصد سلول‌هایی را که با باکتری‌ها و ویروس‌های داخل سوراخ‌های بینی مبارزه می‌کنند، از بین ببرد.

بنهامین بلیر، یکی از نویسندگان این مقاله و راینولوژیست (متخصص بیماریهای بینی و ساختمانهای اطراف آن) دانشکده پزشکی هاروارد، به سی‌ان‌ان گفته است: هوای سرد با افزایش عفونت ویروسی مرتبط است، زیرا شما اساساً نیمی از ایمنی خود را فقط با همین کاهش اندک دما از دست می‌دهید.

ذکر یک توضیح درباره این مطالعه لازم است. پاتل در این باره گفته است: «به یاد داشته باشید که این مطالعات آزمایشگاهی هستند، به این معنی که اگرچه از بافت انسانی در آزمایشگاه برای مطالعه این پاسخ ایمنی استفاده می‌شود، اما این مطالعه در داخل بینی واقعی یک فرد انجام نشده است.» پس هنوز این احتمال وجود دارد که نتایج در دنیای واقعی چیز دیگری باشد. پاتل افزوده است: «بیشتر یافته‌های مطالعات آزمایشگاهی با شرایط واقعی تایید می‌شوند، اما نه همه آن‌ها.»

اما نتایج تا حدودی قانع‌کننده است. تیم محققان دریافته‌اند که وزیکول‌های خارج سلولی (EVs)، نسخه‌های کوچک سلول‌هایی که مانند سلول‌های معمولی نمی‌توانند تقسیم شوند، می‌توانند در سوراخ‌های بینی از ویروس‌های تنفسی و باکتری‌های مهاجم جلوگیری کنند. در پاسخ به این تهاجمات، بدن EV‌ها را در مخاط بینی رها می‌کند، جایی که مانع ورود میکروب‌های بیشتر به بدن می‌شوند.

محققان دریافته‌اند که حتی کاهش جزئی دما هم می‌تواند تا حد زیادی تولید EV را کاهش دهد و همچنین سایر مکانیزم‌های دفاعی، مانند میکرو RNA را که می‌تواند به میکروب‌ها حمله کند، از بین ببرد.

کاهش دما تقریباً ۴۲ درصد از EV‌ها را ازبین می‌برد که در نتیجه این اتفاق تقریباً ۵۰ درصد توانایی سیستم ایمنی برای جلوگیری از عفونت کاهش می‌یابد.

خوشبختانه، ما در طول زمستان کاملاً بی دفاع نیستیم. برای جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا در زمستان یک راه ساده و شگفت‌آور وجود دارد: استفاده از ماسک که از سرد شدن بیش از حد حفره‌های بینی جلوگیری می‌کند.

پاتل در آخر نتیجه گرفته است که «شاید این دلیل دیگری باشد برای استفاده از ماسک!»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->