هیئتی تجاری از ایران به دعوت وزیر تجارت طالبان به کابل رفت تغییر دستورالعمل ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع از سوی وزارت کشور | ثبت‌نام ۱۵۰ هزار دانش‌آموز تبعه در تهران، هنوز قطعی نشده است نگاهی به مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده در ششمین نشست «فرمت مسکو» با موضوع افغانستان ششمین نشست مشورتی افغانستان در مسکو با حضور نماینده ایران برگزار شد جزئیاتی جدید از طرح سامان‌دهی اتباع خارجی | پیش‌بینی اقامت‌های یک‌ساله، سه‌ساله و هفت‌ساله در ایران حجت‌الاسلام وحیدی: مجاهدان افغانستانی منتظر فرمان ولی فقیه هستند + فیلم گریستن برای پیروزی، تجربه‌ای تازه برای یک افغانستانی ویدئو | گل اول افغانستان به پاراگوئه در جام جهانی فوتسال ازبکستان پخش زنده بازی تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر پاراگوئه در جام جهانی فوتسال ازبکستان (۴ مهر ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین عجیب‌ترین زمین والیبال جهان در ولایت سمنگان افغانستان + فیلم از تیم ملی فوتسال پاراگوئه، حریف افغانستان در جام جهانی فوتسال، چه می‌دانیم؟ مردم تاشکند بی‌خبر از برگزاری بزرگترین رویداد فوتسال جهان در شهرشان تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل پاراگوئه در جام جهانی ازبکستان در چه صورتی تیم ملی فوتسال افغانستان از مرحله گروهی جام جهانی ازبکستان صعود می‌کند؟ مراسم اختتامیه مسابقه ادبی فرهنگی «پارسی وطن است» در مشهد برگزار شد نتیجه دیدار تیم‌های ملی افغانستان و اوکراین در جام جهانی فوتسال پخش زنده بازی تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر اوکراین در جام جهانی فوتسال ازبکستان (۳۱ شهریور ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان مقابل اوکراین در جام جهانی ازبکستان بی‌احترامی دیپلمات طالبان به سرود ملی جمهوری اسلامی ایران+فیلم تیم ملی فوتبال افغانستان با یک پله سقوط در جایگاه ۱۵۲ جهان قرار گرفت
سرخط خبرها

هشتمین نشست چهارجانبه راه حل‌های راهبردی برای پناهندگان افغانستانی به میزبانی تهران برگزار شد

  • کد خبر: ۱۳۹۶۰۰
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۹
هشتمین نشست چهارجانبه راه حل‌های راهبردی برای پناهندگان افغانستانی به میزبانی تهران برگزار شد
هشتمین نشست کمیته راهبردی چهارجانبه به منظور بازگشت داوطلبانه، ادغام مجدد پایدار و مساعدت به کشورهای میزبان با احتساب راه اندازی ساز و کار حمایتی ویژه در امور پناهندگان در تهران برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۱/۰۹/۲۱ هشتمین نشست کمیته راهبری چهارجانبه (راه حل‌های راهبردی برای پناهندگان افغانستانی ) با حضور  عبدالله مبینی مشاور وزیر و رئیس سازمان ملی مهاجرت، صادق رضادوست مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، اندریکاراتواته مدیر امور منطقه آسیا و اقیانوسیه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، هیات و همراهان کشور پاکستان و افغانستان، به منظور بازگشت داوطلبانه، ادغام مجدد پایدار و مساعدت به کشورهای میزبان با احتساب راه اندازی ساز و کار حمایتی ویژه (SSAR ) در امور پناهندگان، به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار گردید.

در این نشست ابتدا عبدالله مبینی معاون وزیر و رئیس سازمان ملی مهاجرت ضمن تشکر از مدعوین، با اشاره به حل پایدار مشکلات پناهندگان در چارچوب فرايند مشورتي چهارجانبه، "راه‌ حل‌هاي راهبردي براي پناهندگان افغانستانی" به ۱) حمايت از بازگشت داوطلبانه ۲) ادغام مجدد پايدار ۳) مساعدت به كشورهاي ميزبان ؛تاکید کرد و افزود اگرچه اجرای اهداف مزبور با مشکلاتی مواجه شده و کمیساریا، شرکای اجرایی و کشورهای میزبان را برای پیشبرد بهتر به تأمل واداشته است، لیکن در حال حاضر کاربست این سه راهکار تا حد قابل توجهی می‌تواند مشکلات را مرتفع نماید. بدیهی است موفقیت اهداف بنیادین سازوکار حمایتی، در گرو اجرای توأمان راه حل ها است.

مبینی در ادامه خاطر نشان کرد، بازگشت داوطلبانه و توام با امنيت و احترام، حق مُسلّم هر پناهنده است و هسته مرکزی راهبرد راه حل‌های پایدار برای پناهندگان افغانستانی نیز بر اصل "بازگشت داوطلبانه" بنا نهاده شده که همواره مورد تأکید قاطعانه جمهوری اسلامی ایران نیز بوده است.

مبینی افزود لازم است جهت تحقق هدف مذکور پروژه هایی تعریف و مورد حمایت قرار گیرد که از منظر پیشرفت قابل اندازه‌گیری و قابل راستی‌آزمایی باشند و از طرفی نیز بايد اطمينان حاصل كرد كه پناهندگان بازگشتي، حمايت‌هاي لازم را توسط مقامات محلي و جامعه بين‌المللي دريافت خواهند كرد.

مبینی خاطر نشان کرد اقدامات و تجارب گذشته نشان می دهد دليل اصلي ركود برنامه‌هاي بازگشت داوطلبانه پناهندگان افغانستانی از ايران، فراهم نبودن زيرساخت‌های لازم در کشور مبدأ جهت ازسرگيري زندگي با برخورداري از حداقل امكانات است.

مبینی همچنین افزود در این خصوص همكاري و مشاركت جامعه بين‌المللي در تخصیص منابع کافی جهت ایجاد و بازسازی زیرساخت‌های موجود می‌تواند در اجرای راه حل‌ها تأثیر بسزایی داشته باشد.

رئیس سازمان ملی مهاجرت در پایان پیشنهاد نمود: به منظور ارزیابی دوره‌ای میزان اجرایی شدن توافقات به عمل آمده در نشست‌ها و ارائه گزارش تفصیلی، و نیز مشخص شدن میزان عمل به تعهدات از سوی همه طرف‌ها، دبیرخانه دایمی کمیته راهبری چهارجانبه در تهران تشکیل گردد.

در واقع میزان و نحوه بازگشت داوطلبانه و اسکان مجدد پناهندگان افغانستانی می‌بایست به نحوی توسط جامعه بین‌الملل و کمیساریا مورد توجه جدّی قرار گیرد که امکان ارزیابی نتایج آن میسر و گزارش مربوطه در اختیار اعضا قرار گیرد تا ضمن تبیین نقاط ضعف و قوت فرآیند یاد شده، جوامع میزبان نیز از ضمانت اجرایی وعده‌های بین‌المللی اطمینان حاصل نمایند.

در این نشست نیز صادق رضادوست مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور در خصوص مسائل مربوط به پناهندگان و مهاجرین افغانستانی، فراهم نمودن شرایط بازگشت داوطلبانه مردم این کشور اعلام آمادگی نموده و خواستار ادغام مجدد و اسکان آوارگان جدیدالورود برای بازگشت به موطن خود شد.

رضادوست در ادامه بیان داشت همواره یکی از مطالبات جدی جمهوری اسلامی ایران از کشور افغانستان فراهم نمودن شرایط مساعد جهت بازگشت مهاجرین افغانستانی بخصوص جدیدالوردین به کشور افغانستان می باشد که دیگر جهموری اسلامی ایران شرایط نگهداری از آنها را ندارد.

رضادوست همچنین خواستار تعامل بیشتر با نهادها و مراجع بین المللی در امور پناهندگان شد و افزود با توجه به شرایط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و تحریم های ظالمانه غربی ها، دیگر توان نگهداری و ارائه خدمات به مهاجرین در داخل کشور وجود ندارد.

در ادامه اندریکا راتواته مدیر امور منطقه آسیا و اقیانوسیه کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفت سیاست کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان همواره برحمایت از کشورهای مهاجرپذیر مانند جمهوری اسلامی ایران که سالیان اخیر پذیرای پناهندگان و مهاجرین بخصوص مهاجرین افغانستانی بوده حمایت خود را تا زمانی که در اینجا ساکن هستند را داریم.

اندریکا افزود بدنبال جذب اعتبارات و کمک های مالی از مجامع بین المللی جهت کمک به آوارگان و پناهندگان در جمهوری اسلامی ایران هستیم و تلاش می کنیم که این اعتبارات را افزایش داده و حمایت ویژه سازمان های بین المللی از جمهوری اسلامی ایران در کمک به آوارگان و پناهجویان بیشترنماییم.

مولوی عبدالرحمن راشد معاون وزیر امور مهاجرین افغانستان ضمن تقدیر و تشکر از ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران به خاطر مهمان نوازی از هموطنان خود، قول دادند درخواست های جمهوری اسلامی ایران را به حکومت مرکزی منتقل، و کشور افغانستان را نیز آماده جذب آوارگان و پناهندگان از کشورهای هم جوار نماید.

سلیم خان کمیسر ارشدپناهندگان افغانستانی ضمن تقدیر از میزبانی چهل ساله جمهوری اسلامی ایران از پناهندگان ، بر حرکت برنامه محور در بازگشت و ادغام مجدد آوارگان و پناهندگان تاکید کرد و اعلام آمادگی جهت ایجاد زیر ساخت به منظور بازگشت اتباع و مهاجرین و همچنین انعطاف پذیری فرهنگی را در این خصوص مقدم دانست.

در پایان همچنین اعضای کمیته به ارائه نظرات و پیشنهادات پرداختند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->