مخالفت باشگاه استقلال با جدایی سامان فلاح درویش: کریم باقری فعلا سرمربی پرسپولیس است + فیلم گواردیولا دیگر گریلیش را نمی‌خواهد وضعیت ورزشگاه آزادی، چهارشنبه (۱۹ دی) مشخص می‌شود سازمان لیگ: قرارداد آرمین سهرابیان را ثبت نمی‌کنیم! پرسپولیس زیر نظر باقری تمرین کرد چراغ سبز آلومینیوم به پیشنهاد استقلال ضرر ۱۰۰ میلیاردی احمدزاده به پرسپولیس لیائو دوباره مرد اول میلانی‌ها شد عمری راضی به حضورش در ملوان گل‌محمدی در فولاد ماندنی شد؟ + عکس خیز فتح‌الله‌زاده برای شرکت در انتخابات فدراسیون فوتبال نگرانی استقلالی‌ها از نوتیس موسیمانه | دژاووی استراماچونی دردسر جدید پرسپولیس انتخابات فدراسیون فوتبال، بلبشوی جعلی رئیس هیئت تنیس خراسان رضوی: از فعالیت مربیان بدون مدرک جلوگیری می‌شود سپاهان به دنبال مدافع چپ و هافبک نفوذی مهرداد محمدی به نیم‌فصل دوم می‌رسد؟ موسیمانه صدای پیشکسوتان استقلال را درآورد | چرا ۸ روز تعطیل کردی؟ واکنش گل‌محمدی به شایعه بازگشت به پرسپولیس | تکرار ماجرای شهر خودرو؟
سرخط خبرها
انتقاد تند رفعتی به رئیس کمیته داوران:

مگر در ۴ ماه می‌توان جوانگرایی کرد؟

  • کد خبر: ۱۳۹۸۹
  • ۱۷ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
مگر در ۴ ماه می‌توان جوانگرایی کرد؟
رئیس سابق دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال گفت: متاسفانه شرایط داوری کشور مساعد نیست و آیا ۴ ماهه می‌توان جوانگرایی کرد؟
به گزارش شهرآرانیوز؛ داود رفعتی در مورد شرایط داوری فوتبال کشور اظهار داشت: باید از تشکیلات اداری داوری کشور که همان کمیته و دپارتمان است، بگویم که رئیس محترم کمیته عنوان داشت نیازی به رئیس دپارتمان نیست و ژاپن هم رئیس دپارتمان ندارد. رئیس دپارتمان داوران ژاپن، آقای سانادا هستند که امور اجرایی را بر عهده دارند و رئیس کمیته هم اوگاوا که قبلا مسئول دپارتمان آسیا بودند. آقای ممبینی مدعی شدند که بمنظور جلوگیری از اختلافات بین دپارتمان و کمیته، از تشکیل دپارتمان منصرف شدند.

وی افزود: تا زمانی که در دپارتمان حضور داشتم، با آقای اصفهانیان و آقای سهرابی هیچ مشکلی نداشتم. در کمیته سیاست گذاری صورت می‌گرفت و دپارتمان اجرا می‌کرد. چنانچه ایشان علم مدیریت را مطالعه کرده باشند، در مدیریت سازمان‌ها و ادارات تا حدودی تضاد نیاز است و اگر غیر از این باشد، دیکتاتوری بوجود می‌آید. معمولاً کسانی از این روش استفاده می‌کنند که تحمل انتقاد یا شنیدن خلاف عقیده را از همکاران ندارند که این یک نقص بزرگ در مدیریت است؛ بخصوص که مدعی روش نوین در داوری کشور هستند.

رئیس سابق دپارتمان داوری تصریح کرد: بحث عمده در شرایط بحرانی داوری کشور، چیدمان اشتباه است. تصور بنده این است که چیدمان توسط شخص دیگری و در خارج از کمیته صورت می‌گیرد که امیدوارم اینطور نباشد، زیرا با نوع چیدمان که در سال ۱۳۹۲ توسط یکی از اعضای کمیته صورت می‌گرفت، بسیار شبیه است. اگر در سیستم نوین، ایشان مدعی جوانگرایی شده، لازم است عرض کنم کدام جوانان؟ عرب براقی، مومنی، منصوریان، حیدری و ... همه این عزیزان در زمان مسئولیت آقای اصفهانیان، سهرابی و بنده هم استفاده شده و جای سوال است چگونه جوانگرایی در ۴ ماه صورت گرفت؟ سوال بنده این است که آیا معنی جوانگرایی ارتقا داور ۴۰ ساله لیگ ۲ به لیگ یک و گماردن وی در مسابقه پرسپولیس در جام حذفی است؟

رفعتی ادامه داد: چگونه است که مشاور ایشان از استخر شریعتی کرج با رئیس تماس می‌گیرد و اصرار می‌کند که فلان داور ۴۰ ساله را به کلاس لیگ برتر دعوت کند؟ بقیه داوران که ارتباط نزدیکی با مشاور ارشد ندارند، چه کنند؟ داور کرمانی در هفته اول در مسابقه پیکان و شهر خودرو قضاوت می‌کند و در هفته سوم بازهم مسابقه شاهین بوشهر و پیکان را که نشان از بی برنامگی است. یا داوری که اشتباه تاثیرگذار دارد، مجددا هفته بعد یک دیدار دیگر را قضاوت می‌کند؟ در این حالت، انگیزه از بین می‌رود. داور اگر اشتباه کرد، باید چند هفته استراحت کند و اگر خوب قضاوت کرد، با مسابقه مهم‌تر تشویق شود.

رئیس سابق دپارتمان داوری اظهار داشت: ایشان در یک برنامه تلویزیونی عنوان داشت که محمدحسین زاهدی فر به علت اشتباهات تاثیرگذار در مسابقه سپاهان و استقلال، ۵ هفته باید استراحت کند. ۵ هفته محرومیت را از کدام آیین نامه پیدا کردید؟ چرا این تنبیه در خصوص سایر عزیزان اجرایی نشد؟ آیا می‌توان به عنوان جوانگرایی، داوران مطرحی همچون سیدعلی، کوپال ناظمی، یاسر همرنگ، ترابیان، رضا عادل، جواد مداح، مهدی الوندی و بقیه را کنار گذاشت؛ در حالی که این عزیزان سخت‌ترین مسابقات سال‌های گذشته را قضاوت کردند؟ چرا باید شرایط را طوری رقم بزنیم که مهرداد نجفی اینگونه با خود رفتار کند؟ مگر او جوان نیست؟ چرا باید کمک داور بین المللی آرمان اسعدی فقط یک مسابقه پخش مستقیم را قضاوت کند؟ اگر جوانگرایی است؛ مگر اکرمی داور بین المللی جوان نیست؟ چرا به او قضاوت مسابقات پرسپولیس و استقلال را نمی‌دهید؟

داود رفعتی عنوان کرد: امیدوارم که این شنیده فقط در حد یک شایعه باشد. شنیدم مربیان دو تیم گفتند فلان داوران برای تیم ما قضاوت نکنند؛ دو تن از موجه‌ترین داوران. اگر چنین شود، سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. کمیته داوران مسئولیت اجرای قانون و عدالت را در فوتبال برعهده دارد. اگر خود کمیته در اجرای قانون بی تفاوت باشد، چه می‌شود؟ ۶ سال پیش آقای ممبینی عضو کمیته بودند و در آن زمان تصویب کردند که در لیگ برتر و جام حذفی باید از ناظر که سابقه بین المللی داشته باشد استفاده شود. جالب است که خود ایشان این موضوع را رعایت نمی‌کنند. آقای بنیادی فر داور دیدار پرسپولیس و شهرداری ماهشهر بود و ناظر هم یک داور بازنشسته ملی. به نظر شما این عزیز که برای بنده هم خیلی قابل احترام است، باید بر نفر دوم الیت آسیا نظارت کند یا یک ناظر هم سطح او که تجربه قضاوت در مسابقات بین المللی را داشته باشد؟

وی افزود: مسئله بعدی عدم پایبندی ایشان به مصوبات کمیته داوران گذشته است که با توجه به حضور دبیرکل محترم فدراسیون در جلسات، الزامی است. بطور مثال، تصمیم گرفته شد ناظران داوری بالای ۶۵ سال بازنشسته شوند و جوانان جایگزین آن‌ها شوند. در همین خصوص، ۴ نفر از ناظران بازنشسته شدند، ولی آقای ممبینی اکنون از آقای حسین عسگری با ۶۶ سال سن استفاده می‌کند. آیا این عدالت است؟ مقرر شد سه تن از داوران عزیز که به ۴۵ سال رسیده اند، بازنشسته شوند که دو تن از آن‌ها در سال گذشته خداحافظی کردند، ولی یک کمک داور بدون مجوز و با ۴۵ سال، در حال قضاوت است. اگر متولی قانون عدالت را رعایت نکند، از تیم‌ها چرا باید انتظار داشته باشیم که قانون را رعایت کنند؟

رئیس سابق دپارتمان داوری با اشاره به جوانگرایی، گفت: چرا آکادمی داوران جوان را اجرایی نمی‌کنند؟ مصوبه‌ای که با حمایت و اصرار آقای تاج، ساکت و شکوری همراه بود و معتقد بودند موجب پیشرفت و بروز نخبگان خواهد شد که اولین دوره آن هم در تیرماه در شهرکرد انجام شد، ولی ادامه آن را ابتر گذاشتند. ظهور داوران جوانی همچون عرب براقی، منصوریان و حیدری ثمره این طرح بود که محتوای آکادمی هم دقیقا مثل آسیا بود.

رفعتی در مورد استفاده از کمک داور ویدئویی هم اظهار داشت: قرار بود این طرح از نیم فصل دوم لیگ برتر اجرا شود. کلاس مقدماتی قبل از شروع لیگ با حضور ۲۴ داور برگزار شد، ولی بعد از آن کلیه برنامه‌ها را لغو کردند. همان زمان آقای تاج به بنده گفتند که مسئولیت این پروژه با من باشد که آقای ممبینی نگذاشتند. جالب است بدانید که اجرای کمک داور ویدویی هیچ ارتباطی به کمیته ندارد و مربوط به کمیته مسابقات است و، چون بنده عضو کمیته مسابقات سازمان لیگ هستم، بنده را به عنوان مدیر طرح انتخاب کردند.

وی تاکید کرد: در فراخوان اجرای این طرح که توسط فدراسیون انجام شد، شرکت‌های زیادی شرکت کردند که متأسفانه منطبق با دپارتمان نوآوری کمیته مسابقات فیفا نبود. در واقع، نتوانستیم از ظرفیت داخل استفاده کنیم. زمانی که بنده در لهستان حضور داشتم، با شرکت اسلمو صحبت کردم و قیمت هر سیستم را تقریبا ۴۵ هزار یورو اعلام کرد که با خرید ۱۶ دستگاه، حدود ۲۰ درصد تخفیف می‌داد که به عبارت دیگر حدود ۳۶ هزار یورو می‌شد.

وی افزود: یک شرکت داخلی که در زمان کلاس فیفا هم از سیستم ضعیفش جهت آموزش استفاده شد، مدعی وارد کردن این سیستم از خارج شده که قرار با قیمت هر دستگاه ۱۵۳ هزار یورو! چه کسی مشاور فنی تیم کمک داور ویدویی است؟ از سال ۲۰۱۵ با این سیستم آشنا هستم و کاملا به چگونگی اجرا و راه اندازی آن واقف هستم. بنده را هم که نخواستند در عوض از فردی بنام آقای حکیم استفاده می‌کنند که خود ایشان روزی متقاضی اجرای این سیستم از نوع داخلی بود. جای سوال است که ایشان کدام کلاس بین المللی را طی کرده که باید مجری راه اندازی این سیستم شود؟ آیا اطلاعات ایشان از وحید فتاحی که در جام ملت‌های آسیا شرکت داشته، بیشتر است؟ از این تیم فقط دانیال مرادی مانده که در آموزش حضور داشت و آقای شکوری که در تیم فنی بود. تبصره، انحلال تیم کمک داور ویدویی خلاف پروتکل فیفا و برد بین المللی فوتبال است.

رفعتی ادامه داد: برای راه اندازی این سیستم، مگر فدراسیون یا باشگاه‌ها توانایی ندارند که مستقیما با شرکت‌های سازنده مذاکره و خرید کنند؟ مگر پول علف خرس است که یک شرکت واسط مبلغی را از فدراسیون یا باشگاه‌ها دریافت کند؟ در این شرایط سخت اقتصادی که یک ریال هم غنیمت است، از آقای بهاروند و دیگر اعضای هیئت رئیسه خواهش می‌کنم که نظارت بیشتری به این موضوع داشته باشند تا بتوان با بهترین کیفیت و قیمت، از آن بهره‌مند شد. اما آقای ممبینی عزیز رفیق قدیمی بنده شما که عضو کمیته داوران آسیا هستید که برای بنده هم باعث افتخار است، در این مدت ۶ ماه چه پیشرفتی داشته ایم؟

وی ادامه داد: در مسابقات زیر ۲۳ سال آسیا از فغانی و تیم او دعوت شد. آیا توانستید یک نفر دیگر مثلا موعود بنیادی فر را به این مسابقات اعزام کنید؛ حتی بعنوان داور چهارم یا کمک داور ویدویی؟ حضور شما در آسیا باید منشا پیشرفت ایران شود؛ وگرنه حضور در جلسات که اولین جلسه را هم جا ماندید، چه فایده‌ای دارد؟ البته هر مدیری دارای نقاط ضعف و قوت است تنها ذات احدی خداوند، ولی امیدوارم با تغییر رویه و با استفاده از افراد دلسوز و استفاده از همه ظرفیت ها، این کشتی را به ساحل آرامش برسانید که هم داوران و هم تیم‌ها احساس خوبی داشته باشند.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->