برخورد کامیونت با درخت در بلوار مفتح مشهد حادثه آفرید استعفای۱۵۹۰ پرستار در سال ۱۴۰۲ کارگران معدن طبس به دلیل عدم آموزش نتوانستند از کیف نجات استفاده کنند درگیری اشرار مسلح با مرزبانان در راسک سیستان و بلوچستان| یک سرباز شهید شد (یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳) ترور ناجوانمردانه پلیس در خاش (یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳) واژگونی پژو ۴۰۵ در جاده گوارشک با دو مصدوم + فیلم و عکس(۸ مهر ۱۴۰۳) حکم اعدام متجاوز به عنف در همدان صادر شد (۸ مهر ۱۴۰۳) به‌کارگیری نیروی کار ناشنوا در صنعت حمل‌ونقل‌ هوایی کشور اعلام آمادگی ۱۲۰۰ نفر از پزشکان و اساتید برای ارائه خدمات درمانی به مردم لبنان (۸ مهر ۱۴۰۳) تجلیل شخصیت‌های دانشگاهی سوریه از تمدن کهن ایرانیان هشدار رگبار باران و وزش باد شدید در خراسان رضوی و دیگر نقاط کشور رمزگشایی ۳۱ فقره سرقت دوچرخه در مشهد کشف بیش از ۴۰ کیلو موادمخدر از یک خانه مسکونی در مشهد  وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: لزوم ارتقای صلاحیت‌های حرفه‌ای معلمان و نقش راهبری آنان در آموزش دانش‌آموزان سفر به سریلانکا بهتره یا تایلند؟ پدیده گرد و غبار درهوای کلانشهر مشهد تا پایان امشب روند افزایش است شهروندان مشهد توصیه‌های خودمراقبتی دربرابر گردوغبار را رعایت کنند (۸ مهر ۱۴۰۳) فلسفه دادگاه صلح کمک به تسریع سازش در پرونده است با اسفناج و خواص بی نظیرش آشنا شوید شیوع اختلال‌های روانی در زنان و مردان به ترتیب حدود ۲۵ و ۱۴ درصد است بارش باران و لغزندگی سطح معابر در جاده‌های احمدآباد و گناباد (۸ مهر ۱۴۰۳) شرایط عمومی متقاضیان فرزندخواندگی چیست؟ برای داشتن قلبی سالم چه‌کار باید کرد؟ تکمیل فرآیند اینترنتی تسویه حساب افراد دارای بیمه تکمیلیِ تامین اجتماعی
سرخط خبرها

زاگرس تا نیم قرن دیگر از بین می‌رود

  • کد خبر: ۱۴۰۳۲۶
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۸
زاگرس تا نیم قرن دیگر از بین می‌رود
رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران گفت: با تداوم روند موجود، اگر فکری نکنیم تا نیم قرن دیگر زاگرس را از دست خواهیم داد. ‎

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرید جواهرزاده در حاشیه برگزاری سومین کنفرانس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران اظهار کرد: با تداوم روند موجود، زاگرس حداکثر نیم قرن دیگر می‌تواند تداوم یابد و اگر فکری نکنیم تا نیم قرن دیگر زاگرس را از دست خواهیم داد. ‎ زاگرس پهنه بزرگی در غرب کشور است که در چندین استان گسترده شده که بلوط‌ها مهم‌ترین گونه درختی آن به شمار می‌روند. آب ۴۰ درصد ایران را زاگرس تامین می‌کند و زاگرس ریه غرب کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: ‎از آنجا که مسئله حفظ محیط زیست یکی از تاکیدات مهم دولت سیزدهم بوده و در طول یک سال گذشته نیز اقدامات مفیدی در این خصوص صورت گرفته است. اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست کشور در قضیه پتروشیمی میانکاله و رفع نگرانی‌های مربوط به آن از جمله این اقدامات است. از دولت مصرانه درخواست داریم تا مشکلات عدیده درختان بلوط در منطقه زاگرس را برای همیشه رفع و رجوع کند؛ چراکه آن را موهبتی می‌دانیم که زیست نیمی از مردم ایران به آن وابسته است.

زاگرس همانند دریاچه ارومیه اهمیت دارد

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران بیان کرد: ‎اگر دریاچه ارومیه به عنوان یک مسئله مهم در نظر گرفته شده ضرورت دارد به زاگرس نیز اهمیت داده شود. لازمه پرداختن به این مسئله مهم توجه ویژه در زمینه تخصیص اعتبار و نظارت بر حسن اجرای اقدامات مربوطه است.

جواهرزاده ادامه داد: سال‌ها است که تاکید داریم از شمارش کردن مقالات برای ارزیابی پژوهشگران و استادان گذر کرده و به سمت حل مسائل جامعه و نیازهای کشور و بررسی تاثیر پژوهش‌ها بروند. این موضوع باوجود تاکیدات فراوان، اجرایی نشده و سیاست‌گذاران و نهادهای بالادستی آن را اجرایی نمی‌کنند؛ این در حالی است که حتی در شیوه‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان نیز این شیوه به چشم می‌خورد.

وی ضمن اشاره به شعار گردشگری در سال ۱۴۰۱ مبنی بر «رویش اندیشه‌های نو در گردشگری ایران» تصریح کرد: ‎شعار ملی گردشگری سال جاری برگرفته از شعار سال سازمان جهانی گردشگری است. قطعا رویش اندیشه‌های نو در گردشگری ایران بدون رویش اندیشه های نو در سیاست کلان کشور امکانپذیر نیست.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران در بخش دیگری با نگاهی به وضعیت گردشگری موجود ایران مطابق آمار اعلامی مرکز آمار ایران ابراز عقیده کرد: به نظر می رسد اکثر ایرانی‌ها توان مالی و امکان سفر به خارج از کشور را ندارند و خواسته یا ناخواسته از گردشگری در عرصه بین‌المللی محروم شده‌اند.

جواهرزاده ادامه داد: اگر کشوری می‌خواهد در صنعت گردشگری وضعیت مناسب، پویا و فعالی داشته باشد و مردم آن بتوانند از خدمات در این حوزه به‌ درستی بهره‌مند شوند، لازم است که علاوه بر وجود توان مالی لازم، مردم نیز تمایل به استفاده از خدمات حوزه سفر و گردشگری را داشته باشند.

وی گفت: ‎در همین حال اقبال کم مردم به استفاده از خدمات تورلیدری و کم‌توجهی به آژانس‌های مسافرتی عملا موجب شده که رونق اقتصادی در صنعت گردشگری شکل نگیرد. وضعیت موجود به نظر بیش از هر چیزی به وضعیت اقتصادی نامناسب مردم و در مرحله بعد به نبود فرهنگ صحیح در زمینه سفر و بی‌توجهی به امر آموزش از سوی متولیان امر باز می‌گردد.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران یادآور شد: در حالی که گردشگری در جهان به شدت در حال توسعه و تغییر شکل است، اما هنوز فهم ما از آن بسیار ناچیز است و ما نمی‌توانیم خودمان را با شرایط و تقاضاهای آینده وفق دهیم و همچنان در مدیریت گردشگری ناکارآمد عمل می‌کنیم.

جواهرزاده افزود: ‎خلاء دانش در شناخت کافی از برخی اصول گردشگری و چگونگی برنامه‌ریزی توسعه گردشگری ممکن است به توسعه نامتوازن گردشگری منجر شود و پیامدهای منفی فراوانی برای مقاصد گردشگری کشور ایجاد کند.

وی ادامه داد: بی‌شک در دوره‌ای قرار داریم که باید توسعه علمی گردشگری با سرعت بیشتری ادامه یابد تا به جایگاه خود دست یابیم و این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که در سایه تعامل همه جانبه، مشارکت فعال جوامع علمی و صنفی، نهادها و سازمان‌های دولتی و خصوصی گردشگری باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->