حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

بیماری دیابت بی مزه چیست؟

  • کد خبر: ۱۴۰۷۵۵
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۶
بیماری دیابت بی مزه چیست؟
یک متخصص داخلی گفت: دیابت ملیتوس، دیابت شیرین یا همان مرض قند که معمولاً به‌اختصار دیابت نامیده می‌شود، هیچ ارتباطی با دیابت بی‌مزه ندارد و تنها به‌واسطه شباهت برخی علائم مانند احساس تشنگی به این نام خوانده می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، یک متخصص داخلی اظهار کرد: دیابت بی‌مزه اختلالی است که در آن حجم ادرار افزایش پیدا می‌کند، به‌طورطبیعی روزانه بین یک تا سه لیتر ادرار تولید می‌شود، این میزان در دیابت بی‌مزه می‌تواند به ۲۰ لیتر در روز هم برسد.

وی ادامه داد: در دیابت بی‌مزه، سیستم تعادل آب بدن به‌درستی عمل نمی‌کند و منجربه افزایش حجم ادرار می‌شود، افراد مبتلا به دیابت بی‌مزه به‌طور مکرر نیاز به دفع ادرار دارند و مدام احساس تشنگی می‌کنند.

هادیان‌پور با اشاره به این‌که دیابت بی‌مزه به دلیل اختلال در عملکرد هورمون وازوپرسین یا ADH ایجاد می‌شود، عنوان کرد: این هورمون نقش مهمی در تنظیم سطح مایعات بدن دارد، هورمون وازوپرسین توسط غده هیپوتالاموس تولید و در هیپوفیز ذخیره می‌شود.

این متخصص داخلی تصریح کرد: زمانی‌که بدن به هر دلیلی با کم‌آبی مواجه می‌شود، غده هیپوفیز هورمون وازوپرسین را در خون آزاد می‌کند تا از طریق تغلیظ ادرار به حفظ سطح آب بدن کمک کند.

وی افزود: در دیابت بی‌مزه، بدن قادر به تولید هورمون وازوپرسین نیست و به‌دنبال آن تولید ادرار در کلیه‌ها افزایش پیدا می‌کند، در برخی موارد نادر، وازوپرسین به‌میزان کافی تولید می‌شود، اما کلیه‌ها پاسخ مناسبی به این هورمون نمی‌دهند؛ این وضعیت دیابت بی مزه نفروژنیک نام دارد.

هادیان‌پور با اشاره به این‌که دیابت بی‌مزه انواعی دارد، عنوان کرد: از انواع این بیماری می‌توان به دیابت بی‌مزه مرکزی اشاره کرد.

این متخصص داخلی تصریح کرد: آسیب به غدد هیپوفیز یا هیپوتالاموس در اثر جراحی، توده، جراحت سر یا بیماری می‌تواند منجربه دیابت بی‌مزه مرکزی شود که در این وضعیت هورمون وازوپرسین به‌میزان کافی تولید، ذخیره و رهاسازی نمی‌شود.

وی عنوان کرد: نوع دیگر دیابت بی‌مزه نفروژنیک است که در آن بدن وازوپرسین ترشح می‌کند، اما کلیه‌ها به‌درستی به هورمون پاسخ نمی‌دهند بنابراین مایعات بیش‌ازحد در ادرار دفع می‌شوند.

هادیان‌پور عنوان کرد: دیابت بی‌مزه بارداری یک بیماری نادر و موقتی است که در دوران بارداری رخ می‌دهد، این بیماری زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های جفت میزان زیادی از آنزیمی را ترشح می‌کند که باعث تجزیه وازوپرسین می‌شود.

این متخصص داخلی با اشاره به این‌که مهم‌ترین علائم دیابت بی‌مزه شامل افزایش حجم ادرار و احساس تشنگی مدام است، افزود: از دیگر علائم این بیماری می‌توان به تشنگی شدید، پُر ادراری یا دفع ادرار بیش‌از سه لیتر در روز، ادرار بی‌رنگ، شب‌ادراری، کاهش غلظت ادرار، تمایل به نوشیدنی‌های سرد، کم‌آبی، درد عضلانی و ضعف، بیدار شدن از خواب شبانه برای دفع ادرار و بدخُلقی اشاره کرد.

وی با اشاره به عوارض دیابت بی‌مزه، تصریح کرد: مهم‌ترین عارضه دیابت بی‌مزه، کم‌آبی و عدم تعادل الکترولیت‌های بدن است، افراد مبتلا به دیابت بی‌مزه برای جبران آب از دست رفته باید میزان زیادی مایعات و آب بنوشند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->