هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

بیماری ترانه علیدوستی، کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی، چیست؟

  • کد خبر: ۱۴۱۲۷۹
  • ۰۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۱
  • ۱
بیماری ترانه علیدوستی، کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی، چیست؟
بسیاری از افراد از قرارگرفتن در محیط‌های بسته و پر ازدحام، وحشت دارند و تحمل این گونه مکان‌ها برای آن‌ها غیر قابل ممکن است؛ اینگونه افراد ممکن است به بیماری کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی مبتلا باشند. روز گذشته اخباری از ابتلای ترانه علیدوستی به دو بیماری منتشر شد، که یکی از آن‌ها کلاستروفوبیا بود.

به گزارش شهرآرانیوز، فوبیا یا فوبی، در واقع ترس بی دلیل و نامناسب از موقعیت‌ها، مکان‌ها و یا اشیا خاص می‌باشد (مانند ژنوفوبیا ٬کرونوفوبیا و…). این ترس مستمر بوده و فرد دلیلی منطقی برای ترس خود ندارد. فوبیا نوعی اختلال می‌باشد که در زمان تماس با محرک ترس آور، بروز می‌دهد. این اختلال توجیهی ندارد و بی دلیل اتفاق می‌افتد و فرد نمی‌تواند آن را کنترل کند. فردی که به این اختلال دچار است همواره سعی دارد تا از مواجه شدن با محرک‌های ترس آور جلوگیری کند و این امر ممکن است باعث بروز اختلال در امور روزمره وی شود و شخص را از زندگی عادی خود دور کند.

کلاستروفوبیا یا تنگناهراسی چیست؟

کلاستروفوبیا یا تنگنا هراسی یکی از رایج‌ترین انواع فوبیا یا فوبی می‌باشد که به معنای ترس و هراس از محیط‌های تنگ و بسته می‌باشد که راه گریزی نداشته باشد. افرادی که دچار اختلال کلاستروفوبیا هستند، زمانی که در مکان‌های بسته یا پرازدحام قرار می‌گیرند به شدت وحشت زده می‌شوند و با ترسی غیر منطقی مواجه می‌شوند. این اختلال در افراد مختلف به شکل‌های گوناگون خود را نشان می‌دهد. برخی از افراد مبتلا به این اختلال زمان قرارگیری در تنگنا، دچار اضطراب‌های ضعیف و گذرا می‌شوند. این در حالیست که برخی دیگر دچار اضطراب شدید و حتی حمله‌ی پانیک می‌شوند.

کلاستروفوبیا در چه محیط‌هایی ظاهر می‌شود؟

با توجه به مطالب فوق الذکر اختلال کلاستروفوبیا یا تنگنا هراسی زمانی که فرد در محیطی تنگ و بسته که هیچ گونه راه فراری ندارد، صورت می‌گیرد. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، می‌توانند از قرارگیری در یک یا چند مکان احساس ترس و وحشت داشته باشند.

۱- آسانسور یا بالابر:

ترس از آسانسور یکی از شایع‌ترین محیط‌های بروز این اختلال می‌باشد و افراد زیادی به این اختلال دچار هستند.

۲- اتاقک MRI:

قرارگیری در اتاقک MRI برای بسیاری از افراد یک کابوس می‌باشد و افراد زیادی در انجام آن دچار مشکل می‌شوند.

۴- مترو واتوبوس:

بسیاری از افرادی که به این اختلال مبتلا هستند درصورت ازدحام زیاد در اتوبوس و مترو دچار اضطراب‌های شدید و خفیف می‌شوند.

۵- اتاق‌های کوچک بدون پنجره:

قرارگیری در اتاق‌های کوچک و بدون پنجره، اتاق‌های پرو مغازه‌ها، زندان‌ها، اتاق‌های هتل که پنجره‌های آن‌ها با نمی‌شوند و اتاق‌هایی که در آن‌ها قفل شده باشد برای افرادی که به این اختلال دچار هستند کاری طاقت فرسا می‌باشد.

۶- رانندگی در تونل‌ها یا ترافیک‌های سنگین:

رانندگی کردن در تونل‌های طویل، رانندگی در ترافیک‌های سنگین و خیابان‌های پر ازدحام برای افراد مبتلا به این اختلال کاری دشوار و در بعضی از موارد غیر ممکن می‌باشد.

۷-ترس از هواپیما:

ترس از فضای بسته هواپیما یکی دیگر از علائم کلاستروفوبیا می‌باشد.

۸- کارواش‌های اتوماتیک:

بسیاری از افراد برای شست و شوی ماشین‌های خود به کارواش‌های اتوماتیک مراجعه می‌کنند. اما قرارگیری در کارواش برای افرادی که دچار این اختلال هستند کاری نشدنی و دشوار می‌باشد.

۹- تجمعات شلوغ، مهمانی‌های پر ازدحام، کنسرت:

برای افرادی که به اختلال تنگناهراسی مبتلا هستند، قرارگیری در تجمعات پر ازدحام همچون مهمانی‌ها، کنسرت‌ها و… کاری سخت و دشوار می‌باشد.

علائم تنگناهراسی

افرادی که به اختلال کلاستروفوبیا مبتلا هستند در صورت قرارگیری در محیط‌های بسته و تنگ بدون راه گریز از خود واکنش‌هایی نشان می‌دهد. در اغلب افراد مبتلا علائم یکسان بروز می‌دهد.

-احساس ترس شدید و هراس از محدودیت و به اصطلاح گیر افتادن

-احساس ضعف 

-افزایش ضربان قلب (تپش قلب) 

-تعریق شدید

-احساس تنگی نفس و عدم تنفس مناسب (نفس نفس)

-احساس نگرانی و اضطراب شدید

-دل آشوبه و احساس ناخوشایند

-سر درد و سر گیجه 

-احساس خفگی و احساس کمبود اکسیژن لازم برای تنفس 

-احساس درد در قفسه سینه 

-لرزیدن بدن به خصوص لرزیدن دست‌ها

-احساس شدید گرما و داغ شدن قسمت‌های مختلف بدن (گر گرفتگی)

-احساس نیاز فوری به سرویس‌های بهداشتی 

-حالت تهوع

این علائم گذرا می‌باشد و در صورت خارج شدن فرد مبتلا به اختلال کلاستروفوبیا، این علائم از بین می‌رود، اما در صورت بروز پی در پی این گونه استرس‌ها تنش‌ها ممکن است به بدن شخص آسیب برسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۳
0
0
بر چسب
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->