آغاز اکران آثار منتخب هجدهمین جشنواره سینما حقیقت در سینما ویلاژتوریست مشهد + جدول اکران پوستر جشنواره چهل و سوم فیلم فجر اصلاح می‌شود آغاز فصل دوم برنامه برمودا + زمان پخش یک خبرنگار تئاتر درگذشت + علت اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود
سرخط خبرها

محل دفن حضرت زهرا(س) کجاست؟

  • کد خبر: ۱۴۱۸۷۸
  • ۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۳
محل دفن حضرت زهرا(س) کجاست؟
در مورد تاریخ ولادت حضرت فاطمه دو نقل قول و درباره محل دفن ایشان نیز ۳ احتمال وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، درباره این که مدت عمر حضرت فاطمه چقدر بوده است و آن حضرت در چه سالی متولد شده اند دو نقل قول وجود دارد. قول اول این است که حضرت ۵ سال بعد از بعثت متولد شده اند یعنی زمانی که پیامبر ۴۵ سال داشتند حضرت زهرا به دنیا آمده است. وشهادت ایشان بعد از مدت کوتاهی (بنا بر برخی نقل‌ها ۷۵ روز و بنا بر برخی نقل‌ها ۹۵ روز) از رحلت پیامبر اکرم  ص بوده است. پس طبق این قول حضرت در زمان شهادتشان ۱۸ سال داشته اند و با توجه به این که طبق نقل‌ها ازدواج ایشان در سال دوم یا سوم بعد از هجرت صورت گرفته است.   با احتساب ۸ سال حضور ایشان در مکه (ایشان در سال پنجم بعثت به دنیا آمده اند و پیامبر هم ۱۳ سال بعد از بعثت در مکه حضور داشتند) و دو یا سه سال حضور ایشان در مدینه، ایشان ۱۰ یا ۱۱ ساله بودند که ازدواج کردند.

زمان ولادت حضرت فاطمه زهرا

مرحوم کلینی در اصول کافی در کتاب الحجة، ج۲، ص۳۵۵ می‌فرماید:
«وُلِدَتْ فـَاطـِمـَةُ عَلَیْهَا وَ عَلَی بَعْلِهَا السَّلَامُ بَعْدَ مَبْعَثِ رَسُولِ اللَّهِ ص بِخَمْسِ سِنِینَ وَ تـُوُفِّیـَتْ ع وَ لَهـَا ثـَمـَانَ عـَشـْرَةَ سَنَةً وَ خَمْسَةٌ وَ سَبْعُونَ یَوْماً وَ بَقِیَتْ بَعْدَ أَبِیهَا ص خَمْسَةً وَ سَبْعِینَ یَوْماً؛ فـاطـمه علی‌ها و علی بعلهاالسلام پنج سال بعد از مبعث رسول خدا صلی للّه علیه و آله مـتـولد شـد و زمـانـی وفـات کـرد کـه ۱۸ سـال و ۷۵ روز داشت و بعد از پدرش ۷۵ روز زندگی کرد.»

و ابن شهر آشوب در مناقب، ج۳، ص۳۵۷ می‌گوید:  «فاطمه – سلام الله علیها- پنج سال بعد از نبوت و سه سال پس از معراج در بیستم جمادی الآخر در مکه بدنیا آمد و هشت سال با پدرش در مکه بود، سپس به مدینه هجرت کرد و دو سال پس از هجرت در روز اول یا ششم ذی حجه با علی (علیه السلام) ازدواج نمود، و روزی که پیغمبر (صلی الله علیه و آله) از دنیا رفت، هیجده سال و هفت ماه از عمر فاطمه (سلام الله علیها) گذشته بود.» مجلسی در بحار الانوار، ج۴۳، ص۶ و حیات القلوب، ج۲، ص۱۴۹ و فیض کاشانی در وافی، ج۱، ص۱۷۳ نوشته اند: «فاطمه (س) پنج سال بعد از بعثت تولد یافت مدرک آن روایتی است که ابو بصیر از امام صادق ـ علیه السلام ـ روایت کرده که فرموده: مادرم فاطمه در بیستم جمادی الثانی در هنگامی که پیغمبر چهل و پنج ساله بود به دنیا آمد، هشت سال با پدرش در مکه بود و ده سال در مدینه با پدرش زندگی کرد.»

تاریخ شهادت حضرت زهرا

در کتاب تاریخ قم هم در مورد تاریخ ولادت و شهادت آن حضرت آمده است:
«فاطمه زهرا علی‌ها السلام بمکّه در وجود آمده است پس از آنک جبرئیل‏ برسول علیه السلام آمد به پنج سال و مادر او خدیجه است دختر خویلد الاسدی و امیر المؤمنین علی علیه السلام بمدینه او را عقد نکاح بسته است و در حباله خود آورد و در آن وقت او را نه سال بود و، چون او را وفات رسید عمر او هیجده سال و هفتاد و پنج روز بوده، بعد از وفات رسول هفتاد و پنج روز در قید حیات بود و الله اعلم.»

تاریخ ازدواج حضرت فاطمه

طبق نقل منابع تاریخی ازدواج آن بانوی بزرگوار با مولای متقیان امام علی (ع) در سال دوم هجرت صورت گرفته است. برخی از مورخین هم تاریخ ازدواج را بعد از جنگ احد ذکر کرده اند، و از آنجایی که جنگ احد در سال سوم هجرت اتفاق افتاده است، پس سال ازدواج حضرت زهرا (سلام الله علیها) سال سوم هجرت می‌باشد. ابن عبد البر می‌گوید: «و أنکح رسول الله صلی الله علیه و سلم فاطمة علی بن أبی طالب بعد وقعة أحد»، اما قول دومی که شما بدان اشاره کردید بر اساس قول اهل سنت است. بنا بر قول برخی از مورخین اهل سنت حضرت زهرا (س)  ۵ سال قبل از بعثت به دنیا آمده است یعنی در زمان بعثت پیامبر ۵ ساله بوده است و ۱۳ با پیامبر ص در مکه زندگی کرده اند؛ و در سال دوم یا سوم هجری ازدواج کرده اند. یعنی طبق این قول حضرت در زمان ازدواج ۲۰ یا ۲۱ سال داشته اند و در زمان رحلت پیامبر ص حضرت حدودا ۲۸ سال سن داشتند.   در هر صورت بین سال ازدواج ایشان که دوم یا سوم هجری بوده و سال شهادت ایشان که سال دهم هجری بوده است حدود ۷-۸ سال فاصله است.  

به نقل از پایگاه امام علی دختر پیامبر صلّی اللّه علیه و آله هجده سال زندگی که هشت سال آن در دامن پر مهر پدرش در مکّه بود و سپس همزمان با هجرت پیامبر، از مکّه به مدینه هجرت نمود.

پیامبر صلّی اللّه علیه و آله یک سال پس از اقامت او در مدینه، وی را به عقد امیر المؤمنین درآورد، در حالی که سنّ او نه سال بود؛ و از فاطمه علی‌ها السّلام حسن علیه السّلام متولّد شد در حالی که سنّ او یازده سال بود و حسین علیه السّلام بعد از امام حسن با فاصلۀ ده ماه و هجده روز متولّد گردید و هنگام رحلت پیامبر صلّی اللّه علیه و آله فاطمه علی‌ها السّلام هجده سال، سه ماه کم بود؛ و او پس از پدر، ۷۵ روز بیشتر زنده نبود.

محل دفن حضرت زهرا(س)

بر اساس منابع معتبر تاریخی، فاطمه زهرا (س) بعد از پیامبر (ص) به حضرت فاطمه (س) ستم شده بود.آن حضرت به همسرش علی (ع) سفارش فرمود که هنگام شب او را غسل دهد و کفن کند و به خاک بسپارد تا کسانی که به او ستم کردند در مراسم ایشان شرکت نکنند و همچنین تصمیم گرفتند که قبرشان مخفی بماند و از همین رهگذر بود که علی بن ابی طالب علیه السلام فاطمه را در تاریکی شب به خاک سپرد و قبرش را مخفی نمود. و برای اینکه دشمنان نتوانند موضع حقیقی قبر را تشخیص دهند صورت چهل قبر تازه در مدینه احداث کرد تا کاملا در اشتباه واقع شوند. گر چه خود حضرت علی (ع) و فرزندان حضرت زهرا علیهاسلام،جایگاه دفن حضرت زهرا (س) را می دانستند ولی سفارش های فاطمه (س) در مورد اخفاء قبر به طوری جدی و مؤکد بود که هیچ یک از آنان حاضر نشدند آن را معرفی کنند حتی کاری نکردند که از آثار و قرائن موضع قبر شناخته شود. ائمه اطهار هم یقینا از موضع قبر مطلع بودند ولی اجازه نداشتند که این سر الهی را آشکار سازند.

البته بر اساس قرائن موجود، در مورد محل دفن آن حضرت سه احتمال و سه قول وجود دارد:

۱. در خانه خودش دفن شده است

۲. در محل روضه (بین منبر و خانه پیامبر) که پیامبر فرمود باغی است از باغ‌های بهشت

۳. در قبرستان بقیع

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->