اعلام جرم علیه یک روزنامه و یک فعال فضای مجازی در تهران نمایش فیلم‌های جشنواره «سینما حقیقت» در خراسان رضوی آغاز شد بیش از ۱۰ میلیون ایرانی در پاییز ۱۴۰۳ به سینما رفتند | زودپز همچنان در صدر! رونمایی از نخستین تیزر انیمیشن «ساعت جادویی» + فیلم خیز هنرمندان مشهدی‌ برای ساخت ۶ مجموعه تلویزیونی ۲۹ مجموعه سینمایی، میزبان چهل و سومین جشنواره فیلم فجر داستان‌های کهن را با ابزارهای نو تعریف کنیم کیانوش عیاری و منوچهر محمدی پروانه ساخت گرفتند سریال سرزمین مادری با کیفیت 4K-HDR روی آنتن تلویزیون+ زمان پخش اولیویا هاسی، ستاره فیلم‌های رومئو و ژولیت و کریسمس سیاه درگذشت آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۸ دی ۱۴۰۳) «خیام‌خوانی» پرواز همای و گروه بوشهری «لیان» در تبریز + فیلم آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۸ دی ۱۴۰۳) زمان پخش فصل سوم بازی مرکب مشخص شد + خلاصه داستان فیلم کوتاه کُر در راه جشنواره فیلم سولوتورن مجید صالحی با «تاکسیدرمی» در راه فجر چهل و سوم + عکس خون‌آشامی‌ها در رأس گیشه آمریکای شمالی
سرخط خبرها

فانوس عمار در دست «آقای تغییر» و «پدر طالقانی»

  • کد خبر: ۱۴۲۴۷
  • ۲۰ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۴
فانوس عمار در دست «آقای تغییر» و «پدر طالقانی»
یک مستندساز پس از دریافت فانوس از اختتامیه دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، خطاب به «مایکل مور» مستندساز آمریکایی گفت: مستندسازان آمریکایی به خاورمیانه بیایند و از جنایات آمریکایی‌ها در عراق و افغانستان مستند بسازند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ آیین اختتامیه دهمین جشنواره مردمی فیلم عمار از ساعت ۱۸ و ۳۰ دقیقه امروز در تالار اندیشه حوزه هنری آغاز شد.

ابتدا قرائت قرآن کریم توسط فرزند شهید مدافع حرم مرتضی ابراهیمی انجام شد.

سپس، کلیپ‌هایی با موضوع مقاومت، خلاصه‌ای از مراسم افتتاحیه این دوره از جشنواره و سیلی ایران به آمریکا پس از شهادت سپهبد قاسم سلیمانی دادند پخش شد.

هیئت داوران در بخش مستند رویای ایرانی؛ شامل سیدامیر سیاح، محسن شاکری نژاد، محمد فدایی، سیدمجتبی قافله باشی و سیدمهدی فردحسینی ضمن تقدیر از آثار «نبرد امواج» و «مسیر نو» به کارگردانی «وحید فرجی» لوح افتخار این بخش را به اثر «توان دفاعی (بعد از ۲۵۰۰ سال)» به کارگردانی «علی طادی» به علت «پرداختن به سوژه‌ای ویژه و داشتن پیوست تاریخی» و اثر «ناجی کرونر» به کارگردانی «مسعود کارگر» به علت «نمایش شیرین جلوه‌ای از همکاری گروهی دانش بنیان و مومنانه» اهدا کرد.

همچنین هیئت داوران؛ فانوس این بخش را به اثر «مخترع آهنی» و به کارگردانی «محمدجواد رئیسی» به علت «داشتن روایت پرجاذبه، طنز به جا، فرم خلاقانه و همچنین امید بخشی در عین بیان نقد‌های موجود» اهدا کرد.

هیئت داوران در بخش «مستند همت مومنانه»؛ شامل سیدامیر سیاح، محسن شاکری نژاد، محمد فدایی، سیدمجتبی قافله باشی و سیدمهدی فردحسینی ضمن تقدیر از اثر «خودکار» به کارگردانی «محمد ثقفی» و اثر «خاکریز پرویز» به کارگردانی «قدرت باقری» و اثر «دریاچه امید» به کارگردانی «فاطمه مرزبان» لوح افتخار این بخش را به اثر «بازار تزارها» به کارگردانی مشترک «محسن مقصودی و مهدی فریدی» به علت «جسارت در پژوهش میدانی ظرفیت‌های مغفول» و اثر «در کنار هم» به کارگردانی «سید مجتبی خیام الحسینی» به علت «نمایش دغدغه‌های مسئولانه یک کارآفرین و همکاری دو ملت ایران و افغانستان» اهدا کرد.

همچنین هیئت داوران؛ فانوس این بخش را به دو اثر «مجموعه مستند نور (قسمت وطن آرزوها)» به کارگردانی «مهدی فارسی» به علت «تصویرگری گوشه‌هایی از جهاد فردی، جمعی و خانوادگی» و اثر «یکی از ما (سایت هسته ای)» به کارگردانی «امیرعسگری» به علت «پرداخت ماهرانه به الگوی بومی از اشتغال زایی روستایی» اهدا کرد.

* شهیدی که سقای حاج قاسم بود

امیر عسگری کارگردان مستند یکی از ما بعد از دریافت جایزه خود گفت: آمدم تا این جایزه را به خانواده سردار شهید پورجعفری تقدیم کنم.

وی افزود: ایشان یک عمری در خدمت حاج قاسم بود و اگر حاج قاسم آب میخواست او تا در بطری را برای حاجی باز میکرد.

عسگری تصریح کرد: او مثل یک سرباز خدمتگزار در خدمت حاج قاسم و همراه با او بود. حاج قاسم به او گفته بود حسین تو باید تا قبر هم با من بیایی و در انتها دیدید که تا انتها باهم بودند.

هیئت داوران در بخش مستند حافظه ملی؛ متشکل از عباس سلیمی نمین، موسی حقانی، سید ناصر هاشم‌زاده، محمدحسن روزی‌طلب و یعقوب توکلی، ضمن تقدیر از اثر «آسوده بخواب کوروش» به کارگردانی «علی فراهانی» لوح افتخار این بخش را به اثر «آن شش نفر» به کارگردانی «محمدعلی یزدانپرست» به دلیل «ایده خوب، موضوع بکر و پژوهش قوی» و اثر «روایت رهبری» به کارگردانی «مهدی نقویان» به دلیل «پاسخگویی به شبهات مهم و استفاده از فیلم‌های دیده نشده و پژوهش خوب» اهدا کرد.

همچنین هیئت داوران؛ فانوس این بخش را به اثر «پدر طالقانی» به کارگردانی «محمدعلی محمددوست» به دلیل «روایت مستند مبارزات مرحوم آیت الله طالقانی و پرداخت به موضوعات روز و استفاده به جا از آرشیو و پژوهش خوب» و اثر «امتحان» به کارگردانی «سجاد ریاحی» به دلیل «پژوهش قوی، نوآوری و پرداخت به مسئله‌ای حساس و دشوار» اهدا کرد.

هیئت داوران در بخش مستند پایش و پالایش اجتماعی؛ متشکل از مهدی نصیری، حسن عباسی، حجت الاسلام محسن قنبریان، حجت الاسلام علی مهدیان و حجت الاسلام مجتبی نامخواه ضمن تقدیر از اثر «سایکس پیکو» به کارگردانی «علی گایینی» و اثر «این منطقه آلوده به مین است» به کارگردانی «محسن نقی زاده»، لوح افتخار این بخش را به اثر «امیدی ه» به کارگردانی «علی زهیری» به دلیل «پرداخت مناسب به بحث مطالبه عدالت و فساد ستیزی در شهر امیدیه» و اثر «قصه‌های همیشگی» به کارگردانی «بابک مجیدی» به دلیل «پرداخت همزمان به بحث محیط زیست و آسیب شناسی زیست محیطی تالاب استیل» و اثر «رویای آجری» به کارگردانی «داوود مرادیان» به دلیل «تببین تاریخ سیاست گذاری مسکن به ویژه در دهه اول انقلاب اسلامی با بهره گیری از مستندات آرشیوی و شاهدان و مجریان» اهدا کرد.

همچنین هیئت داوران؛ فانوس این بخش را به اثر «خصوصی سوزی» به کارگردانی «محسن اسلام زاده» به دلیل «تبیین مشکلات و موانع خصوصی سازی، با بررسی روند خصوصی سازی شرکت‌های ماشین سازی تبریز و…» و اثر «سقف آرزوها» به کارگردانی «علی سلطانی‌وش» به دلیل «بررسی روند سیاست گذاری مسکن، با بهره گیری از مستندات» اهدا کرد.

* پیام مستندساز ایرانی به مایکل مور

محسن اسلام زاده، کارگردان مستند «خصوصی سوزی» در حاشیه اهدای فانوس جشنواره، به پیام‌های مایکل مور، مستندساز آمریکایی، پس از ترور شهید قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: مایکل مور در پیام‌های خود از رهبر انقلاب خواسته بود که با آرامش برخورد کنند.

اسلام زاده ادامه داد:، اما به آقای مایکل مور می‌گویم که با آرامش به هیچ وجه نمی‌توانید جامعه آمریکا را از لابی‌های قدرت نجات دهید.

وی تصریح کرد: اگر مستندسازان آمریکایی قصد دارند کاری کنند، به خاورمیانه بیایند و از جنایات آمریکایی‌ها در عراق و افغانستان مستند بسازند.

عباس سلیمی نمین از داوران این جشنواره در این بخش از برنامه در سخنانی گفت: از دست اندر کاران این جشنواره تشکر میکنم که نسل جوان را با هنر برای طرح انتقادات جدی و اساسی آشنا می‌کنند. وقتی به هنر مجهر میشویم علی‌القاعده باید از شیوه‌های تخریبی به ویژه در درون جبهه انقلاب فاصله بگیریم.

وی افزود: برخی سیاستمداران متاسفانه راه‌های سهل‌الوصول را برای تخریب می‌آموزند، اما این موجب رشد جوان نمی‌شود. وقتی جوان راه سخت طرح اتتقادات را به صورت اصولی پیدا می‌کند خود و جامعه رشد پیدا می‌کنند لذا از کسانی که موجب رشد جوانان می‌شوند سپاسگزار بود.

سلیمی نمین ادامه داد: هنر سخت‌ترین و دشوارترین انتقاد‌ها را سهل و ساده می‌کند و پذیرش آن را سازنده می‌کند. ما اگر همفکران خود را به دلیل اینکه شیوه‌ها و تدابیر متفاوتی از ما دارند، اگر تخریب کنیم هنرمندانه نیست.

وی تصریح کرد: دعا کنیم برای جوانان تا با تجهیز بیشتر به هنر در رفع آفات نظام‌های سیاسی مخصوصا جمهوری اسلامی توفیق بیشتری پیدا کنند.

* طنین شعار مرگ بر آمریکا در اختتامیه عمار

در این بخش از برنامه سرودی با موضوع رشادت‌ها و فعالیت‌های سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی در جبهه‌های مقاومت خارج از کشور برای حاضرات در سالن برگزاری برنامه پخش شد که استقبال مردم را به همراه داشت، به صورتی که با شعار «مرگ بر آمریکا» بچه‌هایی که این سرود را اجرا کردند را همراهی کردند.

هیئت داوران در بخش «مستند مقاومت جهانی»؛ متشکل از سلیم غفوری، شهاب اسفندیاری، محسن برمهانی، محمدرضا محمدی نجات و حجت الاسلام احمد رهدار، ضمن تقدیر از اثر «نخل‌ها نمی‌میرند» به کارگردانی «سید مسعود موسوی والا» لوح افتخار این بخش را به اثر «مرثیه‌ای از انجیل» به کارگردانی «محمدهادی نعمتی» به علت «دستیابی به زبان متناسب با مخاطب بین المللی برای انتقال یک میراث معنوی شیعی» اهدا کرد.

همچنین هیئت داوران؛ فانوس این بخش را به اثر «آقای تغییر» به کارگردانی «مهدی انصاری» به علت «استفاده مناسب از آرشیو و پژوهش علمی برای تبیین ماهیت نظام استکبار» اهدا کرد.

هیئت داوران در بخش مستند مدافعان حرم؛ شامل سید سلیم غفوری، شهاب اسفندیاری، محسن برمهانی، محمدرضا محمدی نجات و حجت الاسلام احمد رهدار لوح افتخار این بخش را به اثر «مردان زندگی» به کارگردانی «یحیی رضایی» به دلیل «ترسیم خلاقانه مجاهدت پزشکان و پرستاران در خط مقدم نبرد» اهدا کرد.

همچنین هیئت داوران؛ فانوس این بخش را به اثر «شیرینی شام» به کارگردانی «علیرضا باغشنی» به دلیل «پرداخت و روایت هنرمندانه و نگاه متفاوت به شخصیت یک رزمنده مدافع حرم» اهدا کرد.

هیئت داوران در بخش مستند ملت قهرمان؛ حجت الاسلام محمدعلی حیدری، محمد نیکدل، پیام تیرانداز و محسن یزدی ضمن تقدیر از اثر «دیلگ» به کارگردانی مشترک «عباس رفیعی مرغملکی و سید صفی الله حسینی» و اثر «مادر جبهه‌ها» به کارگردانی «شهرام میراب اقدم» لوح افتخار این بخش را به اثر «بر اثر زلزله» به کارگردانی «عبدالکریم شهابی» به دلیل «تلاش هنرمندانه برای نشان دادن مدیریت جهادی در قالب تعاون» و اثر «دیوار‌های نخی» به کارگردانی «عباس عمرانی بیدی» به دلیل «نگاهی جدید به موضوع هم گرایی ملی» اهدا کرد.

همچنین هیئت داوران؛ فانوس این بخش را به اثر «خاطرات موتور سیکلت» به کارگردانی «امیرحسین نوروزی» به دلیل «سوژه جذاب و پرداخت مناسب» اهدا کرد.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->