علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ مرداد سال ۱۳۹۹ بود که طرح تفصیلی جنوبشرق مشهد در شورای اسلامی وقت شهرمان مطرح شد و بعد از تصویب در پارلمان شهری، اردیبهشت ۱۴۰۰ به تصویب کمیسیون ماده ۵ رسید و سرانجام دو ماه پیش برای اجرا به شهرداری مشهد ابلاغ شد.
بر این اساس، معاون شهرسازیومعماری شهرداری مشهد اعلام کرد که با بارگذاری این طرح در سامانههای شهرداری از ابتدای زمستان، پاسخگویی در مناطق ۷ و ۸ شهرداری بر مبنای طرح تفصیلی جدید خواهد بود. باتوجهبه این خبر، از این پس پهنه جنوبشرق و درمجموع بخش جنوبی شهر مشهد مطابق با طرحهای قانونی بهروزشده، اداره میشود.
معاون شهرسازیومعماری شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا، درباره آخرین وضعیت طرحهای تفصیلی گفت: شهر مشهد به استثنای طرح حریم رضوی، دارای هفت طرح تفصیلی شامل طرحهای تفصیلی جنوبغرب، جنوبشرق، مرکزی، میانه شرقی، میانه غربی، شمالغرب و شمالشرق است که باتوجهبه ضرورت مدیریت شهر، تأکید شهردار و همچنین برپایه سیاستهای ابلاغی شورای اسلامی شهر، فرایند تصویب طرحهای تفصیلی باقیمانده با جدیت پیگیری شد و در آبان امسال، تمام این طرحها مصوبه کمیسیون ماده ۵ را دریافت کردند و اکنون درحال پشتسر گذاشتن فرایند ابلاغ قانونیاند. انتظار میرود با ابلاغ این طرحها به شهرداری، تا پایان امسال، برای پیادهسازی ضوابط و اجرا درمناطق مختلف شهری آماده شوند.
بهگفته حسین عبدا... زاده، حدود یک سال از اجرای طرح تفصیلی حوزه جنوبغرب در دو منطقه ۹ و ۱۱ میگذرد و اکنون دومین طرحی که مراحل قانونی آن تا اجرا طی شده است، طرح تفصیلی جنوبشرق شامل دو منطقه ۷ و ۸ مشهد است که طبق وعده پیشین، از ابتدای دی۱۴۰۱ پاسخگویی به شهروندان در این مناطق برمبنای این طرح انجام میگیرد.
معاون شهرسازیومعماری شهرداری مشهد افزود: از نمونه ارزشهای مهم و بنیادین در رویکرد این طرح، توجه ویژه به انسجام در ساختار استخوانبندی شهری، افزایش کیفیت زیستپذیری شهری از طریق ارتقای شبکه سبز و پیاده، جابهجایی کاربریهای ناسازگار و مستلزم پالایش، توجه به کیفیتهای اکولوژیک، ساماندهی مراکز خدمات متناسب با جمعیت، ساماندهی محلات هدف بازآفرینی و... است.
عبدا... زاده ادامه داد: همچنین توجه به حفظ و تقویت هویت زیارتی و گردشگری این حوزه، احیای مراکز تاریخی، توجه به ارزشها و کیفیتهای زیباشناختی همانند تقویت مناطق دوازدهگانه از قوتهای این طرحهاست. وی گفت: بهرهگیری از کاربریهای مختلف با تراکم متفاوت و ایجاد شبکه حملونقل همگانی، رویکرد جدیدی است که علاوهبر تقویت ساختار شهری، میتواند منجر به تحقق و تأمین خدمات شود. همچنین مشارکت، هماهنگی و تعامل با تمام دستگاههای مدیریتشهری و گروههای مختلف ذینفع در راستای حفظ حقوق مکتسبه و نیز تطبیق طرح با زمینه و افزایش تحققپذیری عملیاتی، وجه تمایز این طرح است.
معاون شهرسازیومعماری شهرداری مشهد با بیان اینکه در این طرح، پروژههای پیشران از لحاظ سرعت در رفع مسائل راهبردی، میزان تأثیر طرح موضعی در تحقق چشمانداز و تجزیهوتحلیل اقتصادی پروژهها نیز شناسایی و اولویتبندی شده است، اظهار کرد: امیدواریم با ابلاغ و اجرای طرحهای باقیمانده از طریق قانونمداری در پاسخگویی، افزایش رضایتمندی شهروندان و ارتقای کیفیت زیستپذیری شهری و اعتلای هویت منحصربهفرد مشهد، مصداق عینی برکت و کرامت را در جهانشهر امام مهربانیها محقق کنیم.