جزییات تکمیلی درباره خسارت زمین‌لرزه ۴.۴ ریشتری در آرادان سمنان (۱۴ مهر ۱۴۰۳) زلزله در آرادان سمنان، تهران را هم لرزاند + جزییات(۱۴ مهر ۱۴۰۳) مصرف زیادی آب میوه باعث سکته می‌شود خودکشی مرد تهرانی زیر چرخ‌های مترو(شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار راهداری: خیزش گرد و خاک و کاهش دید افقی در محور مشهد_کلات و درگز (۱۴مهر ۱۴۰۳) استقرار آمبولانس تمام‌وقت در معدن طزره دامغان طرح پابند‌های الکترونیکی ۲۵ درصد سرقت را کاهش داد| توفیق سارقین از غفلت‌های ماست واژگونی تریلی سوخت در کمربند جنوبی مشهد (شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار نارنجی هواشناسی برای شرق کشور| بارش‌ها در خراسان جنوبی تشدید می‌شود جزییات آتش سوزی مغازه چایخانه در بلوارمعلم مشهد کشف ۴۱ فقره سرقت آیفون تصویری منازل مسکونی در مشهد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) برای حفظ سلامت روان فرزندمان در موقعیت‌های تنش چه‌کار کنیم؟ ایران تا پایان قرن ۲۱، افزایش دمای ۱.۵ درجه‌ای دارد بهترین زمان رزرو بلیط هواپیما برای سفر‌های زمستانی ۹ مجموعه متخلف و مداخله‌گر سلامت در حوزه دندان‌پزشکی در مشهد پلمب شد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آمار نگران‌کننده ترک خدمت و استعفای پرستاران ممنوعیت عقد قرارداد ملکی با اتباع افغانستانی در شهرستان‌های مرزی زلزله‌ای با قدرت چهار ریشتر دوباره بهاباد را لرزاند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) اعتیاد به روان‌گردان‌های ارزان‌قیمت در پی افزایش دوبرابری قیمت تریاک ویروس ماربورگ چیست؟ سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تأیید کرد سه عضو گروه تروریستی داعش در نوشهر مازندران دستگیر شدند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) استخدام ۱۲ هزار پرستار جدید تا یک ماه آینده (۱۴ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تلاش تولیدکنندگان مواد مخدر صنعتی در افغانستان برای تولید در ایران

  • کد خبر: ۱۴۳۲۱۰
  • ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۶
تلاش تولیدکنندگان مواد مخدر صنعتی در افغانستان برای تولید در ایران
معاون دادستان مرکز خراسان رضوی با بیان اینکه از زمانی که طالبان روی کار آمد، ادعاهایی در خصوص ممنوعیت کشت و صدور مواد سنتی مطرح کرد که موجب شد قیمت تریاک و فراورده‌های آن افزایش یاید و تجارت‌کنندگان به مواد صنعتی روی بیاورند، گفت: هزاران آزمایشگاه تولید مواد صنعتی در افغانستان در حال کار هستند که تلاش می‌کنند آن‌ها را به ایران منتقل و در ایران تولید کنند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ معاون دادستان مرکز خراسان رضوی با بیان اینکه از زمانی که طالبان روی کار آمد، ادعاهایی در خصوص ممنوعیت کشت و صدور مواد سنتی مطرح کرد که موجب شد قیمت تریاک و فراورده‌های آن افزایش یاید و تجارت‌کنندگان به مواد صنعتی روی بیاورند، گفت: هزاران آزمایشگاه تولید مواد صنعتی در افغانستان در حال کار هستند که تلاش می‌کنند آن‌ها را به ایران منتقل و در ایران تولید کنند.

قاضی یساقی امروز، ۱۲ دی ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مرکز نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان متجاهر حسن‌آباد برگزار شد، اظهار کرد: سوداگری مواد مخدر یک معضل پیچیده جهانی بوده و سال‌هاست به دلیل درآمد و سود بالای دست‌اندرکاران لاینحل مانده است. حل این معضل به این سادگی‌ها ممکن نیست و شاید در دنیا قابل رفع نباشد. اعتیاد در کشور ما و به خصوص خراسان رضوی به دلیل همجواری با تولیدکنندگان اصلی مواد مخدر، زائرپذیر بودن و متفرق بودن جمعیت یکی از استان‌هایی است که بیشترین درگیری با اعتیاد و مواد مخدر را دارد. وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی نیز به این معضل دامن می‌زند و آن را افزایش می‌دهد.

وی افزود: اعتیاد به دنبال خود مسائل و مشکلات مختلفی را برای فرد، خانواده و جامعه پدید می‌آورد. برای حل این معضل یک یا ۲ دستگاه نمی‌توانند به تنهایی موفق باشند و نیاز به بسیج همگانی سازمان‌ها و نهادهای مرتبط دارد. در قوانین دستگاه‌های مختلفی درگیر مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد هستند که محوریت اصلی با بهزیستی، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و دستگاه قضایی است اما بسیاری از دستگاه‌ها، نهادها و ارگان‌های اجتماعی و فرهنگی نیز در این زمینه کمک می‌کنند.

یساقی با بیان اینکه اعتیاد ۲ جنبه دارد، عنوان کرد: اعتیاد در قانون بیماری تلقی می‌شود زیرا تظاهر بیرونی ندارد اما زمانی که اعتیاد تظاهرات بیرونی داشته باشد و منجر به کارتن‌خوابی، سرقت، خیابان‌گردی و موارد دیگر می‌شود، جرم است. راهکار قانون این است که این افراد را به مراکز ترک اعتیاد اجباری معرفی کند. در سه تا ۶ ماهی که معتادان در مراکز می‌مانند، علاوه بر درمان فیزیکی نسبت به درمان روحی، مشاوره و مراقبت‌های بعد از خروج نیز اقدام می‌شود.

معاون دادستان مرکز خراسان رضوی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین موارد در قانون، مراقبت‌های بعد از خروج بوده که متاسفانه هنوز به مرحله و اقدام شایسته نرسیده است. در زمینه مراقبت بعد از خروج کاستی‌هایی وجود دارد. اگر تمام دستگاه‌ها بسیج شوند و پیگیری کنند، شاید این معضل قابل رفع باشد. هنوز حساسیتی که باید در تمام دستگاه‌ها ایحاد شود، به وجود نیامده است. شاید کسی که از کمپ مرخص می‌شود، مکان استقرار شغل نداشته و از خانواده طرد شده باشد؛ بنابراین باید تحت مراقبت قرار گیرد وگرنه هر زحمتی که در کمپ کشیده شده، بی‌نتیجه خواهد بود.

وی ادامه داد: در سال جاری اقدامات خوبی در زمینه اعتیاد انجام شده و جلسات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر تقریبا هر هفته برگزار و مصوبات آن به صورت هفتگی پیگیری می‌شود. با همکاری دستگاه‌های مختلف قرارگاه توانمندسازی و مراقبت بعد از خروج معتادان را تشکیل دادیم که امیدواریم از این طریق بتوانیم قدم‌هایی برای مراقبت‌های بعد از خروج برداریم. قرارگاه توانمندسازی و مراقبت‌های بعد از خروج نیز از ۶ ماه قبل آغاز شده و هر ۲ هفته یک بار برگزار می‌شود اما زودبازده نیست.

یساقی با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی وضعیت کشور افغانستان است، عنوان کرد: از زمانی که طالبان روی کار آمد، ادعاهایی در خصوص ممنوعیت کشت و صدور مواد سنتی مطرح کرد که موجب شد قیمت تریاک و فراورده‌های آن افزایش یابد و تجارت‌کنندگان به مواد صنعتی روی بیاورند. هزاران آزمایشگاه تولید مواد صنعتی در افغانستان در حال کار هستند که تلاش می‌کنند آن‌ها را به ایران منتقل و در ایران تولید کنند. آمار اتباع خارجی مقیم مراکز ترک اعتیاد ما کمتر از یک یا ۲ درصد است.

معاون دادستان مرکز خراسان رضوی در خصوص تخلفاتی که در زمینه تولید و مصرف متادون انجام می‌شود، تصریح کرد: در این زمینه سوداگری دیگری ایجاد شده است. دستگاه قضایی به صورت جدی به این موضوع ورود پیدا کرده و بر کلینیک‌ها و مراکز ترک اعتیاد نظارت شده تا در مراکزی که نشت این مواد را دارند، جلوگیری کنیم. پرونده‌های قضایی زیادی در این زمینه تشکیل شده و اکنون نیز دستگاه قضایی در هر مرکزی تخلف ببیند آن را پلمب کرده و فرد متخلف را به دستگاه قضایی معرفی می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->