اوکراین تاسیسات انرژی روسیه را هدف حملات گسترده قرار داد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادعا‌های مقامات آمریکایی علیه ایران تکرار شد ترامپ: پکن ضربه سختی خورد! دولت چین به تعرفه‌های آمریکا واکنش نشان داد همه چیز درباره تعرفه‌های دونالد ترامپ رمان روسی شغال‌ها حریف شیر نمی‌شوند، درباره زندگی حماسی شهید سلیمانی فیلمی که دروغ ارتش صهیونیستی درباره کشتار نیروهای امدادی رفح را برملا کرد فرافکنی غرب درباره نیروهای نیابتی ایران | کارشناس سیاسی: اسرائیل، سگ هار آمریکا در منطقه است پزشکیان در دیدار عیدانه با مدیران و کارگزاران کشوری و لشکری: عزم دولت حل مشکلات معیشتی مردم است غزه، زیر آوار جنایت | ۵۰ هزار شهید در سایه سکوت شرم‌آور جهانیان انفجار اعتراضات در سالگرد تأسیس مایکروسافت | هوش مصنوعی، در خدمت جنگ یا صلح؟ آفریقای جنوبی علیه تعرفه ۳۱ درصدی آمریکا تلافی نمی‌کند | اولویت گفت‌وگو به جای جنگ تجاری در آستانه لغو قانون AGOA اولین سفر استانی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۴ مشخص شد شهادت نیرو‌های ایرانی در یمن تکذیب شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادامه نگرانی پاکستان از دسترسی تروریست‌ها به سلاح‌های رها شده آمریکا در افغانستان فاجعه ۱۹ هزار کودک شهید در غزه | حماس: سازمان ملل رژیم صهیونیستی را در لیست سیاه قاتلان کودکان قرار دهد ونزوئلا اولین کشور جهان در شکست تعرفه ۱۵ درصدی ترامپ | ادعای جسورانه مادورو در جنگ تجاری با آمریکا شوک تعرفه‌های ترامپ به اقتصاد آمریکا | ۵۴ درصد شهروندان نگران افزایش قیمت‌ها و تورم واکنش سخنگوی دولت به برکناری شهرام دبیری از سوی رئیس جمهور هشدار رئیس‌جمهور لبنان به آمریکا: رژیم صهیونیستی باید نقض آتش‌بس را متوقف کند | زمزمه پاسخ نظامی حزب‌الله سفر محرمانه مشاور امنیت ملی تایوان به آمریکا در سایه تهدیدات نظامی چین شوک در میدان سوریه؛ حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های ترکیه و زمزمه جنگ با آنکارا | تحلیل تنش تل‌آویو-ترکیه واکنش ترامپ به سقوط وال‌استریت: فرار به زمین گلف در بحبوحه جنگ تجاری! افشاگری رئیس برکنارشده شاباک درباره اختلاف با نتانیاهو: درخواست حکم امنیتی برای تعویق دادگاه برنامه هسته‌ای ایران و جنگ غزه؛ محور سفر نتانیاهو به آمریکا انهدام خودروی بمب‌گذاری‌شده داعش در غرب الانبار عراق اظهارات تلافی‌جویانه نخست‌وزیر کانادا: آماده‌ایم جای آمریکا را در رهبری اقتصاد جهان بگیریم رسانه روسی نوشت: آمریکا و ایران، مسائل را بدون رژیم صهیونیستی حل می‌کنند
سرخط خبرها

مرو تا می‌توانی جز پی کاری که نتوانی

  • کد خبر: ۱۴۴۰۹۰
  • ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۶
مرو تا می‌توانی جز پی کاری که نتوانی
گاه برخی هدف را اشتباه انتخاب می‌کنند، در واقع هدفی را نشان می‌کنند که رسیدن به آن نه تنها منافعشان را تأمین نمی‌کند که کاملا در تعارض با نیاز‌های آن هاست.

تعیین هدف و چشم انداز، هم برای ما در زندگی شخصی و اجتماعی مان و هم برای مدیران و سیاست گذاران جامعه، مسئله‌ای حیاتی و حساس است. اینکه ما چه وضعیت و چه نقطه‌ای را به عنوان آرمان و مطلوب خود برمی گزینیم، به عوامل بسیاری وابسته است.

گاه برخی هدف را اشتباه انتخاب می‌کنند، در واقع هدفی را نشان می‌کنند که رسیدن به آن نه تنها منافعشان را تأمین نمی‌کند که کاملا در تعارض با نیاز‌های آن هاست. این افراد معمولا، چون نگاه عمیق و هستی شناسانه‌ای به خود ندارند، بر اثر همین فقدان خودشناسی، هدف را هم اشتباه نشانه گیری می‌کنند. اگر با این افراد مواجه شدید، همین که همراهشان نشوید و توقف کنید، قدمی پیش‌تر افتاده اید! به قول کلیم کاشانی: «این همسفران، پشت به مقصود روانند/ شاید که بمانم قدمی پیش‌تر افتم»
گروهی دیگر از ما در انتخاب هدف یک اشتباه راهبردی و مهم داریم؛ آن هم این است که هدفی بسیار در دسترس و نزدیک را انتخاب می‌کنیم.

یکی از دوستان، خاطره‌ای را تعریف می‌کرد که ذکرش در این مجال، شیرین و متناسب است: می‌فرمود ما وقتی جوان بودیم، خدمت یکی از استادان دانشگاه که محبوب ما بود، رفتیم و گفتیم: ما دوست داریم در آینده استادی، چون شما شویم، آن استاد تلخندی زد و گفت: «من می‌خواستم کسی، چون امیرالمؤمنین علی علیه السلام شوم و این شدم که می‌بینید. شما اگر بخواهید به مرتبه من برسید، عملا هیچ نخواهید شد!»
باید در مرحله انتخاب هدف بلندنظر بود و قله‌ای را انتخاب کرد که ما را به تلاش و صرف تمام توان خود وادارد تا شاید به نزدیک‌های آن قله رسیدیم.

بیدل دهلوی در همین معنا بیت بسیار عمیق و جالبی دارد که در پایان با هم می‌خوانیمش:

مبادا همت از تحصیل حاصل، منفعل گردد
مرو تا می‌توانی جز پی کاری که نتوانی

در این بیت زیبای بیدل، به این نکته اشاره شده که انتخاب هدف در دسترس و سهل الوصول موجب می‌شود که ما پس از رسیدن به آن، منفعل و متوقف شویم و در مصرع دوم شاعر توصیه می‌کند که تا می‌توانیم در پی کار‌های دشوارتر و به ظاهر ناشدنی برویم؛ چراکه این دوراندیشی و بلندنظری موجب می‌شود ما متوقف نشویم و همیشه در حال حرکت باشیم به سمت قله.

کاش مدیران ما هم به جای نشان گرفتن اهداف سهل الوصول و دست یافتنی که گاه در رسیدن به همین اهداف هم درمی مانند، قله‌های بلندتری را نشان کرده و بلندنظرانه‌تر خط مشی گذاری کنند. ما نباید در مرحله اندیشیدن به فردا‌ها محصور در محافظه کاری‌های دست و پاگیر و هراس از نرسیدن‌ها بمانیم. ما لایق رسیدن به قله هاییم و در طول تاریخ ثابت کرده ایم می‌توانیم به مقاصدی برسیم که محاسبه‌های معمول محتاطانه، توان تصور آن را هم نداشته اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->