آخرین قیمت ارز توافقی نیما امروز (۹ دی ۱۴۰۳) چند؟ | دلار توافقی کاهشی شد پیش‌نویس دستورالعمل حدود تراکنش‌های بانکی اشخاص تصویب شد چشم‌انداز آینده بازار سرمایه | زمستان بورس گرم می‌شود؟ دلایل اصلی رشد شارپی قیمت طلا و دلار در بازار چه بود؟ قیمت جدید گوشی موبایل آیفون ۱۵ و ۱۶ در بازار امروز (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) قیمت بنزین سوپر وارداتی به قیمت روز واردات آن بستگی دارد زمان قرعه‌کشی ایران‌خودرو ویژه دی ۱۴۰۳ مشخص شد | برداشت وجوه بلوکه شده از امروز یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ۳۲۴ نقض آتش‌بس با لبنان توسط رژیم صهیونیستی پیش بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳)| بازار وارد فاز خنثی می‌شود؟ کاهش مصرف گاز در صنایع، توقف تولید را در پی دارد تأمین گوشت مرغ ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴ در مشهد و خراسان رضوی کلید خورد (۸ دی ۱۴۰۳) درباره مرحوم مهندس باقر مستوفی، پدر صنعت پتروشیمی ایران | مرد چالش‌های بزرگ ساعات کاری بانک‌ها تا پایان بهمن‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد نقش صادرکنندگان در جهش نرخ ارز چیست؟ بررسی قیمت امروز موبایل (۸ دی ۱۴۰۳) | شیائومی نوت ۱۳ چند؟ افزایش ۲ تا ۴۰ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های خارجی (۸ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۸ دی ۱۴۰۳) | سورن پلاس ۸۴۱ میلیون تومان شد برنامه قطعی برق در مشهد تغییر کرد (۸ دی ۱۴۰۳) طلا در مشهد از مرز ۵.۲ میلیون تومان هم عبور کرد (۸ دی ۱۴۰۳) موتور سهام کوچک بازار سرمایه روشن شد | افت ۲۱ هزار واحدی شاخص بورس (۸ دی ۱۴۰۳) وزیر نفت خبر داد: افزایش ظرفیت تولید نفت تا حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز برای خرید عرضه اولیه «آواک» فقط ۲ ساعت فرصت دارید (۸ دی ۱۴۰۳) هر باک بنزین سوپر، ۱.۶ میلیون تومان! فاصله کوتاه نرخ طلا در مشهد با ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی شدن (۸ دی ۱۴۰۳) قیمت بنزین سوپر وارداتی اعلام شد (۸ دی ۱۴۰۳) | عرضه بنزین سوپر وارداتی تا آخر سال صعود سه‌پله‌ای تولید فولاد ایران در دنیا بیش از نیمی از کل سپرده‌های بانکی کشور، در استان تهران قرار دارد!
سرخط خبرها

هزینه درمان هر ایرانی، سالانه ۶۷۴ هزارتومان

  • کد خبر: ۱۴۵۵۷
  • ۲۳ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۸
هزینه درمان هر ایرانی، سالانه ۶۷۴ هزارتومان
 آن طور که معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرده، در سال ۹۷ هر ایرانی برای دریافت خدمات درمانی ۶۷۴ هزار تومان از جیب پرداخت کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ایرج حریرچی همچنین درباره تفکیک هزینه‌های درمانی در خانوار‌های ایرانی گفته است: بر اساس بررسی‌های انجام شده ۵٫۴۵ درصد از هزینه‌های مصرفی هر خانوار ایرانی مربوط به هزینه‌های بهداشتی درمانی در سال ۹۷ بوده است.

 

هزینه‌های دارویی در رتبه اول

 

طبق گفته وی هزینه‌های دارویی با ۲۸٫۵ درصد و هزینه‌های دندان پزشکی با ۲۲٫۷ درصد رتبه اول و دوم را در هزینه‌های درمانی خانوار به خود اختصاص داده‌اند. همچنین هزینه‌های بستری و تشخیصی شامل آزمایشگاه، رادیولوژی و… در رتبه‌های بعدی هزینه‌های درمانی خانوار‌های ایرانی در سال گذشته قرار دارند.

 

لاکچری‌ها و کم‌برخوردار‌ها

 

معاون کل وزارت بهداشت همچنین گفت: پنجک پنجم (۲۰ درصد برخوردار جامعه) با سرانه یک میلیون و ۹۶۶ هزار تومان، ۱۶٫۷ برابر پنجک اول (۲۰ درصد فقیر) با سرانه ۱۱۷ هزار تومان، از جیب برای دریافت خدمات درمانی در سال ۹۷ پرداخت کرده‌اند.

وی درباره علت اختلاف زیاد پرداختی از جیب در اقشار با درآمد بالا به نسبت اقشار فقیر و کم‌درآمد گفت: با توجه به بهره‌مندی تقریبا یکسان افراد جامعه از اکثر خدمات درمانی، علت این اختلاف زیاد در پرداختی از جیب، استفاده اقشار برخوردار از خدمات بخش خصوصی با تعرفه بالاتر است.

 

هزینه‌های درمان در دیگر کشور‌ها

 

حریرچی چندی قبل درباره میزان مطلوب سهم پرداختی مردم و شرایط کنونی چنین گفته بود: اصل سهم پرداختی مردم برای هزینه‌های درمان باید به این صورت باشد که دولت و بیمه‌ها باید بین ۷۸ تا ۸۰ درصد پرداختی داشته باشند، ۱۵ تا ۱۷ درصد مردم و بقیه را بیمه‌های تکمیلی بپردازند، اما در شرایط کنونی، سهم پرداختی مردم همچنان، ۳۲٫۵ درصد است.

بررسی‌های ما حاکی است، در تمام کشور‌ها میزان سهم درمان در بودجه‌های کلان، مقدار پرداختی شهروندانشان برای درمان را تعیین می‌کند. برای نمونه کشوری همچون سوئد هرسال ۹ درصد تولید ناخالص داخلی خود را در بهداشت و درمان سرمایه‌گذاری می‌کند که این موضوع باعث شده دولت این کشور ۹۸ درصد هزینه‌های درمانی را از جمله هزینه‌های آزمایشگاه، ویزیت متخصصان، روان پزشکی، مراقبت سالمندان ناتوان و بارداری بپردازد. ضمن اینکه هزینه‌های درمان پزشکی و دندان‌پزشکی برای تمامی افراد زیر ۲۰ سال کاملا رایگان است.

در کشوری همچون بلژیک که در حوزه اروپای دوم قرار دارد، بیمه به عنوان مهم‌ترین پشتوانه شهروندان در تقبل هزینه‌های درمان به شمار می‌آید. سیستم پزشکی در این کشور از طریق طرح بیمه اجباری دولت تامین می‌شود؛ حق بیمه‌ای که به طور خودکار از حقوق یک شخص کسر می‌شود.

این بیمه دولتی به طور معمول تا ۷۵ درصد هزینه‌های مربوط به درمان را بازپرداخت می‌کند که این یکی از دلایلی است که بلژیک دارای صنعت بیمه‌ای پررونق است به شکلی که افراد در مقایسه با بیمه اجباری، سیاست‌هایی با سطح بالاتری از پوشش دریافت می‌کنند.

بیمارستان‌های بلژیک بسیار گران هستند و اگر فردی بیمه درمانی نداشته باشد به احتمال زیاد قادر به پرداخت هزینه درمان در یکی از این مراکز پزشکی نخواهد بود. بر اساس داده‌ها، ۹۹ درصد ساکنان بلژیک می‌توانند از طریق سیستم مراقبت‌های بهداشت عمومی به خدمات درمانی دسترسی پیدا کنند.

 

طرح تحول سلامت و ادعای وزارت

 

با وجود اینکه روی کاغذ نمی‌توان شرایط کشور‌های پیشرفته به ویژه در بخش‌های زیرساختی را با دیگر کشور‌ها چندان مقایسه کرد، اما در کشور ما نیز طی سال‌های اخیر وزارت بهداشت تلاش کرده در قالب طرح تحول سلامت، هزینه‌های پرداختی برای درمان را از جیب مردم کاهش دهد. در این زمینه معاون وزیر بهداشت مدعی شده است: برخلاف دوره‌های گذشته مثلا سال ۹۱ که تحریم‌ها شروع شد و بیمه‌ها تاخیر در پرداخت زیادی داشتند، بیمارستان‌های دولتی برای جبران کسری‌ها، از مردم پول می‌گرفتند، اما الان با وجود همه فشار‌ها همان ۵ تا ۱۰ درصد را از بیمار دریافت می‌کنیم و نمی‌گذاریم دریافتی در بیمارستان‌های دولتی از بیماران انجام گیرد.

 

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->