پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی حمایت از غزه در قلب انگلستان (۷ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سفیر سابق ایران در کابل: باید در «دیپلماسی آب» با طالبان بازنگری جدی کرد

  • کد خبر: ۱۴۵۶۵۹
  • ۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۰
سفیر سابق ایران در کابل: باید در «دیپلماسی آب» با طالبان بازنگری جدی کرد
سفیر پیشین ایران در افغانستان گفت: طالبان دنبال این است تا آب‌هایی که به سمت مرزهای بیرونی به خصوص ایران و پاکستان می‌رود را مهار کند.

به گزارشهرآرانیوز؛ ابوالفضل ظهروند با اشاره به برخی تحرکات و رفت و آمدهای دیپلماتیک طالبان با ترکیه بر سر مسایل و منابع آبی در این کشور با تاکید بر اینکه کشورهای پیرامونی ایران به دلایل مختلف مترصد این هستند که کنترل حداکثری روی آب داشته باشند گفت: البته مولفه های دیگری جز کنترل آب به لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی وجود دارد.

وی ادامه داد: روابط ما با افغانستان در بحث آب، متاثر از کم توجهی و کم لطفی افغان‌ها به حق آبه ایران بوه است و باید بگویم که دیپلماسی آب در ایران هم فعال نبوده یا با مماشات همراه بوده است. توجه به این مساله کلیدی و راهبری طوری طراحی نشده که ایران به حق آبه خود دست یابد و از سویی شاهد امنیت پایدار آبی باشیم. به نظر طالبان با توجیه های مختلفی که دارد، دنبال این است که آب هایی که به سمت مرزهای بیرونی به سمت ایران و پاکستان می‌رود را مهار کند، البته در رابطه با پاکستان با تحفظ خاصی این کار را می کند چون واکنش پاکستان سخت خواهد بود.  در رابطه با سد کمال خان شاهد بودیم که هر وقت ایران اعتراض کرد به یک دلیل و بهانه کار را توجیه کردند و الان در رابطه با ترکیه هم روند به همین شکل است.

ظهروند تصریح کرد: هند و ترکیه در کمک به دولت افغانستان در گذشته و الان هم در سد سازی نقش داشته و دارند. دلایلشان هم صرفا اقتصادی نیست بلکه از این منظر اهداف سیاسی، امنیتی و تحقیقاتی در حوزه معدن را دنبال کردند و می خواهند از این اهرم برای رسیدن به منافع خود استفاده کنند.

وی تاکید کرد: نوع نگاه به تحولات منطقه نیاز به یک بازنگری جدی دارد، اگر به همین صورت زمان را از دست بدهیم به ویژه در بحث آب با دشواری جدی تری در آینده نزدیک مواجه می شویم. معتقدم باید مساله دسترسی به آب پایدار و امن بیرون از کنترل کشورهای پیرامون را در دستور کار داشته باشیم یا اینکه صنایع کشور را به سمت مرزهای آبی مان هدایت کنیم و از امکانات ممکن استفاه کنیم و اجازه ندهیم کشورهای پیرامون از آب به عنوان اهرم موثر علیه ایران استفاه کنند.

سفیر پیشین ایران در افغانستان با تاکید بر جدی گرفته شدن دیپلماسی آب در کشور تصریح کرد: ما باید بتوانیم با طالبان یا ترکیه و کشورهای دیگر پیرامونی در یک همکاری مشترک مساله آب را حل کنیم. همه می دانیم وقتی اکوسیستم تغییر می کند در هر دو طرف مرز تغییر ایجاد می شود به ویژه اینکه باد از غرب به شرق می وزد و این برای افغانستان چندان قابل قبول نیست از این رو معتقدم در این رابطه نباید به سمت تنش برویم بلکه با همکاری باید به راه حل برسیم.

وی خاطرنشان کرد: رفت و آمدهای سیاسی و تحرکات دولت طالبان برای ایران آورده مثبت ندارد، اگر می خواهند سد بسازند ایران در همسایگی افغانستان بهتر می تواند کمک کند. البته چنانچه آن سد در راستای منافع ملی ایران باشد اینگونه نباشد که به عنوان مثال سد کمال خان که به ضرر ایران بود، با سیمانی که از ایران تهیه شد یا کمک های فنی مهندسی که ایران به آنها داشت، ساخته شود و بعد برای ایران مشکل ساز بشود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->