هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۱۰ مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران در نقاط مختلف و افزایش دما در شمال کشور (۱۰ مهر ۱۴۰۳) مصرف بالای آموکسی‌سیلین در ایران | ردپای تجویز پزشکان ۲۰ درصد جمعیت کشور را تا سال ۱۴۲۰ «سالمندان» تشکیل می‌دهند حمله سارقان مسلح به یک طلافروشی در کرج (۹ مهر ۱۴۰۳) یاشار سلطانی آزاد شد فراخوان بسیج جامعه پزشکی برای امدادرسانی به مجروحان در لبنان (۹ مهر ۱۴۰۳) اعلام آمادگی سفیران حمایتهای روانی هلال‌احمر برای خدمت‌رسانی به مردم لبنان پیدا شدن پیکر ۹ مفقودی طغیان هلیل‌رود| ۵ نفر همچنان مفقود هستند (۹ مهر ۱۴۰۳) هر آنچه باید از «آب سیاه» و خطر نابینایی بدانید امدادرسانی هلال احمر به ۵۱ حادثه دیده در آبگرفتگی کلاله و گنبدکاووس (۹ مهر ۱۴۰۳) جان باختن یک کارگر بر اثر حادثه در مجتمع مس سرچشمه (۹ مهر ۱۴۰۳) جان‌باختن ۷ نفر بر اثر مسمومیت الکلی در مازندران (۹ مهر ۱۴۰۳) ۷ کشته و ۱۵ مفقود بر اثر سیلاب جنوب کرمان| ۶ نفر از جانباختگان تبعه افغان هستند(۹ مهر ۱۴۰۳) واریز هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وام به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی مخترع ایرانی موفق به ساخت اولین قلب مصنوعی هیدرو مگنتیک شد باند حرفه‌ای فیشینگ در مشهد متلاشی شد (۹ مهر ۱۴۰۳) اموال کوروش کمپانی به فروش می‌رسد (۹ مهر ۱۴۰۳) زلزله ۶.۳ ریشتری روسیه را لرزاند (۹ مهر ۱۴۰۳) افزایش یک هزار نفری متقاضیان بورس دانشجویی در دانشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ وزیر آموزش و پرورش: خارج از شبکه معلمان کشور، بیش از ۵۰ هزار مربی آماده به کار داریم
سرخط خبرها

سهم ۴۰‌میلیونی خراسان‌رضوی در نهضت تولید نهال

  • کد خبر: ۱۴۶۶۲۳
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۵
سهم ۴۰‌میلیونی خراسان‌رضوی در نهضت تولید نهال
تاکنون ۱۰۰‌میلیون تومان از بودجه ۱۰‌میلیاردی مصوب سفر رئیس‌جمهور برای تجهیز نهالستان تخصیص یافته است.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ «باید بپذیریم وضعیت طبیعت ما مطلوب نیست.» شاید این جمله‌ای کوتاه از زبان عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آب‌خیزداری کشور، سرآغاز کلید خوردن طرح نهضت جهادی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور است؛ طرحی که قرار است با مشارکت مردم و دستگاه‌ها در بازه زمانی چهار سال اجرا شود؛ خراسان‌رضوی نیز از این قاعده مستثنا نیست و تولید ۳۰ تا ۴۰ میلیون اصله نهال سهم این استان در اجرای این برنامه است. امسال هم درهمین‌راستا ۷۰۰‌هزار اصله نهال در استان تولید شده است.

مسئول اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره منابع طبیعی و آب‌خیزداری خراسان‌رضوی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا با بیان اینکه تعهدات سازمان جنگل‌ها در قالب این طرح قرار است به‌تدریج با آماده‌سازی زیرساخت‌ها در کشور اجرا شود، تصریح کرد: تحقق سهم خراسان‌رضوی برای تولید ۳۰ تا ۴۰‌میلیون اصله نهال تا پایان اجرای این طرح زمانی ممکن است که اقدامات زیربنایی فراهم شود و بودجه آن تخصیص یابد.

محمد زرگران با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود در سال آینده دست‌کم یک میلیون نهال برای کاشت داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اعتباراتی که در سفر رئیس‌جمهور به استان برای نهالستان مصوب شده، قرار شده است سه‌ساله به دستمان برسد. مصوبات این سفر برای تجهیز نهالستان ۱۰‌میلیارد تومان بود که امسال فقط ۱۰۰‌میلیون تومان تخصیص یافته است.
او با اشاره به شروع پویش نهال‌کاری از آذرماه پارسال بیان کرد: امسال نیز پویش نهال‌کاری، جمع‌آوری بذر و پویش حفاظت ادامه دارد. پارسال ۵۴۰‌هزار نهال در این پویش در استان توزیع کردیم. در مجموع در استان حدود ۲ هزار هکتار در قالب نهال‌کاری، بذرکاری و بذرپاشی کار شده و از گونه‌های مرتعی، جنگلی و بیابانی استفاده شده است.

مشارکت ۶۰ دستگاه

زرگران با بیان اینکه مردم استقبال بسیار خوبی از این پویش‌ها داشتند، اظهار کرد: در قالب این پویش، مردم و بیش از شصت دستگاه مانند شهرداری، بخشداری، دهیاری و... درگیر هستند و همکاری آن‌ها مشارکت در کاشت نهال است. امسال ۸۵۰ هکتار تعهد داریم که پنجاه هکتار نهال‌کاری و هشتصد هکتار آن بذرکاری است که امیدواریم با استقبال مردم به هزار هکتار برسد؛ پارسال نیز هزار هکتار تعهد داشتیم که به بیش از ۲۰۰۰ هکتار رسید.

او درباره مکان‌یابی مناطقی که نهال کاشته می‌شود، بیان کرد: مکان‌یابی برخی از آن مناطق با انجام مطالعات صورت گرفته است، اما پارسال در راستای اجرای پویش، پیشنهاد‌ها از سوی بخشداری و دهیاری‌ها بود. فردی پیش‌قدم شد تا در قسمتی از مسیر جاده نیشابور به مشهد که زائران پیاده از آن عبور می‌کنند، درخت بکارد و ما نیز نهال رایگان در اختیارشان قرار دادیم. امسال نیز از شهرستان‌ها خواسته‌ایم که مناطق پیشنهادی خودشان برای اجرایی پویش را اعلام کنند. البته حفاظت و آبیاری نیز برعهده خودشان است.

او خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه رو به خشک‌سالی هستیم، در مناطق شمالی استان نهال ارغوان که در برابر خشکی مقاوم است و در مناطق جنوبی نیز بادام‌کوهی و... برای کاشت ارائه می‌شود. همچنین گونه‌های فضای سبز مانند زیتون تلخ، اقاقیا، سنجد و‌... برای کاشت در محوطه‌های روستایی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. البته امسال اجرای طرح پژوهشی را به دانشگاه فردوسی سپرده‌ایم تا بهترین گونه‌ها را برای کاشت در زمان خشک‌سالی به ما معرفی کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->