باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

سهم ۴۰‌میلیونی خراسان‌رضوی در نهضت تولید نهال

  • کد خبر: ۱۴۶۶۲۳
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۵
سهم ۴۰‌میلیونی خراسان‌رضوی در نهضت تولید نهال
تاکنون ۱۰۰‌میلیون تومان از بودجه ۱۰‌میلیاردی مصوب سفر رئیس‌جمهور برای تجهیز نهالستان تخصیص یافته است.

سعیده آل‌ابراهیم | شهرآرانیوز؛ «باید بپذیریم وضعیت طبیعت ما مطلوب نیست.» شاید این جمله‌ای کوتاه از زبان عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آب‌خیزداری کشور، سرآغاز کلید خوردن طرح نهضت جهادی تولید و کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور است؛ طرحی که قرار است با مشارکت مردم و دستگاه‌ها در بازه زمانی چهار سال اجرا شود؛ خراسان‌رضوی نیز از این قاعده مستثنا نیست و تولید ۳۰ تا ۴۰ میلیون اصله نهال سهم این استان در اجرای این برنامه است. امسال هم درهمین‌راستا ۷۰۰‌هزار اصله نهال در استان تولید شده است.

مسئول اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره منابع طبیعی و آب‌خیزداری خراسان‌رضوی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا با بیان اینکه تعهدات سازمان جنگل‌ها در قالب این طرح قرار است به‌تدریج با آماده‌سازی زیرساخت‌ها در کشور اجرا شود، تصریح کرد: تحقق سهم خراسان‌رضوی برای تولید ۳۰ تا ۴۰‌میلیون اصله نهال تا پایان اجرای این طرح زمانی ممکن است که اقدامات زیربنایی فراهم شود و بودجه آن تخصیص یابد.

محمد زرگران با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود در سال آینده دست‌کم یک میلیون نهال برای کاشت داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اعتباراتی که در سفر رئیس‌جمهور به استان برای نهالستان مصوب شده، قرار شده است سه‌ساله به دستمان برسد. مصوبات این سفر برای تجهیز نهالستان ۱۰‌میلیارد تومان بود که امسال فقط ۱۰۰‌میلیون تومان تخصیص یافته است.
او با اشاره به شروع پویش نهال‌کاری از آذرماه پارسال بیان کرد: امسال نیز پویش نهال‌کاری، جمع‌آوری بذر و پویش حفاظت ادامه دارد. پارسال ۵۴۰‌هزار نهال در این پویش در استان توزیع کردیم. در مجموع در استان حدود ۲ هزار هکتار در قالب نهال‌کاری، بذرکاری و بذرپاشی کار شده و از گونه‌های مرتعی، جنگلی و بیابانی استفاده شده است.

مشارکت ۶۰ دستگاه

زرگران با بیان اینکه مردم استقبال بسیار خوبی از این پویش‌ها داشتند، اظهار کرد: در قالب این پویش، مردم و بیش از شصت دستگاه مانند شهرداری، بخشداری، دهیاری و... درگیر هستند و همکاری آن‌ها مشارکت در کاشت نهال است. امسال ۸۵۰ هکتار تعهد داریم که پنجاه هکتار نهال‌کاری و هشتصد هکتار آن بذرکاری است که امیدواریم با استقبال مردم به هزار هکتار برسد؛ پارسال نیز هزار هکتار تعهد داشتیم که به بیش از ۲۰۰۰ هکتار رسید.

او درباره مکان‌یابی مناطقی که نهال کاشته می‌شود، بیان کرد: مکان‌یابی برخی از آن مناطق با انجام مطالعات صورت گرفته است، اما پارسال در راستای اجرای پویش، پیشنهاد‌ها از سوی بخشداری و دهیاری‌ها بود. فردی پیش‌قدم شد تا در قسمتی از مسیر جاده نیشابور به مشهد که زائران پیاده از آن عبور می‌کنند، درخت بکارد و ما نیز نهال رایگان در اختیارشان قرار دادیم. امسال نیز از شهرستان‌ها خواسته‌ایم که مناطق پیشنهادی خودشان برای اجرایی پویش را اعلام کنند. البته حفاظت و آبیاری نیز برعهده خودشان است.

او خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه رو به خشک‌سالی هستیم، در مناطق شمالی استان نهال ارغوان که در برابر خشکی مقاوم است و در مناطق جنوبی نیز بادام‌کوهی و... برای کاشت ارائه می‌شود. همچنین گونه‌های فضای سبز مانند زیتون تلخ، اقاقیا، سنجد و‌... برای کاشت در محوطه‌های روستایی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. البته امسال اجرای طرح پژوهشی را به دانشگاه فردوسی سپرده‌ایم تا بهترین گونه‌ها را برای کاشت در زمان خشک‌سالی به ما معرفی کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->