۲۷۷هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشتند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند
سرخط خبرها

پژوهشگران مشهدی موفق به ساخت دستگاه سرد کننده نوزادان شدند

  • کد خبر: ۱۴۶۷۰۵
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱
پژوهشگران مشهدی موفق به ساخت دستگاه سرد کننده نوزادان شدند
پژوهشگران عضو یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موفق به طراحی و ساخت دستگاه سرد کننده نوزادان شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مدیر یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص گفت: آسفیکسی به معنای اختلال در تبادلات گازی است که سبب افزایش دی اکسید کربن در بدن نوزادان می‌شود و با کاهش اکسیژن خون و خون رسانی به مغز همراه است که موجب آسیب به سلول‌های مغزی و مرگ آن‌ها در فاصله کوتاهی از شروع اختلال می‌شود.

مهدی عباچی زاده افزود: این اختلال هنوز هم مساله مهمی است که می‌تواند منجر به مرگ و میر قابل توجهی شود به طوری که در کشور‌های در حال پیشرفت میزان وقوع آن در حد هفت تا ۲۰ مورد در هر هزار تولد زنده ذکر شده است.

وی ادامه داد: نوزادان مبتلا به کم اکسیژنی متوسط یا شدید باید در فاصله ۲ تا ۶ ساعت اول عمر، درمان را آغاز کنند و طی ۷۲ ساعت، دمای بدن باید حدود ۳۴ درجه سانتیگراد، به طور مداوم ثابت نگه داشته شود و پس از پایان سه روز، بدن نوزاد به آهستگی گرم شود به طوری که هر ساعت نیم درجه سانتی گراد دمای بدن نوزاد افزایش یابد تا وقتی که دمای مقعد بین ۳۶.۵ و ۳۷.۵درجه قرار گیرد.

این پژوهشگر فناور دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغییرات کنترل نشده دما موجب شکست درمان و ابتلا به عوارض می‌شود و دما اگر بالاتر از ۳۴ درجه باشد ارزش درمانی و حمایتی ندارد و اگر کمتر از ۳۳ درجه باشد به دلیل عوارض شدید، نوزاد بد حال شده و بر شدت عوارض افزوده می‌شود از این رو تجهیزات پیشرفته‌ای نیاز است که دمای بدن نوزاد را به طور مداوم بین ۳۳ و ۳۴ درجه نگه دارد.

عباچی زاده افزود:با توجه به این نیاز مهم در امر سلامت نوزادان کشور و سابقه این شرکت در ارائه درمان‌های سرمایشی، ساخت دستگاه سرد کننده نوزادان در دستور کار قرار گرفت و در این دستگاه، آب به عنوان مایع خنک کننده توسط یک سیستم خنک کننده ترموالکتریک، از طریق لوله‌های عایق شده و اتصالات بدون نشت، به داخل تشک سیلیکونی مخصوصی که برای این کار طراحی شده است هدایت می‌شود.

وی اضافه کرد: سر و بدن نوزاد بر روی این تشک قرار می‌گیرد و کنترل کننده الکترونیکی دستگاه، دمای مقعد و دمای سطح بدن نوزاد را به طور دائمی و لحظه‌ای پایش و طبق شیوه نامه درمانی دمای مقعدی را طی ۷۲ ساعت تنظیم می‌کند.

این پژوهشگر فناور دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دستگاه یاد شده می‌تواند با قیمتی پایین‌تر از نمونه خارجی، نیاز بخش‌های مراقبت ویژه نوزادان را برطرف سازد و گام بزرگی در ارتقا سلامتی و صرفه جویی ارزی بردارد.

عباچی زاده افزود:این دستگاه هم اکنون در حال گذراندن آزمون‌های ایمنی است تا بتواند با اخذ مجوز تولید در بازار حضور پیدا کند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۵ هزار نیروی بهداشتی و درمانی، اکنون به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->