آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است
سرخط خبرها

پژوهشگران مشهدی موفق به ساخت دستگاه سرد کننده نوزادان شدند

  • کد خبر: ۱۴۶۷۰۵
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱
پژوهشگران مشهدی موفق به ساخت دستگاه سرد کننده نوزادان شدند
پژوهشگران عضو یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موفق به طراحی و ساخت دستگاه سرد کننده نوزادان شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مدیر یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص گفت: آسفیکسی به معنای اختلال در تبادلات گازی است که سبب افزایش دی اکسید کربن در بدن نوزادان می‌شود و با کاهش اکسیژن خون و خون رسانی به مغز همراه است که موجب آسیب به سلول‌های مغزی و مرگ آن‌ها در فاصله کوتاهی از شروع اختلال می‌شود.

مهدی عباچی زاده افزود: این اختلال هنوز هم مساله مهمی است که می‌تواند منجر به مرگ و میر قابل توجهی شود به طوری که در کشور‌های در حال پیشرفت میزان وقوع آن در حد هفت تا ۲۰ مورد در هر هزار تولد زنده ذکر شده است.

وی ادامه داد: نوزادان مبتلا به کم اکسیژنی متوسط یا شدید باید در فاصله ۲ تا ۶ ساعت اول عمر، درمان را آغاز کنند و طی ۷۲ ساعت، دمای بدن باید حدود ۳۴ درجه سانتیگراد، به طور مداوم ثابت نگه داشته شود و پس از پایان سه روز، بدن نوزاد به آهستگی گرم شود به طوری که هر ساعت نیم درجه سانتی گراد دمای بدن نوزاد افزایش یابد تا وقتی که دمای مقعد بین ۳۶.۵ و ۳۷.۵درجه قرار گیرد.

این پژوهشگر فناور دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغییرات کنترل نشده دما موجب شکست درمان و ابتلا به عوارض می‌شود و دما اگر بالاتر از ۳۴ درجه باشد ارزش درمانی و حمایتی ندارد و اگر کمتر از ۳۳ درجه باشد به دلیل عوارض شدید، نوزاد بد حال شده و بر شدت عوارض افزوده می‌شود از این رو تجهیزات پیشرفته‌ای نیاز است که دمای بدن نوزاد را به طور مداوم بین ۳۳ و ۳۴ درجه نگه دارد.

عباچی زاده افزود:با توجه به این نیاز مهم در امر سلامت نوزادان کشور و سابقه این شرکت در ارائه درمان‌های سرمایشی، ساخت دستگاه سرد کننده نوزادان در دستور کار قرار گرفت و در این دستگاه، آب به عنوان مایع خنک کننده توسط یک سیستم خنک کننده ترموالکتریک، از طریق لوله‌های عایق شده و اتصالات بدون نشت، به داخل تشک سیلیکونی مخصوصی که برای این کار طراحی شده است هدایت می‌شود.

وی اضافه کرد: سر و بدن نوزاد بر روی این تشک قرار می‌گیرد و کنترل کننده الکترونیکی دستگاه، دمای مقعد و دمای سطح بدن نوزاد را به طور دائمی و لحظه‌ای پایش و طبق شیوه نامه درمانی دمای مقعدی را طی ۷۲ ساعت تنظیم می‌کند.

این پژوهشگر فناور دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دستگاه یاد شده می‌تواند با قیمتی پایین‌تر از نمونه خارجی، نیاز بخش‌های مراقبت ویژه نوزادان را برطرف سازد و گام بزرگی در ارتقا سلامتی و صرفه جویی ارزی بردارد.

عباچی زاده افزود:این دستگاه هم اکنون در حال گذراندن آزمون‌های ایمنی است تا بتواند با اخذ مجوز تولید در بازار حضور پیدا کند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با دارا بودن بیش از ۹ هزار دانشجو و افزون بر ۲۵ هزار نیروی بهداشتی و درمانی، اکنون به عنوان قطب پزشکی شمال شرق کشور مطرح است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->