جلیل شعبانی درگذشت+بیوگرافی و علت فوت خلق اثر هنری نقاشان مشهدی به یاد شهید «سیدحسن نصرالله» + فیلم دیپلم افتخار جشنواره روسی برای «آوای ابرها» بازیابی هویت غنی دینی و انقلابی‌ از طریق داستان‌نویسی ضروری است یادی از مرحوم غلامعلی پورعطایی، استاد بی بدیل دوتار از خطه تربت جام هم زمان با سالروز درگذشتش جایزه ملی داستان حماسی، احیای هویت ادبی و حماسی خراسان رضوی است + فیلم دبیر اجرایی چهارمین جایزه ملی داستان حماسی: ۸۸۹ اثر به جشنواره ارسال شده است بررسی وضعیت نسبت هنر و فرهنگ دفاع مقدس | واجب فراموش شده برگزاری نمایشگاه نقاشی هنرمندان مشهدی با عنوان «ماشین طبیعی» | نگاه هنرمندانه به زیست شناسی در عصر هوش مصنوعی اجلاس همکاری‌های علمی‌فرهنگی زبان و ادبیات فارسی در نیشابور، فرصتی برای تقویت ارتباط در حوزه تمدنی زبان فارسی گفتگو با دکتر محمود اکرامی فر درباره نسبت‌های شعر و رسانه در گذر زمان | شعر بیشتر شده، اما قوی‌تر نشده است اجرای نمایش «برش» با حضور صحرا اسدالهی و آرش عدل‌پرور در مشهد اعلام جدول زمانبندی مسیر بازبینی آثار در جشنواره تئاتر خراسان رضوی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳ پخش فیلم‌های پلیسی و استکبارستیزانه از تلویزیون در آخر هفته (۱۲ و ۱۳ مهر ۱۴۰۳) درمیشیان، سینماگر ایرانی، نامزد جایزه «افشین یداللهی» شد درخشش «پریسان» در جشنواره‌های خارجی آرش مجیدی با «تانک‌خورها» روی آنتن شبکه سه + زمان پخش
سرخط خبرها

مقدمات نماز

  • کد خبر: ۱۴۷۸۳۸
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۲
مقدمات نماز
هر کاری مقدماتی دارد که بدون انجام آن‌ها ناقص می‌ماند و درست انجام نمی‌شود. نماز خواندن هم از این قاعده مستثنا نیست.

هر کاری مقدماتی دارد که بدون انجام آن‌ها ناقص می‌ماند و درست انجام نمی‌شود. نماز خواندن هم از این قاعده مستثنا نیست. بعضی مقدمات و زمینه‌هایی که انسان برای نماز فراهم می‌کند، مربوط به ظاهر نماز است و در احکام شرعی بحث می‌شود و بعضی دیگر برای این است که نماز ما روح بهتر و خشوع و حضور قلب بیشتری داشته باشد که بخش اول مربوط به مقوله صحت در نماز است و بخش دوم به قبولی نماز مرتبط می‌شود که فرمودند: «بعضی نماز‌ها قبول می‌شود نصفش یا ثلثش یا ربعش یا‏‎ ‎‏خمسش ـ تا عشرش؛ و بعضی نمازها، چون جامه کهنه پیچیده می‌شود و به‏‎ ‎‏روی صاحبش زده می‌شود؛ و از نماز تو مال تو نیست مگر آنکه با قلبت اقبال‏‎ ‎‏به آن کنی.» (‏‎آداب الصلوه، امام خمینی، ص ۳۸)

این توجه قلبی که مایه قبولی نماز و موجب فزونی آثار نماز در زندگی شخصی و اجتماعی ماست، راحت به دست نمی‌آید و نیاز به آمادگی‌هایی دارد که باید برای تحصیل آن زحمت کشید و تلاش کرد. مهم‌ترین مقدماتی که برای ایجاد حضور قلب بیشتر نماز انجام می‌دهیم، همان اعمال روزانه ماست. اعمالی که بسته به نیکی یا بدی‌شان در حال دل ما اثر می‌گذارند، سخنی را از حضرت آیت‌ا... بهجت رحمه‌ا... تعالی در ذهن دارم، آن شخصی که مجسمه نماز باحال و عاشقانه بود، که نماز تو مثل شاقولی است که نشان می‌دهد در اعمالت چه‌کاره هستی!

در روایات ما نکات فراوانی دارد که گاهی خدای تعالی وعده و وعید می‌دهد که اگر فلان کار را انجام دهی خدا شیرینی عبادت را از تو می‌گیرد و اگر چنان کنی طعم این‌کار را در عبادت خود می‌چشی، مثل احادیثی که درباره روبرگرداندن از نامحرم و پرهیز از نگاه حرام آمده است که این عمل موجب شیرین‌شدن نماز و عبادت انسان می‌شود. پس مهم‌ترین مقدمه به‌دست‌آوردن اعمال صالح و توجه به خداوند در زندگی روزمره است. گذشته از آن، موارد زیادی را علما در مقدماتی که فکر و ذکر و دل انسان را آماده نماز می‌کند بیان کرده‌اند.

مثل وضوگرفتنی که همراه با آداب و اذکار آن باشد، مثل گفتن اذان و اقامه با توجه قبل نماز، مثل پوشیدن لباس سفید و تمیز و عطرزدن، مثل داشتن سجاده که این‌کار‌ها انصافا در حال دل انسان تأثیر می‌گذارند و حال دل ما را خوب می‌کنند و بیش از پیش آماده مناجات با بهترین دلدار می‌شویم. یکی دیگر از این مقدمات بردن نام اهل بیت (ع) و توسل به ایشان قبل از تکبیره‌الاحرام است که بزرگان قبل نماز امام حسین (ع) را یاد می‌کنند و صلی‌ا... علیک یا اباعبدا... (ع) می‌گویند و با بردن نام اهل بیت (ع) که اسم الله الله است شیاطین را رجم می‌کنند و آماده استفاده از این بالاترین خوراک روح می‌شوند. امیدواریم که خدای تعالی به همه ما توفیق بیش از پیش دهد که قدر این عبادت بزرگ را بدانیم و بتوانیم خود را آماده این دیدار مهم با خداوند عالم در نماز کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->