قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

کلاهبرداری با تقلید صدای زنانه در مشهد

  • کد خبر: ۱۵۱۹۱۶
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸
کلاهبرداری با تقلید صدای زنانه در مشهد
پسرعمو‌های شیاد با شگردی خاص و پیچیده از مردان کلاهبرداری می ­کردند.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ نیم‌ساعت با زن خوش‌صدا صحبت کرد. مرد هرچه گفت، زن بدون، چون وچرا پذیرفت. فقط بر سر پول کمی چانه زد که مرد توانست او را راضی کند. همه‌چیز مطابق میل مرد پیش رفت و سوژه مناسبی پیدا کرده بود. در ادامه زن جوان شماره‌کارتی در اختیارش گذاشت و مرد مطمئن از اینکه پس از واریز در صورت کلاهبرداری، با داشتن شماره‌کارت از این فرد شکایت خواهد کرد، پول را انتقال داد و درست پس از آن بود که دیگر زن خوش‌صدای آن‌سوی خط جوابش را نداد.

مرد پیگیرتر از آن بود که بگذارد فردی پولش را بخورد؛ بنابراین با طرح شکایتی در پلیس فتای خراسان‌رضوی با مستنداتی که داشت، زن کلاهبردار شناسایی شد. اما این زن صاحب آن صدای بی‌خط‌وخش نبود و اعتیاد سروشکل زن را تغییر داده بود. تحقیقات کارشناسان نیز نشان داد که او کارت بانکی‌اش را در قبال دریافت مبلغی ناچیز به افرادی ناشناس اجاره داده و این‌گونه بود که مرد فهمید با کلاهبردارانی حرفه‌ای روبه‌روست.

با پیگیری کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی، مشخص شد که این شاکی تنهافردی نیست که سرش کلاه رفته است و مردان دیگری هم هستند که فریب این صدای نازک زنانه را خورده‌اند. در ادامه با تجمیع شکایت‌ها و با دستور سرهنگ علی‌اکبر قرائی‌پور، رئیس‌پلیس فتای خراسان‌رضوی، کارشناسان این پلیس تخصصی مأموریت یافتند تا با ردزنی صاحب این صدا، از راز کلاهبرداری‌ها رمزگشایی کنند.
اولین یافته کارشناسان موضوع تکراری کارت‌های اجاره‌ای بود. مأموران متوجه شدند که همه فریب‌خوردگان مبالغی را به کارت‌های گوناگونی واریز کرده‌اند و ردزنی پول‌های واریزی نشان داد که بیشتر این پول‌ها صرف خرید شده است.
پلیس فتا صاحبان کارت‌های اجاره‌ای را شناسایی کرد، اما این افراد هیچ شناختی از کلاهبرداران نداشتند و نتوانستند سرنخ درخورتوجهی در اختیار پلیس بگذارند.

به‌دنبال یک ردپای تازه

بررسی پرونده با توجه به داده‌های شاکیان ادامه یافت و پلیس متوجه شد که همه شاکیان به‌دنبال یافتن همسر مدنظرشان وارد کانال‌های همسریابی یا صیغه‌یابی شده‌اند و پس از مشاهده مشخصات ارائه‌شده، با این افراد تماس گرفته و وجوهی را واریز کرده‌اند.
پیگیری‌های مأموران در فضای مجازی ادامه یافت و بررسی‌ها درباره شماره تماس‌های اعلامی آغاز شد، اما این سرنخ نیز به بن‌بست رسید و مشخص شد که سیم‌کارت‌های استفاده‌شده با هویت‌های غیرواقعی است. مأموران با جمع‌آوری ادله و مستندات پرونده و انجام اقدامات فنی توانستند سه متهم این پرونده را در مشهد شناسایی کنند.

هماهنگی‌های قضایی انجام شد و کارشناسان پلیس فتا وارد عمل شدند و با شناسایی مخفیگاه متهمان، همه‌شان را دستگیر کردند. در محل سکونت نیز دو گوشی آیفون ۱۳‌و سه گوشی هوشمند اندروید با تعدادی سیم‌کارت و کارت‌های عابربانک با هویت‌های متفاوت، کشف و به پلیس فتا منتقل شدند.

اعترافات پسرعمو‌های دغل‌باز

با پیگیری‌های پلیس، هویت متهمان که با یکدیگر پسرعمو بودند، شناسایی شد. متهمان در برابر ادله موجود راهی جز اعتراف نداشتند و به‌ناچار جرمشان را پذیرفتند. یکی از متهمان اعتراف کرد: «ما مشکلات مالی زیادی داشتیم و هیچ راهی پیش رویمان نبود. برای همین کانال‌های همسریابی، صیغه‌یابی و یافتن همدم را طراحی کردیم و با استفاده از تصاویر پروفایل افراد مختلف در فضای مجازی، تصاویر آن‌ها را با اطلاعات قلابی در این کانال‌ها بارگذاری کردیم. در ادامه هم برای اینکه همه‌چیز طبیعی جلوه کند، با استفاده از نرم‌افزار‌های تغییر صدا، با هویت زنانه با مخاطبان صحبت کردیم و از آن‌ها خواستیم مبالغی را واریز کنند. پس از واریز وجه نیز فرد را بلاک می‌کردیم و دیگر پاسخگو نبودیم.»

سرهنگ قرائی‌پور، رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی، در این‌باره بیان کرد: «هرگونه فعالیت سایت‌ها و کانال‌های همسریابی و همدم‌یابی بدون مجوز‌های لازم، جرم است و فقط براساس منافع مالی گردانندگان طراحی شده است و مجرمان با بهره‌گیری از هویت پنهان فضای سایبری اقدام به کلاهبرداری می‌کنند. به شهروندان هشدار می‌دهیم که فریب کانال‌ها و گروه‌های مختلف در فضای مجازی را نخورند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->