اولین ویدیو از رابط کاربری One UI 8 سامسونگ منتشر شد + فیلم جیمز وب شواهدی از حیات فرازمینی در فاصله ۱۲۴ سال نوری زمین کشف کرده است گلکسی M56 سامسونگ معرفی شد + مشخصات و قیمت یک میلیون و ۱۲۲ هزار شماره تلفن فعال در مشهد وجود دارد| ایجاد ۶۰۰ کیلومتر فیبر نوری جدید در سال ۱۴۰۴ بالاخره توکن «پاوز» لیست شد + قیمت و آموزش برداشت نگاهی به اکوسیستم استارتاپی در خراسان رضوی | فرازونشیب‌های یک قطب نوآوری دانشجویان از امروز (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) می‌توانند برای بیمه موبایل و لپ‌تاپ ثبت‌نام کنند کیتی پری و ۵ زن دیگر در مأموریتی کاملا زنانه به فضا رفتند + فیلم ایران آماده است با کمک کشورهای همسایه منظومه ماهواره اینترنتی بسازد اسناد تازه‌منتشرشده سیا از حمله تلافی‌جویانه آدم فضایی‌ها به نظامیان شوروی افزایش قیمت پلی استیشن ۵ در بازار‌های جهانی (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) کاهش سود بازرگانی گوشی موبایل بعد از تغییر نرخ محاسباتی ارز برای واردات کالا محبوبیت ایلان ماسک در آمریکا به‌شدت رو به کاهش است فصل دوم سریال لست آف آس (The Last of Us ۲) در چه لوکیشن‎‌هایی فیلمبرداری شده است؟ ویدئویی از ربات انسان‌نمای اطلس درحال کار با دوربین فیلم‌برداری ترامپ گوشی‌ها، کامپیوترها و تراشه‌ها را از تعرفه‌ها معاف کرد برای نخستین‌بار نوزادی با لقاح مصنوعی رباتیک و تحت کنترل هوش مصنوعی به‌ دنیا آمد درگذشت اکبر اعتماد پایه گذار صنعت هسته ای ایران واتساپ با چند قابلیت جدید آپدیت شد: نمایش افراد آنلاین گروه و زوم کردن در تماس‌ها صدای راه‌اندازی ویندوز ۹۵ به آرشیو صداهای ملی کتابخانه کنگره آمریکا اضافه شد + صوت چین در اقدامی تلافی‌جویانه تعرفه واردات کالا‌های آمریکایی را به ۱۲۵ درصد افزایش داد
سرخط خبرها

دفع آلاینده‌های برنج با بیوجاذب ایرانی تولید شده از ضایعات کشاورزی

  • کد خبر: ۱۵۳۵۳
  • ۳۰ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۳
دفع آلاینده‌های برنج با بیوجاذب ایرانی تولید شده از ضایعات کشاورزی
پژوهشگران مرکز تحقیقات علوم تغذیه صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران، موفق به طراحی و تولید بیوجاذب با استفاده از ضایعات کشاورزی برای دفع آلاینده‌های موجود در برنج خیس شده برای مصارف خانگی شدند.
به گزارش شهرآرانیوز، طبق آخرین اخبار از سازمان جهانی غذا (فائو)، میزان ضایعات کشاورزی در ایران ۲۵ برابر کشور‌های پیشرفته دنیا است که محققان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی توانستند با استفاده از برخی ضایعات کشاورزی، بیوجاذبی را طراحی کرده و به ثبت برسانند که آلاینده‌های موجود در برنج را از قبیل فلزات سنگین جذب کند.
پریسا زیارتی رییس مرکز تحقیقات صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و از محققان این طرح روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: ما توانستیم با استفاده از ضایعات کشاورزی و پوسته لیمو بدون هیچ فرآیند شیمیایی با یک مقدار تغییرات در ساختار آن و سنتز مواد، محصولی را طراحی کنیم که می‌تواند آلاینده‌های موجود در برنج را هنگام خیساندن جذب کند.
وی اظهار داشت: یکی از محسنات این بیوجاذب این است که در آن هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده نشده، مواد کاملا طبیعی است و از ضایعات دور ریزکشاورزی تولید شده است.
زیارتی درباره نحوه استفاده از این بیوجاذب گفت: فقط کافی است این بیوجاذب به مدت ۲۰ دقیقه در برنج خیس شده حتی به اندازه یک کیلو قرار گیرد، این بیوجاذب تا ۲۰ بار برای برنج‌های ایرانی قابل استفاده است.
رییس مرکز تحقیقات صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران افزود: بعد از اینکه سطح تماس این بیوجاذب اشباع شد، از بگ بعدی می‌توان استفاده کرد. برای برنج‌های هندی نیز که آلاینده‌های آن‌ها متفاوت و بیشتر است، این بیوجاذب در بسته‌بندی بزرگتر طراحی شده و این نوع بسته تا ۱۵ بار قابلیت جذب فلزات سنگین که جزو آلاینده‌های برنج هستند را در برنج‌های نوع هندی دارد و موجب سلامت و سم زدایی از هرگونه فلز سنگین در برنج می‌شود.
وی با بیان اینکه بسته‌های این بیوجاذب را می‌توان برای استفاده‌های بعدی هم خشک کرد و حتی اگر خشک نیز نشود قابل استفاده است، افزود: عملکرد این بیوجاذب به این صورت است که حتی ۱۰ دقیقه بعد از استفاده می‌توان از آن برای ظرف دیگر برنج بدون اینکه خشک شده باشد نیز استفاده کرد. شرایط نگهداری این بیوجاذب، شرایط خاصی نیست، چون خود این بیوجاذب خواص آنتی باکتریال دارد و هیچ گونه خاصیت کپک زدگی ندارد، می‌تواند به مرور زمان در دمای اتاق خشک شود و حتی اگر هم خیس باشد هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند.
زیارتی با اشاره به اینکه این بیوجاذب برای مصارف خانگی طراحی شده است، ادامه داد: اکنون نمونه اولیه این محصول برای ثبت اختراع عرضه شده و در آینده نزدیک به تجاری سازی نیز خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه این محصول هم ثبت اختراع داخل دارد و هم ثبت اختراع از اروپا گرفته است، افزود: ما می‌توانیم از ضایعات کشاورزی در سم زدایی از پساب و پسماند‌ها و خاک‌های کشاورزی نیز استفاده کنیم.
رییس مرکز تحقیقات صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: این محصول با توجه به بسته‌بندی آن فاقد هر گونه سم است، این مشکل برای بگ‌های چایی وجود دارد که برخی از آن‌ها بعد از استفاده دراز مدت خودش تولید سم می‌کند، اما این محصول با توجه به مواد مورد استفاده در آن فاقد هرگونه سم است.
منبع:ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->