به‌نام غیرت ناب مدافعان حرم | گزارش شهرآرانیوز از مراسم تشییع پیکرهای مطهر شهدای مشهدی مدافع حرم در مشهد + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: جوهره اصلی مقاومت، ایمان به خداست | ترویج فحشا، راهبرد دشمن برای تضعیف غیرت انقلابی تولیت آستان قدس رضوی: آموزه‌های قرآن را در زندگی عینیت دهیم آثار اجرای عدالت در کلام فاطمه‌زهرا (س) تلاش با چاشنی علم و عشق | با چه کار‌هایی می‌توانیم به امام عصر (عج) نزدیک شویم نشست ادبی «کلمات ملکوت» در مشهد برگزار شد بخش عمده‌ای از شعر فارسی، شعر آیینی است برفی که بر رکوع نشست بنده خدا، عیسی مسیح (ع) | مروری بر روایات به جامانده از امام رضا (ع) پیرامون پیامبری که مبشر بود کربلای ۴؛ این حماسه ماناست پیکر کارمند شهید سفارت ایران در سوریه، پنجشنبه در مشهد تشییع می‌شود سومین اجتماع بزرگ دختران سلیمانی در مشهد برگزار خواهد شد برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان مشهدی در حرم مطهر امام‌رضا(ع) + فیلم (۴ دی ۱۴۰۳) برگزاری مراسم وداع با پیکر کارمند شهید سفارت ایران در سوریه، در حرم امام‌رضا(ع) لزوم تعامل و همگرایی دستگاه‌های اجرایی ستاد خدمات سفر خراسان رضوی برای خدمات‌رسانی شایسته به زائران رضوی و مسافران نوروزی رابطه تعقل با سخن گفتن امروز را غنیمت بدان! | درباره جایگاه و اهمیت بهره‌مندی از نعمت عمر در کلام اهل‌بیت (ع) وقتی شیطان با «واجب» ما را از عمل به «اوجب» بازمی‌دارد! ۸ زندانی جرائم غیرعمد به همت خادمان بارگاه منور رضوی آزاد شدند
سرخط خبرها

صدقه جاریه‌ای که دنیا را سبز می‌کند

  • کد خبر: ۱۵۳۶۴۸
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۱
صدقه جاریه‌ای که دنیا را سبز می‌کند
جستاری پیرامون اهمیت طبیعت در دین اسلام

آمنه مستقیمی | شهرآرانیوز؛ ازجمله مهم‌ترین نسخه‌های شفابخش و معجزه‌گر اسلام، توصیه به ارتباط سالم و سازنده با طبیعت است. مهم آنکه اسلام برای طبیعت نقشی مؤثر در حیات آدمی قائل است، چنان‌که امام‌صادق (ع) می‌فرمایند: «زندگی بدون احراز سه عامل حیاتی گوارا نیست: هوای پاک؛ آب فراوان و گوارا و زمین حاصلخیز و قابل کشت و زرع» به مناسبت روز درخت‌کاری به‌سراغ توصیه‌های بزرگان دینی در باب طبیعت و حفظ محیط‌زیست رفته‌ایم که در ادامه آن را می‌خوانید.

سنت حسنه درخت‌کاری

ازجمله توصیه‌های اسلام درباره طبیعت، سفارش به درخت‌کاری است. از رسول‌خدا (ص) نقل است: «هر مسلمانی که درختی بکارد یا زراعتی کشت کند که از آن پرندگان، انسان‌ها و یا حیوانات بخورند، چنین کاری برای او صدقه محسوب می‌شود.» (مستدرک الوسائل، ج ۱۳، ص ۴۶۰، ح ۱۵۸۹۲)

ایشان همچنین کاشت درخت را صدقه جاریه می‌دانند؛ در روایتی از امام‌صادق (ع) است که شخصی از حضرت (ع) پرسید: برخی می‌گویند کشاورزی مکروه است. آن‌حضرت (ع) فرمودند: «درخت بکارید و کشاورزی کنید که هیچ عملی از آن حلال‌تر و پاکیزه‌تر نیست. سوگند به خدا که هنگام ظهور حضرت، ولی عصر (عج)، درخت‌کاری و کشاورزی بسیار گسترده می‌شود.» (وسائل الشیعه، ج ۱۳، ص ۱۹۳)

علاوه‌براین، مُحدِّث نوری روایتی را از پیامبر اسلام (ص) نقل می‌کند که تأکید بیشتری بر «درخت‌کاری» را نشان می‌دهد؛ حضرت (ص) فرمودند: «اگر عمر جهان پایان یابد و قیامت فرارسد و یکی از شما نهالی در دست داشته باشد، چنانچه به قدر کاشتن آن فرصت باشد، باید آن را بکارد.» (مستدرک‌الوسائل، ج ۱۳، ص ۴۶۰، ح ۱۵۸۹۴)

درخت‌کاری، عملی متأخر

امام صادق (ع) فرموده‌اند: شش چیز است که پس از وفات مؤمن به او ملحق می‌شود و ثوابش به او می‌رسد: فرزندی که برای او استغفار کند و قرآن و مصحفی که از خود به‌جای گذارد و مردم آن را تلاوت کنند و درختی که بکارد و صدقه آبی که جاری گرداند و چاه آبی که بکند و سنتی که پس از مرگ او به آن عمل شود.

بر اساس این حدیث از اعمال ماندگار مؤمنان که حتی پس از مرگ مؤمن برایش سود و اجر الهی پایدار دارد، درخت‌کاری است. باید سیره عملی، رفتار و گفتار پیامبر (ص) و امامان (ع) در درخت‌کاری اسوه و الگوی مسلمانان قرار گیرد و درخت‌کاری در بین مسلمانان رواج یابد. درخت‌کاری عمل صالح و مستحب الهی است.

حضرت رسول (ص) فرمودند: خداوند درخت را برای انسان آفرید، ازاین‌رو باید درخت را بکارد، آن را آبیاری کند و در حفظ آن بکوشد. امام علی (ع) نیز می‌فرمایند: هر که آب و خاکی به دست آورد و آنگاه فقیر و تهیدست بماند، خدایش از خیر و رحمت به‌دور دارد. امام صادق (ع) می‌فرمایند: خداوند برای پیامبرانش کشاورزی و درخت‌کاری را برگزید تا از بارش باران ناخشنود نباشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->