رشد ۱۰۰ درصدی اعتبار تسهیلات اشتغال خرد در سال ۱۴۰۴ پیش بینی بورس (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | صعود ادامه دارد؟ رئیس سازمان بورس: معتقدم ۱۴۰۴، سال بازار سرمایه است پیش بینی قیمت طلا و سکه (شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) وضعیت بازار سکه و طلا پس از دور دوم مذاکرات چگونه خواهد بود؟ صنایع خراسان رضوی در مسیر بازار‌های جهانی | از معاهده تاریخی ایران و اوراسیا چه می‌دانید؟ آغاز فروش محصولات ایران‌خودرو از امروز (جمعه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۴) تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میان‌بر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خطای کنکورد در سرمایه گذاری

  • کد خبر: ۱۵۴۵۳۱
  • ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۱
خطای کنکورد در سرمایه گذاری
در ماه‌های گذشته با شروع نوسان بازار‌هایی مانند طلا، سکه، دلار و خودرو افراد زیادی برای حفظ ارزش پول خود وارد این بازار‌ها شدند.

هواپیمای کنکورد را ایرباس و بریتیش ایرکرافت به طور مشترک طراحی کرده بودند. این هواپیما انقلابی در صنعت طراحی هواپیما به شمار می‌آمد. سرعت آن مافوق سرعت صوت بود و مسافران را ظرف مدت پنج ساعت از لندن به نیویورک می‌رساند. با این همه، هر دو شرکت دریافته بودند که این هواپیما شانسی برای موفقیت تجاری ندارد، زیرا هزینه‌های تعمیر و نگهداری و همین طور مصرف سوخت آن بسیار بالا بود، اما هر دو شرکت همچنان اصرار داشتند که پروژه کنکورد را ادامه دهند. استدلالشان این بود که پول بسیار زیادی را برای پروژه کنکورد خرج کرده اند و اکنون نمی‌توانند کنار بکشند. نتیجه معلوم بود؛ آن‌ها مجبور شدند پروژه را با زیان بسیار هنگفت تری رها کنند.

در ماه‌های گذشته با شروع نوسان بازار‌هایی مانند طلا، سکه، دلار و خودرو افراد زیادی برای حفظ ارزش پول خود وارد این بازار‌ها شدند. برخی از آن‌ها کسانی بودند که در زمان شروع افزایش قیمت‌ها به این بازار‌ها ورود کردند، اما همچنان روند رشد قیمت‌ها موجب شد تا برای به دست آوردن سود بیشتر در بازار بمانند.

در این میان کسانی نیز بودند که وقتی قیمت‌های طلا، سکه و دلار به اوج خود رسید و نگران جاماندن از سوددهی بازار و کاهش ارزش سرمایه‌های خود بودند، وارد بازار شدند. با این حال بعد از ریزش بازار بسیاری با تصور اینکه ممکن است این ریزش موقتی باشد، حاضر به خروج سرمایه‌های خود از این بازار‌ها نشدند.

در ادامه و با تشدید ریزش بازار‌ها آنچه که به نظرشان می‌آمد این بود، اکنون که دچار زیان شده ام، همچنان در بازار می‌مانم. همین تصور موجب شد تا آن‌ها در تصمیم‌های خود به سیگنال‌هایی که در حال ارسال به بازار‌های سرمایه‌ای بود توجه نکنند. نتیجه این تصمیم هم ریزش بیشتر بازار‌ها و دوچندان شدن ضرر و زیانشان بود، اما چرا افراد چنین تصمیمی گرفتند که در عمل به از دست رفتن سرمایه بیشترشان منجر شد؟

در فضای سرمایه گذاری به کاری که این افراد انجام دادند، خطای کنکورد می‌گویند. آن‌ها با اینکه می‌دیدند تصمیمشان منجر به ایجاد ضرر و زیان مالی شده است، اما به دلیل اینکه از نظر ذهنی تمرکزشان بر روی ضرر و زیان‌های وارده بود، همچنان در بازار ماندند و از آن خارج نشدند. اما برای اینکه دچار چنین خطایی در حوزه‌های سرمایه گذاری نشویم، هنگام ورود به یک حوزه سرمایه گذاری برای خودمان هدف گذاری کنیم.

به عنوان نمونه وقتی که به مقدار مشخصی از رشد رسیدیم یا به میزان اصل سرمایه، بازار سوددهی داد دست کم اصل سرمایه خود را خارج کنیم تا در صورت ریزش بازار اصل سرمایه مان حفظ شود. در مرحله بعدی و با دریافت سیگنال‌های ریزشی، سرمایه خود را قبل از ضرر بیشتر خارج کنیم. این دو راهبرد موجب می‌شود تا احتمال زیان دهی مان کمتر شود. با این همه، خطای کنکورد در تصمیم گیری‌ها زیان زیادی را به افراد می‌زند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->