مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود افت شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت خورشتی در مشهد چقدر قیمت دارد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار و طلا به کانال پایین‌تر قیمت جدید تخم‌مرغ برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد واریز ۱۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی بررسی فایل‌های اجاره ملک با رهن ۳۰۰ میلیون تومان در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) واکسیناسیون هاری امسال نیز بدون محدودیت در خراسان رضوی انجام می‌شود
سرخط خبرها

سهم ۵درصدی ثروتمندان از مالیات ۱۴۰۰

  • کد خبر: ۱۵۵۲۴۷
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۶
سهم ۵درصدی ثروتمندان از مالیات ۱۴۰۰
در سال ۱۴۰۰ از کل درآمد‌های مالیاتی دولت، ۳۸ درصد مربوط به مالیات اشخاص حقوقی، ۳۸ درصد مربوط به مالیات بر کالا و خدمات، ۱۹ درصد مالیات بر درآمد و فقط ۵ درصد مربوط به مالیات بر ثروت بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، گزارشی که به‌تازگی توسط مرکز آمار ایران منتشر شده، به ما می‌گوید سهم ثروتمندان از مالیات در سال ۱۴۰۰ بسیار ناچیز بوده است.

گزارش «شاخص‌های عدالت اجتماعی ایران» دربرگیرنده اطلاعات مهمی در هشت حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، سلامت، زیرساختی، جنسیتی و بین نسلی است.

بخشی از این گزارش به موضوع مالیات اختصاص دارد. در این مطلب آمده است که در سال ۱۴۰۰ سرانه تولید ناخالص داخلی در کشور معادل ۹ میلیون تومان بوده است. در همین سال از کل درآمد‌های مالیاتی دولت، ۳۸ درصد مربوط به مالیات اشخاص حقوقی، ۳۸ درصد مربوط به مالیات بر کالا و خدمات، ۱۹ درصد مالیات بر درآمد و فقط ۵ درصد مربوط به مالیات بر ثروت بوده است.

دولت سیزدهم یکی از شعار‌های اصلی خود را گذر از اقتصاد نفتی عنوان کرده است. در همین ارتباط هم در لایحه بودجه ۱۴۰۲ ارقام مربوط به مالیات‌ستانی بزرگتر از قبل شده‌اند. دولت در نظر دارد در سال آینده درآمد مالیاتی خود را به ۸۳۸ هزار میلیارد تومان برساند؛ این یعنی افزایش ۵۹ درصدی نسبت به لایحه بودجه ۱۴۰۰.

این افزایش درآمد از محل مالیات نگرانی بزرگی را برای گروه حداقلی‌بگیران جامعه ایجاد کرده، چرا که اگر نگاهی به اعداد و ارقام دیگر لایحه بودجه بیندازیم، می‌بینیم که قرار نیست حقوق این گروه افزایش چندانی داشته باشد و از سوی دیگر کمک‌های حمایتی مثل یارانه نقدی هم ثابت مانده و مطابقتی با تورم سال آینده ندارند.

اما این نگرانی فقط شامل حال این افراد نمی‌شود. بعد از اعلام تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۲ به مجلس شورای اسلامی، انتقاداتی هم از سوی فعالان اقتصادی شنیده شد.

آن‌ها نسبت به افزایش حدود دو برابری مالیات بر اشخاص حقوقی گلایه داشتند. هرچند مالیات یکی از ابزار‌های پیشبرد توسعه در هر کشوری محسوب می‌شود، اما فعالان اقتصادی می‌گویند اگر قرار باشد مالیات در دوره رکودتورمی از صاحبان کسب و کار گرفته شود، نتیجه آن چیزی جزء تعدیل نیرو و بیکاری بیشتر نخواهد بود.

موضوع دیگری که از سوی فعالان بخش خصوصی مطرح می‌شود این است که دولت باید نوک پیکان خود را به سمت بخش خاکستری اقتصاد بگیرد که در طول این سال‌ها از مالیات دادن فرار کرده‌اند.

دولت چه می‌گوید؟

با اینحال دولت می‌گوید به دنبال این است که درآمد مالیاتی خود را از محل فرار مالیاتی افزایش دهد. حجم فرار مالیاتی در ایران بسیار بالاست و برخی منابع آن را تا ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در سال تخمین می‌زنند. به همین دلیل عده‌ای ایران را بهشت فراریان مالیاتی می‌دانند.

اما ظاهرا دولت قصد دارد با سیستم هوشمند مالیات‌ستانی جلوی این قضیه را بگیرد و پایانی باشد بر این حرف و حدیث‌ها. هرچند گوش فعالان اقتصادی دیگر از این وعده‌ها پر شده و همین موضوع به احتمال تشدید فرار سرمایه به مکانی امن‌تر در سال آینده دامن زده است.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->