سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور
سرخط خبرها

هشدار یک متخصص: زیرسویه‌های کرونا حالت آتش‌فشانی دارند

  • کد خبر: ۱۵۵۵۴۳
  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۱
هشدار یک متخصص: زیرسویه‌های کرونا حالت آتش‌فشانی دارند
کمیته علمی وزارت بهداشت هم علیرغم حضور اساتید خوب در رشته خودشان نقش کارشناسی و مشورتی دارند و بهتر است اسم کمیته را کمیته مشورتی کووید ۱۹ یا کمیته متخصصان مرتبط با بیماری کروناویروس نامید.

 به گزارش شهرآرانیوز، یک متخصص گفت: «با توجه به ماهیت پیشرونده پاندمی کووید ۱۹، بویژه قابلیت بیماری‌زایی بالای ساب واریانت‌های امیکرون این روند می‌تواند حالت آتش‌فشانی به خود بگیرد. لازم است نسبت به شناسایی و کنترل سریع طغیان‌ها اقدام شود.»
 
کرونا عادی شده است، آن‌قدر عادی که دیگر کسی نشانه‌های آن را جدی نمی‌گیرد، هر روز شاهد افزایش موارد ابتلا و البته افزایش مراجعه سرپایی به مراکز درمانی با علائم شبیه سرماخوردگی هستیم، اما گویی خستگیِ یکی دو سال گذشته در مواجهه با این ویروس و از طرفی هیاهوی نوروز سبب شده کسی دوست نداشته باشد صدای پای کرونا و شروع موج جدیدی از آن را بشنود. همین روز گذشته سید احمد طباطبایی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت‌وگویی بیان کرد: «با توجه به میزان مراجعه بیماران به مطب‌ها و بیمارستان‌ها متاسفانه به نظر می‌رسد با پیک جدیدی از کرونا مواجه می‌شویم. این احتمال وجود دارد که این افزایش موارد آغاز موج نهم بیماری باشد.»
 مردم نه، اما متولیان در وضعیت اضطراری باشند

حالا افزایش موارد مراجعه به مراکز درمانی سبب نگرانی بسیاری از متخصصان شده است، دراین‌باره حمید سوری، اپیدمیولوژیست در گفت‌وگویی با بیان این‌که «هدف هشداری به متولیان امر است» می‌گوید: «با توجه به ماهیت پیشرونده پاندمی کووید ۱۹، بویژه قابلیت بیماری‌زایی بالای ساب واریانت‌های امیکرون این روند می‌تواند حالت آتش‌فشانی به خود بگیرد.
 
وی ادامه داد: لازم است نسبت به شناسایی و کنترل سریع طغیان‌ها اقدام شود. درضمن زدن یا نزدن واکسن با توجه به گذشت زمان نسبتا طولانی و کاهش حداقل ۵۰ درصدی اثربخشی واکسن‌های موجود درمقابل واریانت‌های جدید نقش معنی‌داری ندارد. البته نیاز به اعلام شرایط اضطراری برای مردم نیست، ولی متولیان امر در مدیریت اپیدمی باید آمادگی لازم را داشته و بدون ایجاد آشفتگی ذهنی در جامعه در شرایط اضطراری باشند. دوستان توجه داشته باشند که میزان بستری و مرگ در این شرایط اعلام تاخیری است و وقتی بالا می‌روند که کار از کار گذشته است.»
 
او ادامه می‌دهد: «نگران تکرار غفلت و عدم آمادگی ۱۳۹۸ هستم. تفسیر‌های اشتباه از داده‌های خام موجب گمراهی مدیران و متولیان امر می‌شود. متاسفانه به معاون بهداشتی وزیر و خود ایشان حرف‌های غیرعلمی مشورت می‌دهند و ایشان هم در رسانه‌ها می‌گویند. کمیته علمی وزارت بهداشت هم علیرغم حضور اساتید خوب در رشته خودشان نقش کارشناسی و مشورتی دارند و بهتر است اسم کمیته را کمیته مشورتی کووید ۱۹ یا کمیته متخصصان مرتبط با بیماری کروناویروس نامید.
 
کمیته علمی باید توصیه‌های برگرفته از مطالعات بومی مدون را تحلیل و با استناد بر آن‌ها سیاست‌هایی را به مدیران بدهد تا آن‌ها بتوانند با توجه به نکات و سایر وجوه سیاستگذاری کنند، این که عده‌ای را جمع کنیم و نظرات خام ایشان را بدون تحقیقات بومی مرجع تصمیم‌گیری کنیم اشتباه است، یکی از نکات اساسی در ستاد ملی که رئیس جمهور محترم بر آن برای تصمیم‌گیری تاکید داشت مستندات علمی برای هرگونه سیاستگذاری است.»
 
حذف افراد به‌جای پاسخ علمی
 
این متخصص با تاکید مجدد بر مستندات علمی می‌گوید: «مستند علمی که برونداد کمیته علمی باید باشد از طرح سوالات، ' فرضیات یا مسائل مهم مرتبط آغاز می‌شود، بعد باید این سوالات توسط محققان و مراکز علمی و تحقیقاتی پاسخ داده شده و بر پایه مستندات دقیق، عمیق و سیستماتیک توصیه‌هایی داده شود. این توصیه‌ها در کارگروه‌های تخصصی یا کمیته علمی به سیاست‌های پیشنهادی برای مدیریت اپیدمی تبدیل یا ترجمان شوند و ستاد ملی با دریافت این سیاست‌ها با توجه به سایر موضوعات اقتصادی، سیاسی، امنیتی و ... تصمیم‌گیری کند.
 
اگر این مسیر طی نشود نظر چند کارشناس که هر از چندگاهی دور هم می‌نشینند و نظر می‌دهند پایین‌ترین سطح علمی را برای تصمیم‌گیری دارا است و حتی احتمال دارد سیاستگذار را گمراه کند و موجب تصمیم‌گیری اشتباه شود. متاسفانه این روال اشتباه همواره گریبان‌گیر مدیریت اپیدمی بوده است و همچنان ادامه دارد و بجای پاسخ علمی با حذف افرادی که چنین منطقی دارند می‌خواهند صورت مسئله را پاک کنند. اگر نتیجه و هزینه این رویکرد اشتباه جان مردم نبود عقل معاش آدم را به سکوت دعوت می‌کند، ولی وجدان بیدار چنین اجازه‌ای نمی‌دهد.»

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->