نرخ امروز طلا و سکه در مشهد چقدر است؟ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) نیازی به واردات گوشت برای تنظیم بازار نداریم | به سهولت توان تولید یک میلیون تن گوشت در کشور وجود دارد افت محسوس قیمت خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) متضرر اصلی توقف‌های مرزی کامیون‌ها، مصرف‌کننده نهایی و صاحبان کالاها هستند قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | دنا پلاس ۸۹۸ میلیون تومان شد هنوز قیمت جدید شیر به کارخانجات لبنی ابلاغ نشده است قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد: ۶۰ هزار و ۶۵۰ تومان شیر گران شد و خریداری ندارد | صادرات، به دلیل کاهش قدرت خرید مردم در داخل! رئیس کل بانک مرکزی: تورم تولیدکننده از بالای ۱۰۰ به ۲۵ درصد کاهش یافته است +ویدئو پشت پرده عجیب ثبت و فروش تلفن همراه | ماجرا چیست؟ تسهیلات ساخت مسکن از سوی بانک‌ها در هاله‌ای از فراموشی و اهمال‌کاری بررسی بازار فروش پلتفرم‌های اعتباری و کالاکارت‌ها با توجه به افزایش تقاضا برای فروش و خرید اقساطی پیشنهاد تعطیلی سه‌ماهه معادن پرخطر از سوی وزیر کار قیمت عمده امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | لیموشیرین به بازار آمد پیش بینی تورم در پایان ۱۴۰۳ در ۴ سناریو برنج گران شد + علت ادعای وزیر جنگ رژیم اسرائیل درباره مرحله جدید جنگ علیه لبنان سهم کشاورزی از اشتغال کشور ۲۵ درصد است سیگنال افزایش قیمت ارز نیمایی از سوی وزیر اقتصاد اعلام نرخنامه مصوب ۱۴۰۳ خدمات روغن موتور، فیلترجات وتعویض روغن، شستشو و توقفگاه مشهد + نرخنامه شاخص کل بورس امروز (دوشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۳) | ریزش بورس ادامه دارد بنزین توزیعی در کشور نیاز به مکمل ندارد با رب‌گیری در میادین میوه برخورد می‌شود توضیحات اتحادیه طلا و جواهر مشهد در به کارگیری اتباع غیر مجاز در این صنف | جریمه متخلفان چیست؟ نگاهی به نوسانات قیمت طلا و سکه در بازار امروز (دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳) ۴۰ هزار خودروی فرسوده در مراکز اسقاط انبار شده است
سرخط خبرها

سهمیه بنزین نوروزی چه شد؟

  • کد خبر: ۱۵۷۶۴
  • ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۹
سهمیه بنزین نوروزی چه شد؟
تخصیص سهمیه بنزین نوروزی با هدف تشویق مردم به مسافرت داخلی در شرایطی در دستور کار قرار گرفته است که حالا دیگر شمار ماه‌هایی که بنزین به صورت سهمیه‌ای در باک‌های خودرو‌ها می‌سوزد به دو ماه رسیده است.

به گزارش شهرآرانیوز، تخصیص سهمیه بنزین نوروزی، این پیشنهاد البته نه از سوی مقامات اقتصادی و سیاستگذاران حوزه انرژی که از سوی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، علی اصغر مونسان رسانه‌ای شده است.


در بیست و چهارمین روز آبان ماه بود که سهمیه‌بندی بنزین اعلام و مقرر شد ماهانه خودرو‌های شخصی ۶۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی را به عنوان سهمیه دریافت کرده و سوختگیری مازاد بر این میزان نیز مستلزم پرداخت سه هزار تومان به ازای هر لیتر بنزین باشد.


حالا، اما به سنت سال‌های پیشین، در سال‌هایی که بنزین به صورت سهمیه‌ای عرضه می‌شد، موضوع اختصاص سهمیه خاص برای سفر‌های نوروزی ارائه شده است.


پیش از این در سال‌های ابتدایی دهه نود میزان سهمیه نوروزی برابر با ۵۰ لیتر بود. هر چند مونسان هنوز اعلام نکرده است که میزان سهمیه پیشنهادی دستگاه تحت تصدی‌اش برای تخصیص بنزین سهمیه‌بندی چه میزان است، اما گزارش‌های رسیده نشان می‌دهد رقم پیشنهادی در همین محدوده ۵۰ تا ۶۰ لیتر قرار دارد.


وی از مساعدت دولت در زمینه تخصیص این سهمیه به رسانه‌ها خبر داده و تاکید کرده است برنامه مذکور اجرایی خواهد شد با این حال نه تنها مقامات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی که حتی وزیر نفت خبر داده‌اند هنوز مصوبه‌ای در این خصوص ابلاغ نشده و فعلا خبری از تخصیص سهمیه‌های نوروزی نیست.

با این حال به نظر می‌رسد بنا بر پیشنهاد وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، امسال نیز بنزینی تحت عنوان سهمیه بنزین نوروزی تخصیص داده شود.


میزان صرفه‌جویی در مصرف بنزین چقدر است؟


آخرین آمار‌های ارائه شده از سوی وزیر نفت نشان می‌دهد سهمیه بندی بنزین، میزان مصرف را با کاهشی آشکار مواجه کرده است. در حال حاضر میزان مصرف بنزین کاهشی بین ۱۸ تا ۲۰ میلیون لیتر در روز را تجربه کرده است.


این آمار هر چند از سوی بیژن زنگنه وزیر نفت ایران تایید شده است، اما وی تاکید می‌کند: هم اکنون حدود ۱۸ تا ۲۰ میلیون لیتر در مصرف روزانه بنزین کاهش داریم که البته این میزان تثبیت نشده و فکر می‌کنم میزان صرفه جویی واقعی روزانه کمتر از این میزان باشد و مصرف بالاتر برود و بخش عمده این صرفه جویی هم اکنون صادر می‌شود و عمده مصرف بنزین مردم هم، بنزین سهمیه‌ای است.


این نکته روشن می‌کند که تخصیص بنزین نوروزی با توجه به سبد مصرفی خانوار‌ها می‌تواند در ترغیب به سفر موثر واقع شود. تجربه سالیات گذشته نیز نشان می‌دهد تصمیم گیری نهایی و ابلاغ سهمیه در اسفند ماه هر سال صورت می‌گیرد.

 

سوختگیری چه تغییری کرده است؟

 

هر چند مصرف بنزین کاهش یافته است، اما شلوغی پمپ بنزین‌ها و تراکم بالای خودرو‌ها در جایگاه‌های سوختگیری بسیار بیشتر از گذشته به چشم می‌آید.


یکی از متصدیان جایگاه سوختگیری در خصوص دلایل شلوغی پمپ بنزین‌ها گفت: یکی از مهمترین دلایل این است که مردم تعداد دفعات سوختگیری را بالا برده‌اند، اگر تا قبل افراد به طور متوسط بین ۲۰ تا ۳۰ لیتر بنزین می‌زدند، در حال حاضر بین ۱۰ تا ۲۰ لیتر بنزین می‌زنند و حتی بسیاری از رانندگان برای اینکه کمتر از ۱۰ لیتر بنزین در باک بریزند در صف می‌ایستند.

به این ترتیب خودرو‌هایی که قبلا شاید هر هفته یا دو هفته یک بار به جایگاه سوختگیری می‌آمدند، حالا با تغییر وضعیت در دفعاتی بسیار بیشتر مراجعه می‌کنند، در عین حال اوایل و اواخر ماه نیز به دلیل شارژ سهمیه‌ها پمپ بنزین‌ها با شلوغی بیشتری روبرو هستند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->