ویدئو | روضه‌ عصر عاشورا به روایت آیت‌الله خامنه‌ای حضور سه میلیون پناهجوی افغان در پاکستان ممنوعیت ضبط نشست‌های امنیتی به دستور نتانیاهو آخرین اخبار از روند بررسی و پیشنهاد اعضای هیئت دولت چهاردهم (۲۶ تیر ۱۴۰۳) مراسم عزاداری شب عاشورا با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد+تصاویر علت شنیده شدن صدای تیراندازی در حرم شاهچراغ شیراز چه بود؟ | وضعیت حرم آرام است+ فیلم (۲۵ تیر ۱۴۰۳) پزشکیان: نباید به نام امام حسین (ع) تابع هوای نفس و غرور و تکبر شویم‌ واکنش مهدی چمران به شایعه فساد پُست فروشی در شهرداری تهران ۸ ملوان ایرانی محبوس در زندان‌های قطر آزاد شدند (۲۵ تیر ۱۴۰۳) وقوع حادثه جدید دریایی در سواحل یمن (۲۵ تیر ۱۴۰۳) بشار اسد به درخواست دیدار اردوغان با او واکنش نشان داد عاشورا در عراق تعطیل رسمی اعلام شد حمله موشکی حزب‌الله لبنان به تجهیزات جاسوسی ارتش اسرائیل (۲۵ تیر ۱۴۰۳) تعداد شهدای نوار غزه به مرز ۳۹ هزار نفر رسید (۲۵ تیر ۱۴۰۳) اعضای جامعه کارگری و کانون‌های بازنشستگی با پزشکیان دیدار کردند+ فیلم مقتدی صدر: شاید ترور ترامپ فیلم تبلیغاتی باشد! وزیر تندرو نتانیاهو تهدید به انحلال کابینه اسرائیل کرد اتحادیه اروپا تحریم های یکجانبه علیه ایران را تمدید کرد بازگشایی سفارت جمهوری آذربایجان در تهران سرپرست وزارت امور خارجه عازم نیویورک شد
سرخط خبرها

کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا در کدام کشور‌ها مخفی شده است؟

  • کد خبر: ۱۵۷۸۱۹
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۵
کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا در کدام کشور‌ها مخفی شده است؟
آمریکا همگام با توافق به اصطلاح «به اشتراک‌گذاری هسته‌ایِ» ناتو، ده‌ها کلاهک هسته‌ای در سراسر اروپا مستقر کرده، اما آیا از موقعیت مکانی آن‌ها اطلاعاتی وجود دارد؟

به گزارش شهرآرانیوز، از زمان پیدایش تسلیحات هسته‌ای در جنگ جهانی دوم، این سلاح‌ها به یکی از اجزای اصلی قدرت نظامی آمریکا بدل شده‌اند و واشنگتن ده‌ها کلاهک هسته‌ای در سراسر قاره اروپا مستقر کرده، اما آن‌ها کجا واقع شده‌اند؟

واشنگتن در زرادخانه خود حدود ۳هزار و ۸۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد که روی موشک‌های بالستیک قاره‌پیما، زیردریایی‌ها و بمب‌افکن‌های راهبردی سوار شده‌اند.

موقعیت جغرافیایی کلاهک‌های هسته‌ای واشنگتن در «آمریکا»

شایان ذکر است که موقعیت مکانی تسلیحات هسته‌ای آمریکا در داخل این کشور جزو اطلاعات فوق طبقه‌بندی‌شده است. با این حال، چندین شهر مشهور در آمریکا وجود دارند که گفته می‌شود میزبان کلاهک‌های این کشور هستند.

برای مثال، بمب‌افکن‌های رادارگریز «بی۲ اسپیریت» نیروی هوایی آمریکا که قادر به حمل سلاح هسته‌ای هستند، در پایگاه «وایت‌من» در میسوری واقع مستقرند.

علاوه بر این، موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای «ترایدنت/ Trident II D ۵» با کلاهک‌های هسته‌ای W ۷۶ و W ۸۸ که روی زیردریایی‌های کلاس اوهایو تعبیه شده‌اند، ظاهراً در پایگاه نیروی دریایی «کیت‌سَپ» واشنگتن و پایگاه «کینگز بِی» در جورجیا قرار دارند.

سایر موقعیت‌های احتمالی از قرار زیر است:

- پایگاه نیروی هوایی مالمستورم (مونتانا)

- پایگاه نِلیس (نوادا)

- پایگاه وارِن (کلورادو و وایومینگ)

- پایگاه مینوت (داکوتای شمالی)

- پایگاه پانتِکس (تگزاس)

- پایگاه بارکسدال (لوئیزیانا)

بر اساس بولتن دانشمندان اتمی، در حال حاضر حدود یک هزار و ۷۰۰ کلاهک هسته‌ای روی موشک‌های بالستیک و بمب‌افکن‌های راهبردی آمریکا سوار شده و ۲هزار کلاهک باقیمانده نیز، به عنوان سپر محافظتی برای مواجهه با غافلگیری‌های فنی و یا ژئوپولیتیکی، ذخیره شده‌اند.

کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا در قاره اروپا

آمریکا به عنوان بخشی از راهبرد بازدارندگی ناتو، به اروپا و ورای آن سلاح هسته‌ای ارسال کرده است. تعداد دقیق و موقعیت این سلاح‌ها نیز جزو اطلاعات طبقه‌بندی‌شده هستند، اما گفته می‌شود حدود ۱۰۰ بمب هسته‌ای بی ۶۱ در پنج کشور عضو ناتو شامل بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه قرار دارد.

به عنوان مثال، گفته می‌شود پایگاه هوایی بوشِل در آلمان، میزبان حدود ۲۰ بمب هسته‌ای بی ۶۱ و هلند نیز ۱۰ تا ۲۰ بمب از همین نوع را در پایگاه وُلکِل ذخیره کرده است.

ایتالیا نیز مسئولیت نگهداری حدود ۴۰ بمب بی ۶۱ را داشته که در پایگاه‌های آویانو و گِدی از آن میزبانی می‌کند. در بلژیک نیز در مجموع ۲۰ بمب هسته‌ای بی ۶۱ در پایگاه هوایی کلِین بروگل واقع شده است.

آیا لهستان هم میزبان سلاح‌های هسته‌ای آمریکا است؟

پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (۵ اسفند ۱۴۰۰)، گزارش‌هایی از گنجاندن احتمالی لهستان در برنامه «به اشتراک گذاری هسته‌ای ناتو» منتشر شد.

ورشو در اکتبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که از آمریکا خواسته تا سلاح‌های هسته‌ای این کشور را در خاک خود مستقر کند.

آندرژی دودا، رئیس جمهور لهستان در آن برهه گفت که فرصتی احتمالی برای مشارکت لهستان در «برنامه به اشتراک‌گذاری ناتو» فراهم شده است.

ورشو از مذاکره با آمریکا درباره این موضوع خبر داد، اما کاخ سفید مدعی شد که چنین درخواستی دریافت نکرده است.

از کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا خارج از اروپا چه خبر؟

ترکیه در پایگاه اینجرلیک، میزبان حدود ۵۰ سلاح هسته‌ای تاکتیکی آمریکا است. کانادا تحت نظارت فرماندهی دفاع هوافضای آمریکای شمالی (NORAD)، تا سال ۱۹۸۴ و یونان نیز تا سال ۲۰۰۱ میزبان سلاح‌های هسته‌ای آمریکا بود.

انگلیس نیز تا سال ۱۹۹۲ از سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی آمریکا میزبانی می‌کرد و این در حالی است که لندن به نوبه خود یک کشور هسته‌ای محسوب می‌شود.

علاوه بر این، واشنگتن از سال ۱۹۵۸ تا ۱۹۹۱ (در جریان جنگ سرد)، سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی خود را در کره جنوبی نگهداری می‌کرد. زرادخانه هسته‌ای آمریکا مستقر در کره جنوبی در سال ۱۹۶۷، با میزبانی از ۹۵۰ کلاهک هسته‌ای، رکوردی را به نام خود ثبت کرد. از سال ۱۹۹۱ و پس از خروج کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا از کره جنوبی، واشنگتن، سئول را زیر «چتر هسته‌ای» خود گرفته است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->